Witam . Okres powinnam dostać 13 a dostałam 14 tylko nie wiem czy to jest okres bo...
Forum: Ginekologia - forum dla rodziny i pacjenta
Temat: Dziewictwo i sprawy z nim związane (1)
- http://www.forumginekologiczne.pl/forum/dziewictwo-i-sprawy-z-nim-zwiazane/watek/535781/1.html#p535781http://www.forumginekologiczne.pl/forum/dziewictwo-i-sprawy-z-nim-zwiazane/watek/535781/1.html Dziewictwo i sprawy z nim związane Gość
Witam wszystkie forumowiczki/forumowiczów... jestem zaniepokojona, szukam więc rad, może wskazówek. Liczę na łagodne odpowiedzi, bez zbędnych złośliwości czy bezsensownych treści, bo traktuję temat poważnie - jak pewnie większość ludzi próbujących tutaj zasięgnąć rady innych forumowiczów oraz specjalistów.
Kilkakrotnie próbowałam z chłopakiem odbyć ten "pierwszy raz". Wszystko jest oczywiście między nami ok, jestem gotowa na ten krok, tyle tylko, że od zawsze jestem nieco przewrażliwiona na tle bólu. Nie wiem, czy to kwestia rozluźnienia, czy może mojej budowy - zawsze przy próbie wejścia czuję ból i dyskomfort. Staraliśmy się oczywiście to kontynuować, pomimo mojego lekkiego spięcia. Był nawet moment bardziej zdecydowanego wejścia - już myślałam, że jest "po tym", czułam szczypanie i dziwne uczucie rozciągnięcia, ale... zero krwawienia, szczypanie znikło, ból był niesamowity a efektów żadnych. Jestem zaniepokojona, naczytałam się różnych rzeczy o budowie błony i błonach zbyt grubych, sama się nad tym zastanawiam... czy ból może być aż tak silny. Z drugiej strony nie jestem w stanie do końca się rozluźnić i nie ma tu znaczenia czy mam do partnera zaufanie czy nie (choć mam), to po prostu strach... jestem dość zdesperowana, to mnie frustruje. Dlatego chciałabym zapytać Was o rady, wskazówki... może znacie jakieś sposoby na uśmierzenie bólu, jakieś leki? Naprawdę już jestem gotowa chwycić się wszystkiego. Nie wiem, czy mam się upić, zrobić to na siłę, czy chwytać się jeszcze zmyślniejszych sposobów o których aż wstyd wspominać. Bardzo chciałabym mieć to za sobą, ale strach i ból są tak duże, że nigdy nie jestem w stanie wystarczająco się rozluźnić. Próbowałam już świeczek, lampek wina, gier wstępnych, wszystkiego... i dostaję szału jak czytam o "lekkim bólu" przy rozdziewiczaniu. Zaczynam zwyczajnie się zniechęcać, coraz częściej unikam kolejnych prób. Obawiam się, ze jak tak dalej pójdzie zrezygnuje już kompletnie... na dodatek mój charakter nie pomaga, bo bardzo łatwo się poddaje i po jednej nieudanej próbie zbiera się na płacz. Nie jest to łatwa sprawa, tym bardziej że mam zerowe doświadczenie i właściwie nie wiem czego mam się spodziewać, poza jakimiś ogółami, które zna każdy ale niewiele mówią...
Z góry dziękuję za wszystkie wyrozumiałe odpowiedzi. - Gość
- okres czy plamienie ?
- nawracające infekcje
witam. od dłuższego czasu mam problem. ciągle mam uczucie swędzenia w...
- Gosc
Drugi raz zdarzyło mi się że krótko przed okresem po stosunku miałam...
- Macica dwurożna
Witam, mam stwierdzone pcos i po badaniu hsg stwierdzono, że posiadam również...