5 użytkowników online: 4870

Forum Ginekologia - forum dla rodziny i pacjenta

[pomoc] Zobacz wszystkie fora
  O grupie   Forum   Wiadomości   Artykuły   Porady   Ludzie  

OTWARTA / dla pacjentów
Ginekologia - forum dla rodziny i pacjenta
  • Założyciel: Kontakt MEDFORUM
  •  
  • Data powstania: 17-06-2010
  •  
  • Ostatni post: 29-07-2010, 20:26
  • Ilość członków 955
  •  
  • Tematów na forum: 29227
  •  
  • Artykuły: 75
  •  
  •  
  • Porady: 30
Oceń grupę: 
1 2 3 4 5
 (3.8)
Ginekologia - forum dla rodziny i pacjenta

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
Przezierność karkowa
smile frown biggrin wink eek cool confused razz mad arrow exclaim evil cry cheesygrin

Nie chcesz wpisywać KODU? Nie chcesz być anonimowy?
Zaloguj się lub stwórz konto w serwisie.

Ostatnie posty w wątku: Przezierność karkowa

• Data dodania: 29.07.2010 19:54

Ewo, o to moje wyniki...beta 0,332 MoM, pappa 0,106...ryzyko ZE z usg bylo 1:5788, z biochemi 1:33, ogólnie 1:103...jak wykazala amniopunkca byl to inny zespol....wiem co przezywasz, wiem.....te uczucia sa we mnie ciagle zywe......jak moglabym Ci jakos pomc, prosze pisz.....

mama Marty***20tc

• Data dodania: 29.07.2010 18:01
Gość 2009-03-14 16:45:00 hm przeziernosc u mnie byla super, nosek byl. dopiero w 18 tyg lekarz prowadzacy zauwazyl brak 4 jam serca. poszlam na prenatalne usg tam specjalistyczny sprzet wykazal ze serce jest dobrze rozwiniete ale za male , byla na nim jakas biala malenka plamka - marker wady genetycznej, mala miala dziwnie ulozone raczki - wniosek zanik miesni, miala wymuszona pozycje i poszerzone komory mozgu na amino ruszala raczkami serduszko uroslo zmienila pozycje - mielismy nadzieje do konca, nie wierzylam specjaliscie a jednak ... wada letalna - 69 chromosomow podobno totlotek genetyczny - bardzo zadki przypadek - dwa plemniki zaplodnily 1 komorke - nie mozliwe a jednak ... teraz czekamy na dwa okresy po tym koszmarnym zabiegu i zaczynamy nowe starania Bea28
  • Data dodania: 29.07.2010 15:40

Ewo, oczywiscie jak tylko dotrę do domu, pewnie ok 19, napisze Ci moje wyniki. To juz 9 miesiąc po stracie córeczki. Nie mam ziemskich dzieci. To wszystko jest strasznie trudne, tez zadawalam pytania bez odpowiedzi (nadal w sumie to robie). Jedna wielka trauma. Ja od poczatku czulam, ze cos jest nie tak. To niesamowite. Lekarze, ze jest ok, a ja im zwracałam uwage, ze dziecko za male na wiek ciazy, ze dziwnie ulozone, ze pepowina duwnaczyniowa wystepuje przy wadach. Maz krzyczal, ze jestem przewrazliwona. Pamietam jak po USG genetycznym, podczas ktorego uslyszalam, że "dziecko najprawdopodobniej jest zdrowe" powiedzialam do meza, poczekajmy na wyniki krwi. I przyszło uderzenie..dopiero wtedy lekarze zaczeli zauwazac wady....staraj sie byc dobrej mysli i wierzyc...ja powiem szczerze nie bylam...wiem, ze powinnam wtedy wierzyc, ale ja wiedzialam....zaczynam myslec o kolejnej ciazy, ale jak juz pisalam diagnozujemy meza brata pod katem wad genentycznych bo to bardzo uposledzony chlopak.......a gdyby zyla moja coreczka byloby w tak bliskiej rodzinie dwoje bardzo chorych...nie wierze w przypadek i czekam na wyniki. jestem z Toba myslami

• Data dodania: 29.07.2010 14:51

Mamo Marty, proszę, jeżeli możesz, podaj mi proszę te wartości, będę wdzięczna. U mnie jest beta 0,051 MoM, a Pappa 0,025 MoM. Nie mam już nadziei... Jak tu żyć?? Dlaczego to zdarza się nam, a jakieś pijaczki, narkomanki itd. rodzą zdrowe (genetycznie) dzieci, które potem lądują na śmietniku?? Przepraszam za dygresję, ale już nie daję rady psychicznie.

• Data dodania: 29.07.2010 14:42

Ewo, moja dziewczynka miala terminalną delelcję 18q...mialam bardzo niskie obie wartosci biochemiczne..bardzo..nie podam konkretnie, bo nie ma mnie teraz w domu, ale jak Ci zalezy to moge wieczorkiem napisac...podejrzewali ZE czyli trisomie, wyszla delecja długiego ramienia...USG bylo piekne jak pisalam wczesniej, NT 1,1, kosc obecna, a jednak...
Mama Marty***20tc

Reklama

Reklama