Jest mozliwe zajscie w ciaze, poprzez wyschnietą bądź wytartą wydzieline z...
Forum: Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta
Temat: niemiałam okresu 6 miesięcy... dzisiaj wkońcu dostałam...co to było? (1)
- http://www.forumginekologiczne.pl/forum/niemialam-okresu-6-miesiecy-dzisiaj-wkoncu-dostalam-co-to-bylo/watek/458738/1.html#p458738http://www.forumginekologiczne.pl/forum/niemialam-okresu-6-miesiecy-dzisiaj-wkoncu-dostalam-co-to-bylo/watek/458738/1.html niemiałam okresu 6 miesięcy... dzisiaj wkońcu dostałam...co to było?
pisałam tu kilka dni temu ... byłam bardzo zrozpaczona...
otóż nie miałam okresu 6 miesięcy ... dzisiaj rano obudziłam sie z bólami takie jakie zazwyczaj miewałam wczesniej przy miesiączce... poszłam do ubikacji i co?? i okres... zdziwiłam sie bardzo... jednak dalej niewiem co było przyczyną ze niemiałam okresu tak długo...
czy ktoś moze pomóc?
dla przypomnienia skopiuje ostatnią wiadomość ...
"na początek ... mam 23 lata, miesiączkuje od 14 roku życia... nigdy niemiałam regularnych miesiączek ... ale zazwyczaj po tygodniowym, max dwu tygodniowym opóźnieniu wkoncu sie pojawiały... PO skonczeniu licencjatu stwierdziłąm ze wyjade za granicę i tak znalazłam sie w anglii .
Będąc jeszcze w polsce bywałam często u ginekologa, miałam robione USG dopochwowe gdzie lekarka wykryła drobny pęcherzyk powietrza i na tym sie skonczylo,,,
przez pierwsze miesiące pobytu w anglii normalnie miesiączkowałam ale każda miesiączka która przychodziła była bardzo bolesna w pierwszy dzien... ( w polsce tego nieodczówałam w ten sposób)
aż tu nagle któregoś ięknego dnia STOP koniec miesiączkowania ??? niewiem czemu
Ostatnia miesiączka była 11 września 2009 i trwała jakies 4 do 5 dni
czekałam pierwszy miesiąc, drugi, trzeci ... czwarty ale nic... wkoncu poszłam do tutejszego lekarza...
lekarz zmacał mi tylko brzuch zapytał ile mam lat i powiedzial ze to normalne ze w tym wieku dziewczynom zanika miesiączka--> wyobrażacie to sobie?? załamałam sie tą głupotą ludzką... dodał jeszcze ze musimy czekac... powiedziałam ze niechce czekac ze chce skierowanie do ginekologa do szpitala ( lekarz pierwszego kontaktu tutaj musi mi dac skierowanie do specjalisty abym mogla sie z nim zobaczyć... ) .
Lekarz odparł mi ze zanim da skierowanie do ginekologa musi zrobić mi testy krwi oraz usg no i testy ciazowe musialam zrobic... testy ciążowe wyszły negatywnie a robilam ich kilka...
pierwsze badanie krwi na testosteron wyszły ok
kolejne badanie krwi na cos z tarczycą wyszło ok
na usg najpierw patrzyli na brzuch ale lekarz mowil ze ma niewyrazny odczyt i musi zrobic mi usg dopochwowe zgodzilam sie ... długo tam byl w srodku mnie z tym urzadzeniem i ciagle pytal czy robilam testy ciazowe... dalo mi to troche do zrozumienia ale znowu robiłam w domu testy i wyszły negatywnie...
znowu udałam sie do przychodni aby dowiedziec sie wynikow ... znowu pomacali mi brzuch i na tym sie skonczylo,,, chciala mi przepisać leki na wywołanie miesiączki ale jak jej powiedziałam ze jestem chora na epilepsje i ze zazywam na nią tabletki to stwierdzila ze nieda mi zadnych lekow bo niechce ryzykowac a ona niewie czy mi niezaszkodzą w połączeniu z moimi lekami.
Dodała jeszcze cytuje "poczekajmy jeszcze 3 tygodnie moze miesiączka sama przyjdzie" masakra
co robic.... kiedy lekarze niewiedzą jak mi pomoc i rozkładają rece.... jak sobie pomóc???" - Gość
- Czy możliwe jest zajście w ciaze
- Ból podbrzusza
Witam jestem w 14 tygodniu ciąży i nagle zaczęły mnie brać mocniejsze...
- Witam
Witam. Bardzo prosze o porade. Moj cykl to 30-31 dni ostatnia miesiaczke mialam 8 kwietania...
- Plamienie po luteinie i panika
Czy któraś z Was miała podobną sytuację? Napiszcie, co myślicie,...