użytkowników online: 3104

Antykoncepcja

Najnowsze na forum
ciąża
Oceń forum: 
 (4.1)
      Ciąża ? Niekoniecznie ? Ta grupa jest dla Ciebie...
       O grupie Forum  Wiadomości (175) Artykuły (55) Porady (26) Społeczność (577) Szukaj  

Forum - Antykoncepcja

Zapomniałam tabletki w pierwszym tygodniu [4]

• Dodano: 17-12-2011, 22:12
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam!Biorę tabletki Yaz od 3 lat i po raz pierwszy zdarzyło mi się zapomnieć tabletki, a dokładnie 6 z pierwszego rzędu.Zaległą 6 tabl.zażyłam razem z 7 o zwykłej porze 21.00.Z ulotki wynika, że jeśli miałam w tygodniu poprzedzającym pominięcie tabl. stosunek (a miałam) to należy poradzić się lekarza.Ja postanowiłam zażyć dwie tabletki na raz.Zastanawiam się czy zrobiłam dobrze i czy jest możliwe, że mogę zajść w ciążę.Z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam! smile
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 17-12-2011, 23:57
      •  
      •  
      •  

Czy słyszałaś, że stosowanie wewnątrzmacicznej wkładki antykoncepcyjnej może powodować pewne dolegliwości, dowiedziałam sie o tym czytając:

http://www.forumginekologiczne.pl/specjalista/ep,232,dolegliwosci-zwiazane-ze-stosowaniem-wewnatrzmacicznej-wkladki-antykoncepcyjnej,from-user

• Dodano: 18-12-2011, 01:42
      •  
      •  
      •  
      •  
      Możesz skonsultować się z ginekologiem prowadzącym Ciebie. Moim zdaniem nie powinno to zaszkodzić. ale dla pewności zawsze lepiej spytać fachowca w danej dziedzinie medycznej smile Dziękuję.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 4 głosy
      Oddano 4 głosy
      prawdopodobieństwo zajścia w ciążę jest, najlepiej zrób test ale też zależy jaki czas temu zapomniałaś tabletki? jak kilka dni temu to test ciążowy może nie byc wiarygodny

KI

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 20-12-2011, 12:03
      •  
      •  
      •  
      •  
      Jest prawdopodobieństwo, ale bardzo małe.
      W terminie spodziewanej miesiączki możesz zrobić test dla świętego spokoju.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos

Podobne dyskusje

Ankieta

Które kobiety objete są programem profilaktyki raka szyjki macicy?