Cześć. Od kilku miesięcy staramy się z żoną o dziecko. Pierwsza...
Forum: Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...
Temat: czy jest szansa na prawidłowy rozwój ciąży (1)
- http://www.forumginekologiczne.pl/forum/czy-jest-szansa-na-prawidlowy-rozwoj-ciazy/watek/448681/1.html#p448681http://www.forumginekologiczne.pl/forum/czy-jest-szansa-na-prawidlowy-rozwoj-ciazy/watek/448681/1.html czy jest szansa na prawidłowy rozwój ciąży
Witam wszystkich. Jestem tu nowa i szczerze mówiąc liczę bardzo na Waszą pomoc. Więc moja historia jest taka. 8.01.2010 zrobiłam test ciążowy. Wyszedł pozytywny we wtorek 12.01 poszłam do ginekologa stwierdził po USG że jestem w ciąży a pęcherzyk ma 2.7mm. w środe zaczęłam plamić na lekko brązowo, tzn nie krew tylko raczej przybrudzony śluz. zadzwonilam w czwartek do lekarza przestraszona, na co pani pielęgniarka mówi, żeby się nie przejmować, że przy wczesnej ciąży tak może być, więc mnie uspokoiła. Do poniedziałku nic nie ustępowało więc poszłam do gin. Ten oczywiście na mnie nakrzyczła że od razu powinnam przyjść. Stwierdził, że nie widać pęcherzyka, kazał brać luteinę i zrobić bHCG - wyszło 1530. Po dwóch dniach miałam znów zrobić badanie 1561 i przyjść na usg które również nic nie pokazało. Wiem że przyrost bHCG jest zdecydowanie za mały - na co lekarz ma 2 diagnozy albo ciąża biochemiczna która zaraz ulegnie poronieniu, albo pozamaciczna. Wyszłam załamana. Zaczęło mnie zzastanawiać jak pęcherzyk który był w macicy, przewędrował poza nią. Umówiłam się do innego lekarza zrobiłam znów bHCG po 5 dniach wzrosło ok 25% do około 1950 więc tez niewiele Poszłam do nowego gin. i zobaczył pęcherzyk w macicy 5.1mm. stwierdził że to bardzo wczesna ciąża z końca cyklu ale też nie widzi dla niej szans. Mam brać dalej luteinę (choć już nie plamię) i za tydzień powtórzyć badania. Czy znacie może podobną sytuację, a po której ciąże rozwijały się prawidłowo?? Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy. Będę wdzięczna za każda info. Jest to moja 1 ciąża i jestem zupełnie zielona w tym temacie. Pozdrawiam
- Gość
- Czy beta HCG może tak wolno rosnąć?
- Ciąża w dni suche?
Czy Ciaze w dzien w ktorym nie ma sluzu,po okresie,kiedy towarzyszy uczucie suchosci jest...
- Zbyt częsty okres
Witam mam 20 lat i od trzech miesiecy mam problemy z cyklem. Najpierw okres był co 15 dni...
- KLEJ DO PROTEZ A CIAZA
MAM PROTEZE CZĘSCIOWA I ID 6 LAT UZYWAM KLEJU DO PROTEZ, TERAZ JESTEM W PIATYM TYGODNIU...
- Tematy:
- ciąża
- dziecko
- zapłodnienie
- antykoncepcja