Odstawiłam tabletki tydzień temu, po 3 dniach dostałam plamienia z dostawienia....
Forum: Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta
Temat: uporczywy problem! (1)
- http://www.forumginekologiczne.pl/forum/uporczywy-problem/watek/34340/1.html#p34340http://www.forumginekologiczne.pl/forum/uporczywy-problem/watek/34340/1.html uporczywy problem!
Jestem osobą chorą na mukowiscydoze choroba uwarunkowana genetycznie. Atakuje ona cały mój organizm nawet układ rozrodczy. Co prawda nigdy nie miałam dużych problemów z miesiączkowaniem ale mam zwiększone wytwarzanie nadmiernie gęstego i lepkiego śluzu w szyjce macicy.
Rok współżyje z chłopakiem lecz nie dawno od ponad miesiąca zaczęłam używać plastrów antykoncepcyjnych. Lekarz przepisał mi je ponieważ zwykłe tabletki mogły by "kłócić sie" z lekami które biorę na co dzień.
Używam już drugie opakowanie zauważyłam po kilku dniach zaczęłam krwawić zdziwiłam sie ponieważ okres skończył mi sie 2 tygodnie temu miałam również bóle głowy, i ruchy wymiotne a nawet zawroty. Wtedy przeczytałam na tym forum, że to może być Krwawienie międzymiesiączkowe. Czy mam od razu udać sie do ginekologa?
Niestety moim głównym problemem jest to że żaden z ginekologów których już odwiedziłam nie zna sie na mojej chorobie i nie umie mi pomóc. W szczególności że chciałam zmienić plastry na tabletki i w tym jest problem nie są wskazane metody antykoncepcyjne polegające na ocenie lepkości (metoda Billingsów) czy zmian w mikroskopowym wyglądzie śluzu szyjkowego (PC 2000). Przez co niektórzy lekarze boja się.Co mam w tym wypadku zrobić?
Nie ukrywam tego że chciała bym mieć lekarza specjalistę który zawsze pomoże mi i będzie sie znać na mojej chorobie. Czy jest taki lekarz?
Na razie nie planuje ale jeśli chodzi o zajście w ciążę nikt nie będzie umiał mi pomóc w tak ważnym momencie.
Bardzo proszę o odpowiedz
pozdrawiamOstatnia edycja:Mery
- Gość
- Ciaza
- Zazdrosc czy ja swiruje Prosze o pomoc
Czesc dziewczyny mam problem i nie wiem jak juz sobie z tym radzic jestem strasznie zazdrosna o...
- ocieplenie piersi, zaczerwienienie
Witam. Od paru tygodni mam problem z lewą piersią, caly czas jest ocieplona a kolo...
- Dziwna zmiana
Witam, jest po kuracji macmicorem ponieważ ginekolog stwierdził zapalenie dodatkowo...