Zapomniałem hasła
0 użytkowników online: 1177

Forum Ciąża

Ogólne informacje   Forum dyskusyjne   Wiadomości   Artykuły   Lista członków  

• Ciąża
  • OTWARTA / dla pacjentów
  • Założyciel:
  •  
  • Data powstania: 03-02-2010
  •  
  • Ostatni post: 10-03-2010, 23:11
  • Ilość członków 91
  •  
  • Tematów na forum: 57
  •  
  • Artykuły: 524
  •  
Wszystko na temat wspaniałego czasu oczekiwania na nowe życie.

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje

Wątek: Kobitki które starają się o dzidzie- ZAPRASZAM [6898]

• Ostatni post w tym wątku
  •  
  • Data dodania: 10-03-2010, 23:11
  •  
  •  
  •  
  •  

Witajcie!

Agnieszko no mam nadzieję, że kolejne usg będzie miało lepsze wieści... Jak już masz takie oznaki to może powinnaś jednak bardziej spasować i jednak więcej odpoczywać? To trochę jeszcze za szybko by było, lepiej niech Fredzelek sobie siedzi jeszcze... No chyab żeby się okazało ze operacja jest konieczna, to może faktycznie epiej ciut pzred terminem, no ale musi być w pełni gotowy do życia po tej stronie brzucha...

Obsługą chłopca się nie przejmuj - trzebatylko lekko ściagać napletek przy myciu (powiedzmy wieczornej kąpieli) i nic więcej, to z dziewczynkami jest większy problem bo własnie polożne mówią zeby nic nie myć/gmerać a efekt jest taki ze rodzice nawet nie patrzą między nóżki i niestety potem często jest synechia czyli zrośnięcie warg sromowych... Myć normalnie dzieci tak jak siebie smile a jak już kupa nawalona po plecy to raczej dobrze wszystko wypłukać...
I zawsze przy wizycie w przychodni/szczepieniu można poprosić pediatrę o rzucenie okiem na klejnoty, zresztą u mnie zawsze macali czy jądra zstąpione i jak siusiak wygląda - no ale wiadomo co lekarz to inaczej...

I nic się nie stresuj! Tu nie ma mowy o zadnym ćwiczeniu "na sucho" - dostaniesz swój egzemplarz do ręki to będziesz sobie testować i się uczyć n amodelu, mi np położne w szpitalu pokazały jak się myje noworodka i pielęgnuje pępek, zadna filozofia tylko jest jedna zasada - nie bać się własnego dziecka! A będzie ok biggrin

mario - witaj!

Jak masz rozjechane cykle to koniecznie badania hormonalne - nic nie bolą a zrobione w odpowiednich dniach cyklu wiele moga powiedzieć... I bardzo dobrze, że dostaliście od razu skierowanie na badania M - wiele lekarzy zostawia to na sam koniec a to jedno proste i szybkie badanie które potrafi wykluczyć mężczyznę i skupić się na kobiecie (albo na parze...)

• Data dodania: 20-03-2008, 21:25
  •  
  •  
  •  
  •  

mam pytanie która z was stara się o dzidzie i starania te jak narazie są "bezowocne"?może mogły byśmy powymieniać się doświadczeniami??Karo

• Data dodania: 20-03-2008, 22:02
  •  
  •  
  •  
  •  

Witaj bralas wczesniej pigulki anty? jesli tak to jakie? ile czasu juz sie staracie?

pozdrawiam

• Data dodania: 21-03-2008, 09:11
  •  
  •  
  •  
  •  

hej ja brałam diane35 przez ok 2lata ale przez niewiedze mojego lekarza rozregulowały mi prace jajników zaczęły się nieregularne okresy a nawet baaardzo nieregularne bo niemniewałam okresu nawet po 2miesiące. Na szczęscie trafiłam do mądrej lekarki, po badaniach stwierdziła u mnie PCO następnie zaleciła badania na poziom prolaktyny i progesteronu, prolaktyna wyszla w normie, progesteron tylko 0,45;-( czyli miałam cykl bezowulacyjny lekarka zapytała czy chcemy mieć dzieci (oczywiście, że chcemy) i przepisała duphaston który mam brać przez 6 cykli narazie wybrałam pierwszą dawkę 3 razy po 1 tabletce przez 10 dni i po odstawieniu dostałam okres który powinnam dostać już w lutym a dostałam 14marca (ostatni mój okres był 25stycznia) duphaston ma wyregulować okres i pomóc zajść w ciąże pani doktor dala nam 1,5 roku jak się nie uda to w tedy na zabieg;-( boję się że moje cykle będą bezowulacyjne....a Ty jaki jesteś "przypadek"?pozdrawiam Karo

• Data dodania: 21-03-2008, 11:32
  •  
  •  
  •  
  •  

CZESC JA SIE STARAM JUZ PONAD 2 LATA JESTEM PO LA[PAROSKOPII DOKŁADNIE ROK TEMU I NIC JEZDZIMY PO LEKARZAMCH KTORZY ROZNE DZIWNE RZECZY MOWIA I MUSZE TO ZACZAC SPISYWAC BO 1 MOWIA ZE MĄZ MA ZA MAŁO PLEMNIKOW A 2 ZE ZA DUZO I ZE ZA BARDZO ZYWOTNE A PATRZA W TE SAME BADANIA A DO MNIE MOWIA ZE JESZCZE MAM CZAS MIMO ZE MAM JUZ 28 LAT I ZEBY SIE ODSTRESOWAC BO NIBY Z HORMONAMI OK I PODOBNO JAJECZKA TEZ MAM JUZ JESTEM CIUT ZREZYGNOWANA ALE TWIERDZE ZE TRZEBA WALCZYC A DO LEKARZY CHODZIMY TO PODOBNO SPECJALISCI OD NIEPŁODNOSCI TAK ZE TRZYMAJMY KCIUKI ZA SIEBIE I ZYCZMY SOBIE WSZYSTKIE SPEŁNIENIA TEGO CO MAMY NA DNIE SERCA

• Data dodania: 21-03-2008, 12:46
  •  
  •  
  •  
  •  

Przy PCO prawie zawsze są cykle tak nieregularne po 2-3 miesiące, także nie jest to wina Diane, gdybyś nie brała diane to pewnie miałabyś jeszcze większe problemy z jajnikami ( torbiele) i jeszcze mniejsze szanse na ciązę w przyszłości.

Jeśli jest PCOS a kobieta nie chce zajść w ciążę to Diane jest najlepszym rozwiązaniem ponieważ przez okres przyjmowania zabezpiecza jajniki przed tworzeniem się torbieli.

Ja zawsze miałam nieregularne miesiączki 2-3 miesiące albo i więcej okazało się że to przez PCOS i brak owulacji dostałam Diane ponieważ jeszcze wtedy nie planowałam zajścia w ciążę, brałam przez ok 3 lata niestety po odstawieniu co było do przewidzenia nieregularne cykle powróciły. Ale z pomocą odpowiednich leków udało mi się zajść w ciążę i przyznam szczeże , że myślałam, że będzie gorzej.

• Data dodania: 22-03-2008, 14:34
  •  
  •  
  •  
  •  

a powiedz proszę czy brałaś duphaston? pocieszyłaś mnie tym że Tobie się udało Serdecznie Ci gratuluję i baaardzo zazdroszczę, miałam wcześniej zanim dowiedziałam się o pco kilka wpadek z mężem i nic więc nas to zastanawiało aż w końcu wyszło, co jest nie tak... a powiedz jeszcze ile czasu trwało Twoje leczenie??jejku nawet nie wiesz jak się cieszę że mi odpisałaś i że jest ktoś kto miał podobny problem a jak z Twoją owulacją było?bo mi lekarka wytłumaczyła to tak że hormony uspały mój organizm i teraz moje jajniki nie potrafią normalnie pracować...pozdrawiam Karo

• Data dodania: 22-03-2008, 14:45
  •  
  •  
  •  
  •  

Hey ja się staram od listopada o dzidzie , na razie nam się nie udaje po świętach idę do lekarza , mam nadzieje że w końcu nam się uda .

• Data dodania: 22-03-2008, 15:21
  •  
  •  
  •  
  •  

witamy cię w naszym gronie; Karo

• Data dodania: 22-03-2008, 15:24
  •  
  •  
  •  
  •  

mam nadzieję że wszystko będzie dobrze nie tak jak u mnie na przykład Karo

• Data dodania: 25-03-2008, 16:01
  •  
  •  
  •  
  •  

no odezwijcie się Kobitki powymieniajmy się doświadczeniami to pomaga...

Reklama

Reklama