Witam, zakładając, że minimalnie ryzykowna sytuacja (przeniesienie preejakulatu...
Forum: Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta
Temat: Krwawię 14 dni w miesiącu jak to zmienić? (1)
- http://www.forumginekologiczne.pl/forum/krwawie-14-dni-w-miesiacu-jak-to-zmienic/watek/15505/1.html#p15505http://www.forumginekologiczne.pl/forum/krwawie-14-dni-w-miesiacu-jak-to-zmienic/watek/15505/1.html Krwawię 14 dni w miesiącu jak to zmienić?
Witam!
Moim problemem jest dziwne zachowanie mojego organizmu.
Od zawsze miałam nieregularną miesiączkę (ale zawsze krwawienie trwało max 5-7 dni) ale to chyba uwarunkowanie gentyczne bo moja mama i starsza siostra też tak mają. W wieku 23 lat zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne, najdłużej Logest. Dobrze je znosiłam. Po ok. 5,5 latach nieprzerwanego brania tabletek zaczęłam mieć jakieś dziwne krawienia, które występowały jak zaobserwowałam zazwyczaj ok 14 tabletki z opakowania. Krwawienie trwało kilka dni ok. 7, kończyło się niedługo przed własciwym krwawieniem z odstawienia. Krwawienie to własciwie złe określenie bo to co się ze mnie wydobywało było jakąś dziwną brązową, zakrzepową wydzieliną. Ginekolog stwierdziła, ze widzi u mnie nadżerkę małą i leczyła ją farmakologicznie przy pomocy róznych czopków antybakteryjnych ale nie wywodziła mojego krwawienia własnie od nadżerki, stwierdziła, że może to zła dawka hormonów w tabletkach. Zmieniłam zatem tabletki na inne, później jeszcze inne i cały czas było to samo. Stwierdziłam zatem po 6,5 roku brania, że może czas odstawić na trochę. 12-go lutego 2006 wzięłam ostatnią tabletkę. Od tamtego czasu miałam już nieco bardziej obfite ale też krwawienia przed miesiączkowe a później normalne ale mniej obfite miesiączki. Mam 30 lat, chyba nie czas na menopauzę? Co jest tego przyczyną? Krwawienie przez 14 dni w miesiącu jest bardzo uciążliwe. Czy nie da się tego jakoś uniknąć? Zmieniłam ginekologa na prywatnego ale ten też jakoś nie widzi w tym problemu. Co mam robić? Bardzo proszę o pomoc!
[ ta wiadomość była poprawiana przez: dziubkowa dnia: 01-05-2006 13:13 ]
[ ta wiadomość była poprawiana przez: dziubkowa dnia: 01-05-2006 13:15 ]Ostatnia edycja: - Gość
- Wykluczenie ciąży
- Plamienie implantacyjne czy moze zawierac skrzepy?
W sobote i niedziele zrobilam kilka testow ciazowych, poztywne. Dzis (sroda) dostalam plamienia,...
- Pomoc w zinterpetowaniu badań
Witam, Mam bardzo nieregularne miesiączki, w zasadzie jak nie biorę tabletek...
- Czy jestem w ciąży???
Witam was! Otóż mam problem i proszę was o pomoc!Od 2 miesięcy...