Witam, chciałabym zaisęgnąć rady, być może jest tutaj ktoś z...
Forum: Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta
Temat: ciąza a choroba i tabletki anty (1)
- http://www.forumginekologiczne.pl/forum/ciaza-a-choroba-i-tabletki-anty/watek/467261/1.html#p467261http://www.forumginekologiczne.pl/forum/ciaza-a-choroba-i-tabletki-anty/watek/467261/1.html ciąza a choroba i tabletki anty Gość
Dzień dobry,
Końcem 2008 rozpoznano u mnie niedoczynność jajników PCO. W tym roku powtarzałam badania hormonalne i wszystko jest w porządku, mam jedynie lekko podwyższony kortyzol.
Endokrynologiem dla upewnienia się wyników zalecił mi powtórzenie wszelkich badań, wyniki wyszły idealnie. Po konsultacji z ginekologiem i endokrynologiem zostałam mi przepisana na okres 6 miesięcy kuracja lekiem / tabletkami antykoncepcyjnymi Diana 35. Tabletki biorę od 14 lutego. W miesiącu kwietniu dostałam tzw. miesiączki z odstawienia o tyle była dziwna, bo trwała ok. 2 dni zamiast 5 jak zwykle, była bardzo skąpa i koloru brązowego. Po dwóch dniach zakończenia miesiączki podczas stosunku wydobyła się ta sama wydzielina jak podczas planowanej miesiączki koloru brązowego. Plamienie trwało ok. kilkunastu godzin. W forach wyczytałam, iż brązowe plamienie może świadczyć o ciąży. Pytanie jest moje takie czy jest prawdopodobieństwo zajścia przy braniu Diana 35? Zaznaczę również ze w dniu plamienia podczas stosunku wykonałam test ciążowy, który dał wynik negatywny. Z równych informacji słyszałam, że pierwsze objawy ukazują się dopiero w 4 tygodniu. Od ostatniego czasu zauważyłam gwałtowny spadek samopoczucia na gorsze, zawroty głowy rano i wieczorem oraz brak apetytu.
Proszę o odpowiedz - Gość
- Brak okresu - ciąży brak?
- Usg
Witam,Ma 41 lat jestem po 5 operacjach ginekologicznych. Od kilku miesięcy boli mnie...
- Guzek po prawej stronie pochwy
Jestem prawie, 3mies po usunięciu miesniakow macicy wraz z trzonek pod stalom kontrola...
- Test ciążowy
Czy test ciążowy o czułości 25, daje w 100% wiarygodny wynik 18-19 dni po...