5 użytkowników online: 4870

Forum Ciąża... czy to możliwe?

[pomoc] Zobacz wszystkie fora
  O grupie   Forum   Wiadomości   Artykuły   Porady   Ludzie  

OTWARTA / dla pacjentów
Ciąża... czy to możliwe?
  • Założyciel: Ewa
  •  
  • Data powstania: 01-06-2010
  •  
  • Ostatni post: 29-07-2010, 15:29
  • Ilość członków 85
  •  
  • Tematów na forum: 86
  •  
  • Artykuły: 132
  •  
  •  
  • Porady: 89
Oceń grupę: 
1 2 3 4 5
 (0.0)
Ciąża... czy to możliwe?

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
beta hcg a miesiączka
smile frown biggrin wink eek cool confused razz mad arrow exclaim evil cry cheesygrin

Nie chcesz wpisywać KODU? Nie chcesz być anonimowy?
Zaloguj się lub stwórz konto w serwisie.

Ostatnie posty w wątku: beta hcg a miesiączka

• Data dodania: 21.03.2010 11:40

Tak, wiem smile nie jestem! smile Panikowałam za bardzo, niestety i wmawiałam sobie różne rzeczy, bolący brzuch czy zgaga wtedy dla mnie były równoznaczne z ciąża. A to tylko był stres i moje wymyślone obawy. Dzięki za odpowiedzi smile Pozdrawiam

• Data dodania: 01.03.2010 19:30

A tak w ogóle to już wies czy jednak w ciąży nie jesteś?

• Data dodania: 27.02.2010 17:06

No tak.. dlatego pytam, bo w internecie przeszukując podobne wątki natknęłam się na pewną wiadomość, że badanie z krwi może być czasem mylne (ale chyba chodziło o mniej dni, a ja zrobiłam po 16 dniach)no i też naczytałam się o tym, że miesiączki można mieć w czasie ciąży. Za dużo może się naczytałam i dlatego panikowałam tak bardzo.

• Data dodania: 26.02.2010 20:18

Badanie beta hcg daje 110%pewności i jeszcze to że dostałaś@ zupełnie wyklucza ciążę. Pozdrawiam

• Data dodania: 25.02.2010 23:03

Witam serdecznie, mam takie pytaniem ale może najpierw opiszę po kolei wszystko. 28 stycznia pierwszy raz współżyłam. Zabezpieczeniem miała być prezerwatywa jednak po pewnym czasie zorientowaliśmy się, że prezerwatywa pękła. Niestety nie wiem jak długo to było. Do wytrysku nie doszło w pochwie. Jednak pęknięta prezerwatywa to prawie tak jak stosunek przerywany czyli zabezpieczenie żadne. Miesiączki miałam z reguły regularne po 28 dni. Ale ostatnie cykle trwały po 30 dni. W 12 dni od stosunku wykonałam badanie hCG z krwi i wynik był taki 0,100. jednak nie dało mi to spokoju i rano 12 lutego- czyli w 16 dniu po stosunku (w dniu spodziewanej miesiączki) ponowiłam badanie z krwi (ale w innym laboratorium gdzie wynik miałam w ten sam dzień.) i wynik pokazał 0,146. w tym samym dniu czyli 12 luty po południu miesiączka się pojawiła. Trwała tak jak zwykle 5 dni. (jedynie cos się zmieniło to to, że przed miesiączką miałam wrażliwe sutki i trochę brzuch bolał) Moje pytanie jest takie, czy wyniki z krwi, miesiączka dają mi 100% pewność, że nie jestem w ciąży? Bardzo się boję, stresuję,

edytowano: 25.02.2010 23:23

Reklama

Reklama