Odstawilam w październiku tabletki anty. Od tego czasu Z wagi 52 kg przytyłam do 59...
Forum: Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta
Temat: Pęknięta macica w 18 tc (1)
- http://www.forumginekologiczne.pl/forum/peknieta-macica-w-18-tc/watek/1194079/1.html#p1194079http://www.forumginekologiczne.pl/forum/peknieta-macica-w-18-tc/watek/1194079/1.html Pęknięta macica w 18 tc Gość
Witam
W listopadzie 2013r straciłam córkę w 26tc.Powodem była infekcja wód płodowych.Poród odbył się przez cc z nacięciem w kształcie litery T wewnątrz macicy.Po 5 miesiącach zaszłam w kolejną ciążę, która przebiegała bez komplikacji i przez cc urodziłam kolejne dziecko.Po 15 miesiącach znów byłam w ciąży .W 6tc zdiagnozowano u mnie dużego krwiak podkosmówkowego.Miałam dwa razy krwotok,dawali nam niewielkie szanse.Krwiak zniknął w 12tc i do 18tc nie było problemów.W 18tc dostałam silnego bólu w podbrzuszu czemu towarzyszyły jeszcze wymioty i duszności w kładę piersiowej.Podczas operacji okazało się,że pękła macica z jednej str.i przez tą dziurę wydostało się trochę łożysko.Lekarz powiedział, że z takim przypadkiem sie jeszcze nie spotkał.Dziecko niestety nie miało szans na dalszy rozwójPowiedział lekarz,ze w tym miejscu gdzie była extremalnie cienka macica doszło do pęknięcia i ze teraz jest dobrze zszyta i potrzebuje czasu na porządne zrośnięcie się. Powiedział,zeby re dwa lata odczekać i nie widzi przeszkód na kolejną ciążę. Na pytanie jakie jest ryzyko, że to się powtórzy powiedział ze ryzyko zawsze będzie.
Bardzobacz bym chciała mieć jeszcze jedno dziecko,ale czy ryzyko straty nie jest zbyt wysokie? Jakie mam szansę na donoszenie ciąży?czy lepiej już dać sobie spokój? Mam teraz 31lat.Proszę o pomoc - Gość
- Przytylam 10 kg po tabletkach
- Torbiel na jajniku - porada.
Witam Mam torbiel na jajniku, dostałam tabletki antykoncepcyjne Vibin na 3 miesiące....
- Jakie są szanse na ciąże?
Dzień dobry. Zacznę od tego, ze mam bardzo nieregularne miesiączki przez PCOS....
- Tabletki antykoncepcyjne
Witam mam torbiel na jajniku. Dostałam tabl. anty na 3 miesiące Vibin. Jestem w...