W sobote i niedziele zrobilam kilka testow ciazowych, poztywne. Dzis (sroda) dostalam plamienia,...
Forum: Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...
Temat: czy mozliwa faza lutealna ponad 18 dni? (1)
- http://www.forumginekologiczne.pl/forum/czy-mozliwa-faza-lutealna-ponad-18-dni/watek/678175/1.html#p678175http://www.forumginekologiczne.pl/forum/czy-mozliwa-faza-lutealna-ponad-18-dni/watek/678175/1.html czy mozliwa faza lutealna ponad 18 dni?
Hej.Staramy sie z mezem o dzidziusia.To bylaby moja 4ciaza.Jestem mama dwojki dzieciaczkow i jednego aniolka.
Mam Pco tak wiec mam wspomagane cykle.Od 2dnia cyklu clostybegyt 3*** 1.a od 16dnia luteina.Ostatni okres mialam 15 poazdziernika.Cykl monitorowany,tak wiec 29pazdz,bylam na usg,lekarz stwierdzil ze owulka pewnie bedzie jeszcze w ten dzien.No wiec oczywiscie przytulalismy sie z mezem Niestety na nastepny dzien temperatura nadal niska,dopiero w kolejny dzien sie zaczela podnosic.Tak wiec pobieglam na kolejne usg,gdzie lekarz potwierdzil ze owulacja powinna byla byc.Po paru dniach zaczely bolec piersi i oczywiscie samopoczucie jak przed miesiaczka albo ciaza.Temperatura wysoka.No i mam problem.Testowac zaczelam juz kolo 10 dnia.oczywiscietylko jedna kreska.Pogodzilam sie ze nie udalo sie tym razem.Jednak minelo 18 dni od owulacji. Test wyszedl negatywny(dodam ze nie z porannego moczu)wiec juz czekalam kiedy mnie zaleje.policzylam ta faze lutealna od tej owulacji pomiimo braku wzrostu temp.potem stwierdzilam ze policze od skoku temp.ktry byl 2dni pozniej.Jednak nadal nic.ostatni test robilam 3dni temu,oczywiscie jedna krecha.od paru dni boli dol brzucha jak przed okresem,czuje letkie skurcze.Nawet dzis pokazalo sie troszku sluzu z domieszka krwi,ale juz wszystko zniklo.Temperatura nadal podniesiona,piersi bola.Juz sama nie wiem co myslec. Dodam ze przy porzednich ciazach nigdy tak nie mialam.W dniu miesiaczki testy zawsze byly dodatnie.Do lekarza pojde dopiero w srode.Co do testow to juz tez nie mam odwagi ich robic.Ciagle mam nadzieje ze moze jednak sie udalo bo wyczytalam ze faza lutealna u kobiet jest nie zmienna i trwa srednio od 12do 16dni +-1.Ja zawsze mialam ok16 dni.Tak wiec jakby nie patrzec to juz ten czas minal.
A Wy co o tym dziewczyny sadzicie?Jestem ciekawa czy ktoras z Was juz sie z taka sytuacja spotkala.
No w koncu nadzieja umiera ostatnia wiec ciagle licze ze ta dzidzia jest juz nami - Gość
- Plamienie implantacyjne czy moze zawierac skrzepy?
- Ciąża?
Witam, mam poważny problem. Mam nieregularne okresy, spóźniają się...
- Test owulacyjny -Pozytyw czy nie ?
Witam,wlasnie zrobilam test owulacyjny .. Jestem w 15 dc,moj ostatni cykl sie mocno opoznil bo...
- Pomoc w zinterpetowaniu badań
Witam, Mam bardzo nieregularne miesiączki, w zasadzie jak nie biorę tabletek...
- Tematy:
- ciąża
- dziecko
- zapłodnienie
- antykoncepcja