12 użytkowników online: 4614
  O grupie   Forum   Wiadomości   Artykuły   Porady   Ludzie  

OTWARTA / dla pacjentów
Ciąża
  • Założyciel:
  •  
  • Data powstania: 01-06-2010
  •  
  • Ostatni post: 29-07-2010, 15:51
  • Ilość członków 149
  •  
  • Tematów na forum: 123
  •  
  • Artykuły: 138
  •  
  •  
  • Porady: 103
Oceń grupę: 
1 2 3 4 5
 (5.0)
Wszystko na temat wspaniałego czasu oczekiwania na nowe życie.

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach

Kobitki które starają się o dzidzie- ZAPRASZAM [7437]
Oceń wątek: 
1 2 3 4 5
 (5.0)

• Ostatni post w tym wątku
  •  
  • Data dodania: 27-07-2010, 16:24
  •  
  •  
  •  
  •  

Cześć Dziewczyny,
Nie odzywałam się ostatnio, ale cały czas śledzę forum i Wam kibicuję, a dzisiaj postanowiłam napisać, bo trochę się u mnie dzieje. Otóż w zeszły czwartek dowiedziałam się, że moja młodsza siostra jest w ciąży (nie dostała @, test jej wyszedł pozytywny, a ona jeszcze nie wierzyła, że to jest to, więc ją uświadomiłam, że to jest TO, bo mam doświadczenie dzięki Wam smile ) A w piątek z kolei dowiedziałam się, że moja siostra cioteczna też jest w ciąży. One maja terminy w odstępie 10 dni. Trochę im zazdroszczę, że są tak "razem" w ciąży, ale przede wszystkim się cieszę, że w rodzinie będzie więcej dzieci w wieku zbliżonym do Jacusia, bo ja mam wątpliwości czy się kiedykolwiek zdecyduję na drugie frown
Jacusiowi wczoraj stuknął roczek. Imprezę zrobiliśmy w niedzielę. Mały już nieźle chodzi. Jeszcze się dość często przewraca, ale nie przejmuje się tym tylko się podnosi i idzie dalej.
I jeszcze jedno, niektórzy w mojej rodzinie mnie lekko "tępią", że jeszcze karmię piersią. Trochę mi smutno..
Trzymajcie się!

[url=http://www.suwaczek.pl/][img]http://www.suwaczek.pl/cache/5b729bbb77.png[/img][/url]
  • Data dodania: 20-03-2008, 21:25
  •  
  •  
  •  
  •  

mam pytanie która z was stara się o dzidzie i starania te jak narazie są "bezowocne"?może mogły byśmy powymieniać się doświadczeniami??Karo

• Data dodania: 20-03-2008, 22:02
  •  
  •  
  •  
  •  

Witaj bralas wczesniej pigulki anty? jesli tak to jakie? ile czasu juz sie staracie?

pozdrawiam

• Data dodania: 21-03-2008, 09:11
  •  
  •  
  •  
  •  

hej ja brałam diane35 przez ok 2lata ale przez niewiedze mojego lekarza rozregulowały mi prace jajników zaczęły się nieregularne okresy a nawet baaardzo nieregularne bo niemniewałam okresu nawet po 2miesiące. Na szczęscie trafiłam do mądrej lekarki, po badaniach stwierdziła u mnie PCO następnie zaleciła badania na poziom prolaktyny i progesteronu, prolaktyna wyszla w normie, progesteron tylko 0,45;-( czyli miałam cykl bezowulacyjny lekarka zapytała czy chcemy mieć dzieci (oczywiście, że chcemy) i przepisała duphaston który mam brać przez 6 cykli narazie wybrałam pierwszą dawkę 3 razy po 1 tabletce przez 10 dni i po odstawieniu dostałam okres który powinnam dostać już w lutym a dostałam 14marca (ostatni mój okres był 25stycznia) duphaston ma wyregulować okres i pomóc zajść w ciąże pani doktor dala nam 1,5 roku jak się nie uda to w tedy na zabieg;-( boję się że moje cykle będą bezowulacyjne....a Ty jaki jesteś "przypadek"?pozdrawiam Karo

• Data dodania: 21-03-2008, 11:32
  •  
  •  
  •  
  •  

CZESC JA SIE STARAM JUZ PONAD 2 LATA JESTEM PO LA[PAROSKOPII DOKŁADNIE ROK TEMU I NIC JEZDZIMY PO LEKARZAMCH KTORZY ROZNE DZIWNE RZECZY MOWIA I MUSZE TO ZACZAC SPISYWAC BO 1 MOWIA ZE MĄZ MA ZA MAŁO PLEMNIKOW A 2 ZE ZA DUZO I ZE ZA BARDZO ZYWOTNE A PATRZA W TE SAME BADANIA A DO MNIE MOWIA ZE JESZCZE MAM CZAS MIMO ZE MAM JUZ 28 LAT I ZEBY SIE ODSTRESOWAC BO NIBY Z HORMONAMI OK I PODOBNO JAJECZKA TEZ MAM JUZ JESTEM CIUT ZREZYGNOWANA ALE TWIERDZE ZE TRZEBA WALCZYC A DO LEKARZY CHODZIMY TO PODOBNO SPECJALISCI OD NIEPŁODNOSCI TAK ZE TRZYMAJMY KCIUKI ZA SIEBIE I ZYCZMY SOBIE WSZYSTKIE SPEŁNIENIA TEGO CO MAMY NA DNIE SERCA

• Data dodania: 21-03-2008, 12:46
  •  
  •  
  •  
  •  

Przy PCO prawie zawsze są cykle tak nieregularne po 2-3 miesiące, także nie jest to wina Diane, gdybyś nie brała diane to pewnie miałabyś jeszcze większe problemy z jajnikami ( torbiele) i jeszcze mniejsze szanse na ciązę w przyszłości.

Jeśli jest PCOS a kobieta nie chce zajść w ciążę to Diane jest najlepszym rozwiązaniem ponieważ przez okres przyjmowania zabezpiecza jajniki przed tworzeniem się torbieli.

Ja zawsze miałam nieregularne miesiączki 2-3 miesiące albo i więcej okazało się że to przez PCOS i brak owulacji dostałam Diane ponieważ jeszcze wtedy nie planowałam zajścia w ciążę, brałam przez ok 3 lata niestety po odstawieniu co było do przewidzenia nieregularne cykle powróciły. Ale z pomocą odpowiednich leków udało mi się zajść w ciążę i przyznam szczeże , że myślałam, że będzie gorzej.

• Data dodania: 22-03-2008, 14:34
  •  
  •  
  •  
  •  

a powiedz proszę czy brałaś duphaston? pocieszyłaś mnie tym że Tobie się udało Serdecznie Ci gratuluję i baaardzo zazdroszczę, miałam wcześniej zanim dowiedziałam się o pco kilka wpadek z mężem i nic więc nas to zastanawiało aż w końcu wyszło, co jest nie tak... a powiedz jeszcze ile czasu trwało Twoje leczenie??jejku nawet nie wiesz jak się cieszę że mi odpisałaś i że jest ktoś kto miał podobny problem a jak z Twoją owulacją było?bo mi lekarka wytłumaczyła to tak że hormony uspały mój organizm i teraz moje jajniki nie potrafią normalnie pracować...pozdrawiam Karo

• Data dodania: 22-03-2008, 14:45
  •  
  •  
  •  
  •  

Hey ja się staram od listopada o dzidzie , na razie nam się nie udaje po świętach idę do lekarza , mam nadzieje że w końcu nam się uda .

• Data dodania: 22-03-2008, 15:21
  •  
  •  
  •  
  •  

witamy cię w naszym gronie; Karo

• Data dodania: 22-03-2008, 15:24
  •  
  •  
  •  
  •  

mam nadzieję że wszystko będzie dobrze nie tak jak u mnie na przykład Karo

• Data dodania: 25-03-2008, 16:01
  •  
  •  
  •  
  •  

no odezwijcie się Kobitki powymieniajmy się doświadczeniami to pomaga...

Reklama

Reklama