Serwisy Medforum

Reklama

Reklama

Forum: Kobieta i zdrowie

(4)

Zdrowa ciało i dusza to podstawa. Grupa dla wszystkich kobiet świadomych i dbających o zdrowie.

Temat: Aromaterapia (153)

  • Komentatorka
    Zalogowani użytkownicy mają możliwość budowania własnego statusu na forach grupy Medforum.
    Po napisaniu odpowiedniej ilości postów przy avatarze pojawi się odpowiedni status.
      Początkujący/ca - mniej niż 100 postów
      Wtajemniczony/na - pomiędzy 101 a 300 postów
      Forumowicz/ka - pomiędzy 301 a 1200 postów
      Komentator/ka - pomiędzy 1201 a 3600 postów
      Lider/ka opinii - pomiędzy 3601 a 6000 postów
      VIP - więcej niż 6001 postów
    13-10-2011 23:52:03

    Olejek do kąpieli o zapachu cytrynowo-sandałowym

    Olejek zawiera naturalne olejki eteryczne o działaniu lekko stymulującym, orzeźwiającym. Stosuj przy zmęczeniu i niewyspaniu. Odradza się kąpiel w okresie ciąży.


    Olejek do kąpieli o zapachu jałowcowo-geraniowym

    Olejek zawiera naturalne olejki eteryczne poprawiające krążenie płynów ustrojowych, przemianę materii. Stosuj przy cellulite i kuracji odchudzającej. Odradza się kąpiel w okresie ciąży.


    Olejek do kąpieli o zapachu melisowo-lawendowym

    Olejek zawiera naturalne roślinne olejki eteryczne, które mają działanie uspokajające, przeciwstresowe i lekko nasenne. Stosuj gdy jesteś zdenerwowany, chcesz się uspokoić i nie możesz spać. Odradza się w okresie ciąży.

    Image

    Image
  • Komentatorka
    Zalogowani użytkownicy mają możliwość budowania własnego statusu na forach grupy Medforum.
    Po napisaniu odpowiedniej ilości postów przy avatarze pojawi się odpowiedni status.
      Początkujący/ca - mniej niż 100 postów
      Wtajemniczony/na - pomiędzy 101 a 300 postów
      Forumowicz/ka - pomiędzy 301 a 1200 postów
      Komentator/ka - pomiędzy 1201 a 3600 postów
      Lider/ka opinii - pomiędzy 3601 a 6000 postów
      VIP - więcej niż 6001 postów
    13-10-2011 23:53:37

    Olejek do kąpieli o zapachu miętowo-eukaliptusowym


    Olejek zawiera naturalne olejki eteryczne o działaniu przeciwbakteryjnym i przeciwgrzybicznym, działają na szerokie spektrum bakterii i grzybów górnych dróg oddechowych i skóry, działają przeciwzapalnie. Stosuj przy przeziębieniach, reumatyzmie i stanach zapalnych skóry (np. trądzik).

    Olejek do kąpieli o zapachu rozmarynowo-sosnowym


    Olejek zawiera naturalne olejki eteryczne o działaniu relaksującym, przeciwdepresyjnym, poprawia nastrój i samopoczucie. Stosuj gdy jesteś przemęczony, zestresowany i zniechęcony. Odradza się kąpiel w okresie ciąży i dzieciom poniżej 6 roku życia.

    Image

    Image
  • Komentatorka
    Zalogowani użytkownicy mają możliwość budowania własnego statusu na forach grupy Medforum.
    Po napisaniu odpowiedniej ilości postów przy avatarze pojawi się odpowiedni status.
      Początkujący/ca - mniej niż 100 postów
      Wtajemniczony/na - pomiędzy 101 a 300 postów
      Forumowicz/ka - pomiędzy 301 a 1200 postów
      Komentator/ka - pomiędzy 1201 a 3600 postów
      Lider/ka opinii - pomiędzy 3601 a 6000 postów
      VIP - więcej niż 6001 postów
    13-10-2011 23:55:31

    Olej z Awokado Zimnotłoczony Zielony

    Wyjątkowa pielęgnacja..

    Mówią o nim zielone złoto.. prawdziwy skarb dla Twojej skóry.

    Ludzie na całym świecie go uwielbają i mu ufają.. jego skuteczności.. Olśniewająco szmaragdowy olej z awokado 100 % nierafinowany, 100% naturalny, zachowujący pełną moc owocu awokado, zimnotłoczony.. Najlepszy jaki może być..

    Zawiera dużą ilość witaminy A, C, D i E, oraz chlorofilu, który daje roślinie zielony kolor.. Oba te składniki mają wyjątkowe właściwości antyoksydacyjne, neutralizują wolne rodniki, zapobiegając w ten sposób zniszczeniu i starzeniu się skóry.

    Olej z awokado jest także bogaty w kwasy tłuszczowe Omega 3 i Omega 9, pomagające skórze w zachowaniu właściwego nawilżenia, elastyczności i odporności na czynniki zewnętrzne.

    Co go wyróżnia?

    Nasz olej z awokado nierafinowany 100% :

    ˇ Tryska wręcz zapobiegającym starzeniu się skóry przeciwutleniaczami

    ˇ Jest wprost stworzony do naszej skóry, zgodny z naturalnym sebum skóry, super się wchłania

    ˇ Pozostawia na skórze naturalny filtr przeciwsłoneczny, skuteczniejszy od tych które znajdziemy na przykład w oleju ze słodkich migdałów

    ˇ Zawiera lecytynę, naturalną substancję pochłaniającą wilgoć, która sprawia, że skóra jest pięknie nawilżona

    ˇ *** się obecnością naturalnych fitosterolów, składników roślin zapewniających ochronę skóry przed utratą wody i wspomagających utrzymanie powierzchni lipidowej na skórze

    ˇ Zbawienny we właściwościach olej z awokado nierafinowany przeznaczony jest do wszystkich rodzajów skóry, od wrażliwej aż do skóry tłustej, ale szczególnie polecany do skóry suchej i starzejącej się, wymagającej nawilżenia,

    ˇ Niesamowicie nawilżający, zmiękczający, i zapewniający ochronę, wygładzający zmarszczki, likwidujący oznaki czasu i stresu na skórze

    ˇ Nadaje się do cery z alergią na oleje z orzechów laskowych, włoskich, łagodnie pielęgnuje podrażnioną skórę na przykład po goleniu (extra dla mężczyzn)

    Jak używać?

    Stosujemy olejek awokado nierafinowany w ilości 20-100% w gotowym produkcie: na przykład w połączeniu z olejem ze słodkich migdałów. Można dodać także kilka kropel olejku eterycznego, a wówczas ten olejek będzie stworzony specjalnie pod Twe potrzeby.. i zapewni niesamowity masaż.

    Świetnie sprawdza się jako dodatek do kąpieli, można także wymieszac go z żelem pod prysznic - zapewnia nawilżenie i skuteczniejsze oczyszczanie skóry (taki żel lepiej zmywa pot).

    Image

    Image
  • Komentatorka
    Zalogowani użytkownicy mają możliwość budowania własnego statusu na forach grupy Medforum.
    Po napisaniu odpowiedniej ilości postów przy avatarze pojawi się odpowiedni status.
      Początkujący/ca - mniej niż 100 postów
      Wtajemniczony/na - pomiędzy 101 a 300 postów
      Forumowicz/ka - pomiędzy 301 a 1200 postów
      Komentator/ka - pomiędzy 1201 a 3600 postów
      Lider/ka opinii - pomiędzy 3601 a 6000 postów
      VIP - więcej niż 6001 postów
    13-10-2011 23:58:38

    Olej z alg Fukus

    Olej z alg fukus, czyli inaczej macerat z morszczynu w oleju słonecznikowym

    Spowalnia procesy starzenia

    Dzięki substancjom aktywnym zawartym w morszczynie, takim jak Tokoferol, Karotenoidy i Fosfolipidy oraz poprawiającej działanie tych substancji witaminie E zawartej w oleju słonecznikowym, olej z fukusa ma działanie przeciwstarzeniowe. Działanie to opiera się na dwóch procesach: aktywności antyoksydacyjnej i wychwytywanie wolnych rodników. W rezultacie błony komórkowe i organelle są chronione przed szkodliwym utlenianiem. Olej z fukusa polecany jest do kosmetyków mających na celu ochronę przed działaniem wolnych rodników, promieni słonecznych i preparatów chroniących kolor włosów.


    Wyszczupla

    Inna drogocenna substancja oleju z alg, Fosfatydylocholina, sprawia, że olej znajduje zastosowanie w preparatach ukierunkowanych na redukcję nagromadzonego pod powierzchnią skóry tłuszczu.

    Działanie modelujące na ciało i redukujące tłuszcz w powiekach zostało potwierdzone w badaniach.


    Zastosowanie

    -jako dodatek do kremów, mleczek do twarzy – zalecane stężenie 1-5 %

    -jako olejek do ciała o działaniu wyszczuplającym i ujędrniającym

    Image

    Image
  • Komentatorka
    Zalogowani użytkownicy mają możliwość budowania własnego statusu na forach grupy Medforum.
    Po napisaniu odpowiedniej ilości postów przy avatarze pojawi się odpowiedni status.
      Początkujący/ca - mniej niż 100 postów
      Wtajemniczony/na - pomiędzy 101 a 300 postów
      Forumowicz/ka - pomiędzy 301 a 1200 postów
      Komentator/ka - pomiędzy 1201 a 3600 postów
      Lider/ka opinii - pomiędzy 3601 a 6000 postów
      VIP - więcej niż 6001 postów
    13-10-2011 23:59:39

    Olej z Bhringradźią

    Olej z bhringradźią (bhringradź mahataila)

    Działanie. Całkowicie zatrzymuje wypadanie włosów po czterech–pięciu tygodniach stosowania. Przywraca naturalną barwę. Zachowuje energię i blask włosów. Wzmacnia układ nerwowy.


    Zastosowanie. Pielęgnowanie włosów. Łysienie. Siwienie. Łupież.

    Image

    Image
  • Komentatorka
    Zalogowani użytkownicy mają możliwość budowania własnego statusu na forach grupy Medforum.
    Po napisaniu odpowiedniej ilości postów przy avatarze pojawi się odpowiedni status.
      Początkujący/ca - mniej niż 100 postów
      Wtajemniczony/na - pomiędzy 101 a 300 postów
      Forumowicz/ka - pomiędzy 301 a 1200 postów
      Komentator/ka - pomiędzy 1201 a 3600 postów
      Lider/ka opinii - pomiędzy 3601 a 6000 postów
      VIP - więcej niż 6001 postów
    14-10-2011 00:01:36

    Olej Chaulmogra

    Olej Chaulmoogra zawiera kwas chaulmogrowy, kwas palmitynowy, kwas oleinowy.
    Skutecznie łagodzi trądzik, swędzenia, zmiany skórne

    Olej Chalmogra to doskonały specyfik w łagodzeniu dolegliwości skórnych. Ma działanie bakteriobójcze, łagodzi wypryski, wrzody, nawet zmiany skórne spowodowane kiłą. Specjalnie przygotowana maź z oleju Chalmogra i wody cytrynowej może być stosowana na oparzenia, czy też na skórę głowy, bóle reumatyczne.

    Olej Chalmogra łagodzi także zmiany spowodowane egzemą, świerzbem, grzybicą. Polecany przez Ayurwedę do leczenia trądu i pielęgnacji cery łuszczącej się i podrażnionej;

    Olej Chaulmoogra od wieków stosowany w medycynie naturalnej, powstrzymuje rozwój bakterii odpowiedzialnych za powstawanie trądziku, zapobiegając ich niekontrolowanemu rozmnażaniu się w tkance skórnej.
    Uwaga!

    Przeciwwskazania:

    - nie stosować wewnętrznie,

    - nie stosować bez rozcieńczenia,

    - odstawić, gdy pojawią się jakiekolwiek oznaki uczulenia na olej,

    - nie stosować u dzieci,

    - nie stosować w ciąży i podczas karmienia piersią,

    - poinformować lekarza, że stosuje się olej Chalmogra, jeśli zamierza się stosować inne leki.

    Jak?

    Sposób użycia:

    - jako dodatek do kremów, mieszanek olejowych na trądzik – 2-10%,

    - do nacierania zmienionych chorobowo części skóry – 10-40 %, reszta to oleje roślinne, na przykład słonecznikowy, ze słodkich migdałów, jojoba, z pestek arbuza.

    Image

    Image
  • Komentatorka
    Zalogowani użytkownicy mają możliwość budowania własnego statusu na forach grupy Medforum.
    Po napisaniu odpowiedniej ilości postów przy avatarze pojawi się odpowiedni status.
      Początkujący/ca - mniej niż 100 postów
      Wtajemniczony/na - pomiędzy 101 a 300 postów
      Forumowicz/ka - pomiędzy 301 a 1200 postów
      Komentator/ka - pomiędzy 1201 a 3600 postów
      Lider/ka opinii - pomiędzy 3601 a 6000 postów
      VIP - więcej niż 6001 postów
    14-10-2011 00:02:22

    Olej Canola Organic

    Olej Canola to bogactwo składników i skuteczne działanie
    *** *** go wysoka zawartość minerałów, witamin (głównie E) i jedno- i wielonienasycone kwasów tłuszczowych - przede wszystkim GLA (gammalinolenowego) . Brak GLA powoduje, że nasza skóra staje się z dnia na dzień sucha i traci elastyczność, co bardzo przyspiesza tworzenie się zmarszczek. Więcej.. Niedobór GLA sprawia, że naturalna odporność skóry na szkodliwe działanie czynników zewnętrznych zanika, a ranki i pęknięcia naskórka trudniej się goją.

    *** wykazuje dobre powinowactwo do skóry człowieka, szybko się wchłania. Jest odpowiedni do wszytkich rodzajów cer. Stosowany jest w kosmetykach dla cer wrażliwych, w kosmetykach dla dzieci, w kosmetykach przeciwsłonecznych.

    Jak działa?
    *** Olej canola ma silne działanie przeciwzapalne, redukuje podrażnienia ( wg opini stosujących jego działanie przeciwzapalne jest porównywalne do działania 1% maści hydrokortyzonowej)

    *** skutecznie chroni skórę przed szkodliwymi czynnikami środowiskowymi i działaniem wolnych rodników.

    *** wspaniale natłuszcza skórę i wygładza

    Image

    Image
  • Komentatorka
    Zalogowani użytkownicy mają możliwość budowania własnego statusu na forach grupy Medforum.
    Po napisaniu odpowiedniej ilości postów przy avatarze pojawi się odpowiedni status.
      Początkujący/ca - mniej niż 100 postów
      Wtajemniczony/na - pomiędzy 101 a 300 postów
      Forumowicz/ka - pomiędzy 301 a 1200 postów
      Komentator/ka - pomiędzy 1201 a 3600 postów
      Lider/ka opinii - pomiędzy 3601 a 6000 postów
      VIP - więcej niż 6001 postów
    14-10-2011 00:03:37

    Olej Babassu

    Olej Babassu wytłaczany z orzeszków palmy Cohune (Orbignya Cohune).

    skutecznie nawilża wszystkie rodzaje skóry, nawet bardzo wymagającą

    wyglądem i właściwościami przypomina olej kokosowy i olej palmowy

    pielęgnuje skórę bardzo suchą, dotkniętą egzemą, zniszczoną,

    zawiera około 70% lipidów, w tym dużą zawartością kwasu laurynowego i mirystynowego

    bardzo łatwo się wchłania, nie powoduje podrażnień

    doskonały do produkcji mydeł, które łatwo się formują i pienią, oraz pielęgnują

    wykazuje duże powinowactwo do naskórka, temperatura topnienia oleju jest bliska temperaturze ludzkiego ciała

    wzmacnia i zmiękcza naskórek, nie pozostawiając na długo tłustego filmu na skórze

    jest z powodzeniem stosowany przy produkcji leków, kosmetyków

    świetny jako 100 % masło do ciała


    Sposób użycia:

    jako dodatek 2-10 % do maseł, mydeł, lotionów

    stosowany w gotowej postaci jako balsam nawilżający

    świetny jako olejek do masażu i olejek do kąpieli

    Image

    Image
  • Komentatorka
    Zalogowani użytkownicy mają możliwość budowania własnego statusu na forach grupy Medforum.
    Po napisaniu odpowiedniej ilości postów przy avatarze pojawi się odpowiedni status.
      Początkujący/ca - mniej niż 100 postów
      Wtajemniczony/na - pomiędzy 101 a 300 postów
      Forumowicz/ka - pomiędzy 301 a 1200 postów
      Komentator/ka - pomiędzy 1201 a 3600 postów
      Lider/ka opinii - pomiędzy 3601 a 6000 postów
      VIP - więcej niż 6001 postów
    14-10-2011 00:05:54

    Olej Jojoba Zimnotłoczony

    Jojoba charakteryzuje się bardzo wysoką zgodnością biologiczną ze skórą.

    Dzięki wysokiemu powinowactwu do ludzkiej skóry, łatwo jest wchłaniany przez skórę i włosy. Jojoba odżywia, zmiękcza, nawilża i natłuszcza skórę i włosy. Może być używany do pielęgnacji skóry wrażliwej. Jojoba pomaga w leczeniu zapaleń skóry, np. łuszczycy. Pomaga przy leczeniu trądziku. Zawiera kwas mirystynowy, skuteczny na zapalenie stawów oraz reumatyzm.

    Dzięki procesowi rafinacji, olej stał się lekki, nie pozostawia tłustego filmu na skórze.
    Doskonale wchłania się przez skórę, wzmacnia warstwę cementu międzykomórkowego, co w efekcie zapobiega wysuszaniu skóry.




    Olej Jojoba Złoty


    Jojoba charakteryzuje się bardzo wysoką zgodnością biologiczną ze skórą.

    Dzięki wysokiemu powinowactwu do ludzkiej skóry, łatwo jest wchłaniany przez skórę i włosy. Jojoba odżywia, zmiękcza, nawilża i natłuszcza skórę i włosy. Może być używany do pielęgnacji skóry wrażliwej. Jojoba pomaga w leczeniu zapaleń skóry, np. łuszczycy. Pomaga przy leczeniu trądziku. Zawiera kwas mirystynowy, skuteczny na zapalenie stawów oraz reumatyzm.


    Skład: zawiera głównie palmitynian cetylu (o bardzo cennych własnościach natłuszczających i odżywczych, zbliżonych do oleju wielorybiego), skwalen (który występuje w naturalnym płaszczu tłuszczowym skóry, chroniący przed utratą wody), bogaty w witaminę F.
    Doskonale wchłania się przez skórę, wzmacnia warstwę cementu międzykomórkowego, co w efekcie zapobiega wysuszaniu skóry.

    Image

    Image
  • Komentatorka
    Zalogowani użytkownicy mają możliwość budowania własnego statusu na forach grupy Medforum.
    Po napisaniu odpowiedniej ilości postów przy avatarze pojawi się odpowiedni status.
      Początkujący/ca - mniej niż 100 postów
      Wtajemniczony/na - pomiędzy 101 a 300 postów
      Forumowicz/ka - pomiędzy 301 a 1200 postów
      Komentator/ka - pomiędzy 1201 a 3600 postów
      Lider/ka opinii - pomiędzy 3601 a 6000 postów
      VIP - więcej niż 6001 postów
    14-10-2011 00:06:39

    Olej Shea

    Maksymalne odżywienie..
    Piekny złoto-pomarańczowy kolor oleju shea, który jest otrzymywany przy tłoczeniu na zimno nasion drzewa Shea (Karite). Olej shea jest właściwie produktem ubocznym procesu produkcji masła shea, niemniej ma bardzo podobne, jeśli chodzi o siłę działania, właściwości nawilżające i odżywiające. Jest on prostszy w użyciu, łatwiej się rozsmarowuje.

    Maksymalna ochrona..
    Olej shea jest doskonały w użyciu!! Wspaniale się wchłania, pozostawia skórę miękką i zdrowo odżywioną. Olej shea nawilża skórę a także łagodzi wiele dolegliwości skórnych: łuszczycę, egzemę, poparzenia, przesuszanie się skóry.

    Olej shea otacza skórę warstewką ochronną, przeciwdziałając tym samym szkodliwemu działaniu czynników zewnętrznych.

    Szczególnie zalecany przed i po opalaniu, na plaży czy solarium. Doskonały jako olejek do włosów na lato i urlop w ciepłych krajch, gdyż olej shea wcierany we włosy chroni od słońca i soli morza.

    Doskonały do codziennego użytku, w czystej postaci jako balsam do ciała, jako odżywka do włosów, olejek do kąpieli.

    Jak stosować?
    Sugerowane stężenie w kosmetykach: 5-50 % (dopuszczalne 100 %)


    - jako dodatek do olejku do opalania i po opalaniu,

    - jako dodatek do balsamu nawilżającego, odżywczego,

    - jako dodatek do masła naturalnego: mango, kakaowego,

    - jako dodatek do kremów do twarzy.

    Image

    Image

Zobacz inne dyskusje

  • Wątek: *** forte
    Sprzedam warszawa odbior osobisty kontakt mail sukienki.suknie @wp.pl
  • Witam. Mam prawie 19 lat. I biorę tabletki antykoncepcyjne od 5lat. Mam pęcherzyki na...
  • ula11kuczek
    Wątek: plamienie
    Witam. Mam pewne wątpliwości co do miesiączkowania ponieważ ostatnią...
  • Wątek: eh
    Mam 12 lat. Z nikim nie współżyłam. Miałam okres,potem nie,nastepny...
  • Polecamy

    http://static2.medforum.pl/cache/logos/bol_brzucha_problemy_z_trawieniem_panthermedia_a6271718_cr-W300H200.jpgFot. PantherstockNiebezpieczna endometrioza czyli co...
    Częstotliwość występowania szacuje się na około 2%-10%. U kobiet...
    Twoja sugestia