5 użytkowników online: 4870
  O grupie   Forum   Wiadomości   Artykuły   Porady   Ludzie  

OTWARTA / dla pacjentów
Ciąża
  • Założyciel:
  •  
  • Data powstania: 01-06-2010
  •  
  • Ostatni post: 29-07-2010, 15:51
  • Ilość członków 149
  •  
  • Tematów na forum: 123
  •  
  • Artykuły: 138
  •  
  •  
  • Porady: 103
Oceń grupę: 
1 2 3 4 5
 (5.0)
Wszystko na temat wspaniałego czasu oczekiwania na nowe życie.

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach

Kobitki które starają się o dzidzie- ZAPRASZAM [7437]
Oceń wątek: 
1 2 3 4 5
 (5.0)

• Data dodania: 03-04-2008, 14:20
  •  
  •  
  •  
  •  

Witaj jopi,

muszę Ci napisać, że laparoskopia nie jest straszna. Po czterech dniach idzie się do domu i nawet dobrze się człowiek czuje. Podobno pierwszy cykl po zabiegu jest najlepszy na zajście w ciążę, bo jest burza hormonów. Mi się udało zajść w drugim.

Pozdrawiam i trzymam kciuki

Joasia

• Data dodania: 03-04-2008, 16:37
  •  
  •  
  •  
  •  

a czy ktoras z was brala luteine? chce wiedziec czy to wystarczy zeby moje pecherzyki pekaly, po co ona wlasciwie jest?

• Data dodania: 03-04-2008, 17:53
  •  
  •  
  •  
  •  

Z tego co wiem Luteinę podaję się albo na podtrzymanie ciąży albo na wywołanie miesiączki. Raczej nie podaje jej się na pękanie pęcherzyków. Brałam Luteinę na początku ciąży, gdyż miałam plamieniaJa miałam podany Pregnyl i wtedy pęcherzyki pękły, bo miałam problemy z pęcherzykami, ponieważ nie pękały.

Spytaj się dokładnie swojego lekarza o powód podania Luteiny.

Pozdrawiam Joasia

• Data dodania: 03-04-2008, 20:37
  •  
  •  
  •  
  •  

dziewczyny skończyłam pierwszy cykl z duphastonem za 4 dni wezmę ostatnią tabletkę, ale odczuwam takie parcie na pęcherz i zołądek jest mi tak jakoś niedobrze mogę jeść ale tak pobolewa mnie podbrzusze i zołądek... czy to mogą być objawy ciąży czy już po prostu sobie wmawiam?ale naprawdę tak się czuję od dwóch dni...Karo

• Data dodania: 03-04-2008, 21:50
  •  
  •  
  •  
  •  

Ja na przykład nie miałam żadnych objawów ciąży a byłam. Musisz poczekać do dnia miesiączki, wtedy wszystko się wyjaśni. Mój test pozytywnie wyszedł dopiero 4 dni po terminie miesiączki. Jak się czeka na dziecko to zawsze znajdzie się objawy i niestety kobieta strasznie się stresuje. Mnie tylko piersi bolały, ale nie mogłam wziąć tego za objaw, bo mnie zawsze bolą przed miesiączką.

Mam nadzieję, że będą magiczne kreseczki i tego z całego serca ci życzę

Pozdrawiam Joasia

• Data dodania: 04-04-2008, 13:39
  •  
  •  
  •  
  •  

dziekuje joasiu za odpowiedz. Dowiedzialam sie od lekarza ze luteine mam na nieregularne cykle, a potem dostane clo i pregnyl, mam nadzieje ze to poskutkuje, ale jeszcze musze isc zbadac chormony.ilona

• Data dodania: 04-04-2008, 15:10
  •  
  •  
  •  
  •  

Witaj Ilona,

miałaś może robione badanie na drożność jajowodów HSG. Powiem Ci, że jeżeli masz niedrożne jajowody i lekarz poda ci Pregnyl to możesz mieć ciążę pozamaciczną. Ja niestety tak miałam. Poproś lekarza o to badanie, może nie jest przyjemne, ale mówi o drożności Twoich jajowodów i może uchronić Cię przed ciążą pozamaciczną. O tym czy masz drożne jajowody nie dowiesz się poprzez badanie USG. Przestrzegam teraz kobietki, które mają wspomaganą płodność, gdyż sama to przechodziłam i wiem, że dodatkowe cierpienia są niepotrzebne.

Pozdrawiam Joasia

• Data dodania: 04-04-2008, 15:40
  •  
  •  
  •  
  •  

ja staram sie juz 3 lata a le nie trace nadziei

• Data dodania: 04-04-2008, 16:01
  •  
  •  
  •  
  •  

Ja starałam się od września i lekarz dał mi czas do maja, gdyż miałam niedrożny jeden jajowód a drugi zostł udrożniony podczas laparoskopii. Sama na sobie i na mężu wywierałam wielki nacisk, gdyż odliczałam cykle do maja. Zaszłam w ciążę już w drudim cyklu , ale niestety ciazy" title="ciąża">ciąża pozamaciczna i usunięto mój zdrowy jajowód. Teraz nie myślę co będzie bo pewnie załamałabym sie do końca a tak mam nadzieję, że może jeszcze się uda. Psychika dużo robi w staraniach się o dziecko. Może powinniście z mężem wyjechać gdzieś na urlop i się zrelaksować!!!

Czasami oderwanie się od życia codziennego pomaga, znam dwa takie przypadki, kiedy dziewczyna była 10 lat po ślubie i cały czas z mężem sie starali o dziecko i nic. A jak urodziły się bliźnięta jej siostrze to coś się odblokowało w psychce i ma już upragnione maleństwo.

Uda się zobaczysz

Pozdrawiam Joasia

• Data dodania: 04-04-2008, 17:22
  •  
  •  
  •  
  •  

Masz racje Asiu szukam sobie czegoś co dało by mi nadzieję jeszcze dwa dni z duphastonem a później czekanie...ja okres od wzięcia ostatniej tabletki dostałam po 7 dniach tak więc jeszcze prawie dwa tygodnie i wszystko się wyjaśni napewno napisze na forum czy doczekałam się tych moich upragnionych dwóch kreseczek czy nie..zołądek mnie już nie boli może to jakieś przejściowe było po prostu pewnie zjadłam cos ciężkostrawnego ale podbrzusze mnie pobolewa trochę...pozdrawiam Karo

Reklama

Reklama