Witam biorę tabletki anty od 3 miesięcy Axia Conti 3mg+2mg . Ostatnie 2 dni...
Forum: Ginekologia - forum dla rodziny i pacjenta
Temat: Hormony a bezsennosc? (1)
- http://www.forumginekologiczne.pl/forum/hormony-a-bezsennosc/watek/16716/1.html#p16716http://www.forumginekologiczne.pl/forum/hormony-a-bezsennosc/watek/16716/1.html Hormony a bezsennosc?
Bardzo prosze o rade.Mam 27 lat i jestem mama 9 miesiecznej coreczki. Nie mam pojecia czy hormony maja zwiazek jakikolwiek z problemami ze snem,ale po moich obserwacjch tak sobie to wywnioskowalam, ze chyba jednak cos w tym jest. Miesiac po porodzie zaczelam miec ogromne problemy ze snem.Potrafilam 5 nocy z rzedu wogole nie spac.Na poczatku myslalam, ze to przejdzie,ale to trwalo i trwalo.Postanowilam zglosic sie do psychiatry,ktora stwierdzila,ze to depresja poporodowa i zalecila brac tableki depresyjne.Tabletki bralam przez 5 miesiecy i na dluzsza mete wcale nie pomagaly.Moje problemy ze snem co prawda sie poprawily ale co ktoras noc nie moglam spac.Dodam iz do 7 miesiaca karmilam dziecko piersia. I taknaprawde wszystko z moim snem sie unormowalo dopiero wtedy gdy dostalam pierwsza miesiaczke.Przez 2 miesiace (od 2 miesiecy mam regularnie okres) moje nocki znow byly w calosci przespane bez najmniejszego problemu.ale niestety do czasu gdy nie zaczelam przyjmowac tabletek antykoncepcyjnych Yasmin.Przez pierwsze 5 dni przyjmowania tabletek bylo ok,ale pozniej mialam straszne mdlosci i znow zaczely sie moje problemy ze snem.Lacznie wzielam 10 tabletek i przerwalam to branie gdyz bylo mi strasznie niedobrze kazdego dnia.Teraz minelo juz 7 dni od kiedy ich nie biore i znow moge smacznie spac bez najmniejszego .I tak sobie mysle czy zwiekszony poziom hormonow w organizmie moze miec wplyw na sen???No bo po ciazy gdy moj organizm mial w sobie tyle hormonow wystepowaly te problemy,pozniej gdy przyszla 1 miesiaczka wszystko wrocilo do normy,a kiedy zaczelam przyjmowac tabletki hormonalene znow te problemy ze snem powrocily.No i po odstawieniu tabletek na szczescie jest juz wszystko dobrze.Bardzo prosze o opinie specjalisty.
Ostatnia edycja: - Gość
- Tabletki anty ! Krwawienie i ból podbrzusza
- Znikająca kreska.
Dziś zrobiłam test czyli 9 dni po owulacji wyszla druga kreska a za 2 minuty...
- Sex
Hej dziwi mnie zachowanie mojego partnera podczas stosunku wsadza mi palce do buzi..jak moge to...
- Jakie są szanse na ciąże?
Witam, wczoraj uprawiałam stosunek z moim chłopakiem, był to ok. 3 dzień po...