8 użytkowników online: 4704
  O grupie   Forum   Wiadomości   Artykuły   Porady   Ludzie  

OTWARTA / dla pacjentów
Ciąża
  • Założyciel:
  •  
  • Data powstania: 01-06-2010
  •  
  • Ostatni post: 29-07-2010, 15:51
  • Ilość członków 149
  •  
  • Tematów na forum: 123
  •  
  • Artykuły: 138
  •  
  •  
  • Porady: 103
Oceń grupę: 
1 2 3 4 5
 (5.0)
Wszystko na temat wspaniałego czasu oczekiwania na nowe życie.

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
Kobitki które starają się o dzidzie- ZAPRASZAM
smile frown biggrin wink eek cool confused razz mad arrow exclaim evil cry cheesygrin

Nie chcesz wpisywać KODU? Nie chcesz być anonimowy?
Zaloguj się lub stwórz konto w serwisie.

Ostatnie posty w wątku: Kobitki które starają się o dzidzie- ZAPRASZAM

• Data dodania: 27.07.2010 16:24

Cześć Dziewczyny,
Nie odzywałam się ostatnio, ale cały czas śledzę forum i Wam kibicuję, a dzisiaj postanowiłam napisać, bo trochę się u mnie dzieje. Otóż w zeszły czwartek dowiedziałam się, że moja młodsza siostra jest w ciąży (nie dostała @, test jej wyszedł pozytywny, a ona jeszcze nie wierzyła, że to jest to, więc ją uświadomiłam, że to jest TO, bo mam doświadczenie dzięki Wam smile ) A w piątek z kolei dowiedziałam się, że moja siostra cioteczna też jest w ciąży. One maja terminy w odstępie 10 dni. Trochę im zazdroszczę, że są tak "razem" w ciąży, ale przede wszystkim się cieszę, że w rodzinie będzie więcej dzieci w wieku zbliżonym do Jacusia, bo ja mam wątpliwości czy się kiedykolwiek zdecyduję na drugie frown
Jacusiowi wczoraj stuknął roczek. Imprezę zrobiliśmy w niedzielę. Mały już nieźle chodzi. Jeszcze się dość często przewraca, ale nie przejmuje się tym tylko się podnosi i idzie dalej.
I jeszcze jedno, niektórzy w mojej rodzinie mnie lekko "tępią", że jeszcze karmię piersią. Trochę mi smutno..
Trzymajcie się!

• Data dodania: 26.07.2010 12:54

Dziewczynki to byłam ja - Martula smile

• Data dodania: 26.07.2010 11:55

Cześć dziewczynki smile

Agna sama jestem ciekawa co tam nosisz w brzusiu wink oczywiście najważniejsze zdrówko maleństwa, cała reszta nie tak ważna ale jednak człowiek zawsze jest ciekawy co tam za pisklak siedzi smile
Mi marzy się teraz dziewczynka ale mam przeczucie, że kolejnym moim dzieckiem też będzie chłopiec, którego oczywiście strasznie będę kochać mimo wszystko smile U mojego męża każde z rodzeństwa ma jak narazie samych chłopców a dziadki mają 5 wnuków, więc chyba te męskie plemniki są silniejsze i wygrywają. Wszyscy czekają na pierwszą w rodzinie dziewczynkę a tu ciągle nic.
Jeśli chodzi o teściów to masz rację, nie daj się. To wasze życie i Wy o nim decydujecie, nikt nie będzie Wam czegoś narzucał czy za was decydował.

Jolu, super, że uratowaliście tego wróbelka!!!! Bidulek dzięki Wam dostał drugie życie smile Ale pewnie miał stracha frown Ponoć ludzi poznaje się po sercu do zwierząt, widać dobrzy z Was ludzie o dobrych serduszkach wink My z moim M też byśmy tak zrobili. Co tam kratka, ważne, że ptaszek uratowany, przecież on też ma wolę walki i chce żyć jak każde żywe stworzenie. Tyle tylko, że taki zwierzaczek jest bardziej bezbronny od człowieka i czasem może potrzebować naszej pomocy. Mi by serce pękło jak bym miała patrzeć jak uchodzi z niego życie.

Pozdrawiam dziewczynki smile

• Data dodania: 26.07.2010 10:39

Monika, nie martw się jeszcze wszystko przed Tobą , doczekasz się większej rodzinki i siądziecie taką dużą, wesołą gromadką do pięknego stołu smile
Uszy do góry, będzie dobrze.

Martuś, masz rację "babie zawsze mało" co by nie miała to i tak chce więcej wink A Tobie życzę zgubienie tej odrobinki, o której piszesz i szybkiego zafasolkowania smile
Ech, zazdroszczę Wam tych wypadów nad jeziorka wink poznawanie nowych okolic, ale fajnie, że macie takie w swojej dalszej lub bliższej okolicy i możecie sobie po odpoczywać w samotności.

Graza, co tam u Ciebie, odezwij się...

A my wczoraj z M mieliśmy akcję ratunkową... uratowaliśmy wróbelka biggrin Wpadł biedaczek do komina i nie mógł wylecieć, szamotał się koło kratki wentylacyjnej, popiskiwał i tak mi go było szkoda... Mąż poszedł do piwnicy zobaczyć czy może tamtędy uda się go jakoś wywabić, ale komin był na dole zamurowany więc nie było wyjścia i trzeba było wyciąć dziurę w kuchni w kratce, a hałasu było co nie miara, to było szlifierka. Bałam się, ze ptaszek ze strachu nam padnie, ale na szczęście po niedługim czasie wyleciał biggrin Zostały po nim ślady na suficie, bo taki umorusany był i zanim wyleciał przez okno to trochę sobie pofruwał, a to na karniszu sobie posiedział, albo w kwiatkach, albo czepił się firanki, ale w końcu wyleciał przez otwarte okno.
Mąż się śmieje, że kuchnia do remontu, ale ptaszek uratowany biggrin Teraz trzeba kupić nową kratkę, ale co tam i tak za jakiś czas się wyprowadzimy więc aż tak tego nie przeżywam wink

Pozdrawiam
Jola

• Data dodania: 26.07.2010 10:22

cześć dziewczyny!!!

widzę, że forum uśpione....co do kłopotów Marleny z teściową...ja po pewnym przejściu z moimi teściami postanowiłam trzymać się tego, że to z M tworzę rodzinę i nie mam zamiaru tracic czasu na teściów....obecnie utrzymujemy kontakty bo wiadomo jest wnuk a to nie wnuka wina że dziadkom się coś pomyliło na początku mojej z M wspólnej drogi wink sama natomiast utrzymuję dystans i niestety wszystko wskazuje na to, że w najbliższym czasie znów będę musiała przypomnieć teściom, że jestesmy dorośli i o pewnych sprawach mozemy decydować sami (rzecz się tyczy budowy domu, która zapewne w krótce ruszy). Oczywiście zdaję sobie sprawe, ze jest to mozliwe dzięki temu że dali nam kawał ziemi, ale to nie uprawnia ich do decydowania o wszytskim a widze, że teśc już ma zapędy "to zrobimy tak, to zrobimy tak" wink a więc tylko czekać jak znow wyjdę na tą złą synową wink

w brzusiu czuję już delikatne ruchy naszego maleństwa smile mam nadzieje ze w czwartek dowiemy się czy to chłopiec czy dziewczynka smile

poza tym w niedzielę swiętujemy pierwsze urodziny Macka wiec dzis jedziemy zamówić tort smile

pozdrawiam

Reklama

Reklama