Po okresie mialam dni suche,towarzyszlo mi uczucie suchosci,w 13 i 14 dniu cyklu zaobserwowalam...
Forum: Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta
Temat: Często nawracające torbiele piersi (1)
- http://www.forumginekologiczne.pl/forum/czesto-nawracajace-torbiele-piersi/watek/42748/1.html#p42748http://www.forumginekologiczne.pl/forum/czesto-nawracajace-torbiele-piersi/watek/42748/1.html Często nawracające torbiele piersi
Witam serdecznie. Ponad miesiąc temu wykryłam w swojej piersi guzka. Wykonałam badanie usg z opisem:
Piersi gruczołowo - tłuszczowe. Obustronnie rozsiane zmiany mastopatyczne o niewielkim nasileniu. W PL w miejscu wyczuwalnego zgrubienia widoczny obszarhipoechogeniczny policystyczny wielkości 14x8 mm - torbiel lub poszerzony przewód mlekowy, obok widoczna torbiel wielkości 5 mm. Obustronie w dołach pachowych widoczne hipoechogeniczne węzły chłonne z wyraźną wnęką, z zaznaczonym przepływem w CD wielkości do 14x8 mm - odczynowe.
Onkolog zdecydował o biopsji cienkoigłowej. Wynik - rozmaz bezkomórkowy. W dniu odebrania wyniku wyczułam kolejne zgrubienie. Lekarz znów wykonał biopsję z wynikiem jak wcześniej. Aktualnie (tydzień i 4 dni po ostatniej biopsji) wyczuwam kolejne guzki (wydaje mi się, że są dokładnie w tych samych miejscach, co te usunięte) i przyznam, że nie wiem, co powinnam teraz robić, bo niemożliwe wydaje mi się poddawanie co dwa tygodnie biopsji. Chciałabym dociec przyczyny powstawania tych zmian, a nie leczyć ich objawy dlatego mam pytanie, co może powodować tak szybko nawracające torbiele? Wykonałam morfologię krwi wraz z OB, zbadałam hormon tarczycy TSH oraz prolaktynę - wszystkie wyniki mam w normie. Nie zbadałam jednak prolaktyny z testem obciążeniowym więc może to powinnam zrobić? Proszę o poradę, bo od miesiąca moje życie toczy się od biopsji do wyniku, znów biopsja i czekanie na wynik, a guzki jak były tak są. Z góry dziękuję za pomoc
gackaOstatnia edycja: - Gość
- Obserwacja śluzu
- Czy beta HCG może tak wolno rosnąć?
Cześć. Od kilku miesięcy staramy się z żoną o dziecko. Pierwsza...
- Magda
Witam. Mam taki problem ostni okres miałam 03.03.18. Byłam u ginekologa Ale na usg...
- Ciaza
Mam pytanie bo mam skolioze 32 stopnie do tego choruje na padaczke,niedoczynosc tarczycy i wzw...