Dzień dobry, chciałabym zapytać czy ciąża pozamaciczna może...
Forum: Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta
Temat: Tajemnicze dolegliwości (1)
- http://www.forumginekologiczne.pl/forum/tajemnicze-dolegliwosci/watek/1265370/1.html#p1265370http://www.forumginekologiczne.pl/forum/tajemnicze-dolegliwosci/watek/1265370/1.html Tajemnicze dolegliwości
Witam tytuł jest jaki jest, bo nic się kupy nie trzyma. w 2012 zdiagnozowane hashimoto w usg, przeciwciał nie ma do tej pory. Tabletek nie biorę, ponieważ raz tsh mam dobre a raz źle, konwersja leży. Chodziłam do gin i nigdy nieprawidłowości żaden nie zaobserwował w moich jajnikach, raz nawet gin mi pokazała owulacje podczas usg. We wrześniu zrobiłam badania testosteron, lh, fsh i wszystko w normie. Ostatnio byłam u innej gin, która stwierdziła,że mam jakiś dziwny jajnik, możliwe że pcos. Do tego mam 20 lat i mam trądzik coraz większy i porobiło mi się dużo rozstępów na brzuchu, tak nagle. Powiedziała, że może nadnercza i dostałam skierowanie na DHEASO4, androstendion, 17oh progesteron, wolny testosteron, prolaktyne. Wyniki :
-androstendion 3.45 norma do 3.30
-dheaso4 435.5, norma dla mojego wieku 407
-prolaktyna 25 norma 26
-wolny testosteron 1.54,norma 0-2.85
-17oh 2.14 / norma w fazie foli. 0.2-1.3 (badania robione w 4 dniu cyklu)
Co takie wyniki mogą oznaczać ? Wiem jedynie, że nadczynność nadnerczy, ale czy przy hashimoto nadnercza nie powinny być wyczerpane ? Czy może to w tym wypadku oznaczać jakieś podważne schorzenie, typu rak? Jezeli bylby to pcos, to chyba bym miala nieprawidlowe lg fsh, a te sa w normie, hormony nadnerczy ze soba powiazane szwankuja.Bardzo się boję. Z góry dziękuję za odpowiedź))Ostatnia edycja: - Gość
- Ciąża pozamaciczna ?
- Krwawienie w ciąży czy poronienie??
W dniu spodziewanej miesiączki pozytywny test (druga krecha widoczna lecz słaba. Po...
- Progesteron
Czy w 21 dc progesteron 11.740 jest zwiastunem ciąży?
- Przytylam 10 kg po tabletkach
Odstawilam w październiku tabletki anty. Od tego czasu Z wagi 52 kg przytyłam do 59...