Witam. W lutym opóźniała mi sie @ zrobiłam kilka testów...
Forum: Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta
Temat: Opryszczka narządów pł. we wczesnej ciąży ? (1)
- http://www.forumginekologiczne.pl/forum/opryszczka-narzadow-pl-we-wczesnej-ciazy/watek/42654/1.html#p42654http://www.forumginekologiczne.pl/forum/opryszczka-narzadow-pl-we-wczesnej-ciazy/watek/42654/1.html Opryszczka narządów pł. we wczesnej ciąży ?
Witam,
Mam oromny problem - chodzi o opryszczke typu-2 czyli narządow
płciowych.
Jestem w dlugo wyczekiwanej ciazy - jutro minie tydzien od zrobienia testu ciazowego - czyli to bardzo wczesna ciaza 2-3 tydz.
Dzisiaj cala noc nie moglam spac bo wczoraj wyszly mi 2
opryszczki!!! (jedna duza na ustach - tej sie nie boje bo znam wiele
dziewczat ktore mialy opryszke na ustach i urodzily zdrowe maluszki)
ale ta druga, malutka co prawda -bo dwa male pecherzyki, ta wyszla mi w okolicy odbytu) Bardzo dawno jej nie mialam, ostatnio moze z rok temu, a teraz, w tak waznym momencie mojego zycia zabrała mi cała radosc z upragnionej ciązy. Jestem załamana, dzisiaj od rana przeszukalam caly internet i zdania na ten temat sa podzielone !!!
O opryszcze w ciazy pisze sie b. wiele... ze nie jest niebezpieczna jesli nie jest w okolicy narzadow plciowych a reszta publikacji? jedne publikacje mówia ze jesli to nie jest zakażenie pierwotne oraz nie termin okołoporodowy to nie ma strachu, w innych znowu strasza poronieniem, powiklaniami, wadami wrodzonymi płodu itp,itd.
Tak bardzo sie cieszylam ze w koncu jestem w ciazy a teraz moja
radosc jest tak zmącona ze płacze caly czas...
Bardzo prosze o odpowiedz bo strasznie sie denerwuje,
czy opryszczka w tak wczesnej ciazy bedzie miala wpływ na rozwijajacy sie płod ?
dzwonilam do mojego lekarza a on zbagatelizowal sprawe twierdzac ze i tak teraz nic na to nie poradzimy i trzeba byc dobrej mysli zadnych lekówOstatnia edycja: - Gość
- Pozytywny test ciążowy z moczu a z krwi negatywny
- Magda
Witam. Mam taki problem ostni okres miałam 03.03.18. Byłam u ginekologa Ale na usg...
- Błona dziewicza
Mam 24 lata i nigdy nawet nie byłam w stanie używać tamponów, gdyż...