5 użytkowników online: 4829

Szczegóły grupy

[pomoc] Zobacz wszystkie fora
  O grupie   Forum   Wiadomości   Artykuły   Porady   Ludzie  

OTWARTA / dla pacjentów
Ciąża
  • Założyciel:
  •  
  • Data powstania: 01-06-2010
  •  
  • Ostatni post: 29-07-2010, 15:51
  • Ilość członków 149
  •  
  • Tematów na forum: 123
  •  
  • Artykuły: 138
  •  
  •  
  • Porady: 103
Oceń grupę: 
1 2 3 4 5
 (5.0)
Wszystko na temat wspaniałego czasu oczekiwania na nowe życie.

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach

Wczesne objawy Ciąży====Wasze doświadczenia i nie tylko==:-) [2121]
Oceń wątek: 
1 2 3 4 5
 (0.0)

• Ostatni post w tym wątku
  •  
  • Data dodania: 22-07-2010, 15:24
  •  
  •  
  •  
  •  

witajcie !
Ja miałam ostatną @ 13 czerwca nie mam super regularnych cyklów ale zawsze w miesiącu jakoś były i również staram sie o dziudziusia. 9 lipca byłam u gina i pani powiedziała ze ciałko żółte czyli jajeczkowanie było (przytulanie intensywne też) 18 lipca powinna przyjsc @ a że nie było 19 rano zrobiłam test i negatyw... ale nie mam zadnych objawów(standardowych) @ ani (chyba ) ciąży. zawsze 7dni przed @ bardzo bolały mnie piersi i teraz własnie zaczęły czy myślicie że test mógł się pomylic albo np nie wykryc jeszcze ciąży?

Dodam tylko że jakiś czas po domniemanym jajeczkowaniu bolało mnie podbrzusze przez jakiś tydzien tak troche inaczej niż na @ i w dniu spdziewanej także. A wogóle to od 15 lipca mam nienaturalnie podwyższoną temp.

• Data dodania: 04-02-2009, 20:56
  •  
  •  
  •  
  •  

Witam was bardzo serdecznie.

Chciałabym uzyskać odpowiedz mianowicie: Od kilku miesięcy staramy się z mężem o maleństwo.

Miesiączka u mnie ( po odstawieniu tabletek ) występuję nieregularnie i tym samym jest mi ciężko określić długość cyklu.

Okres miałam od dnia: 16-22 lutego.

W dniach : 27,28,30,31 - miało by dojść do zapłodnienia ( chybił trafił dosłownie gdyż nie pamiętam daty grudniowej 2008r miesiączki).

Dzisiaj mamy 4 luty==od dnia 3 lutego boli mnie podbrzusze ( lecz nie jest to taki ból jak na okres ).

Wiem że może zabrzmni to dziwnie a czy któras z was miała coś takiego na początku ciąży??

Na test jest jeszcze za wczesnie więc nie robie bo nie ma sensu.

Proszę o opinie!!!!
[addsig]

• Data dodania: 05-02-2009, 10:15
  •  
  •  
  •  
  •  

u mnie pierwszymi objawami ciąży (których nie powiązałam z nią tylko czekałam na okres) był ból podbrzusza taki jak przy okresie, silny ból piersi jak przy okresie, zawroty głowy, ogólne osłabienie i mdłości a póżniej wymioty. dopiero one skłoniły mnie do testu. zrobiłam go równo 2 m-ce po ostatnim okresie bo miałam nieregularne cykle, tzn bardzo długie

• Data dodania: 05-02-2009, 10:27
  •  
  •  
  •  
  •  

Ja dopiszę się do pytania Ani, bo mam wrażenie jakbyśmy się umówiły... w tym samym dniu miesiączka 16.01, w tych samych dniach przytulanko z mężem i delikatne ukłócia w podbrzuszu. Na @ czekam jak na zbawiania a właściwie na jej brak

Pozdrawiam Nina

• Data dodania: 05-02-2009, 10:37
  •  
  •  
  •  
  •  

Witajcie kochane

Ja powinnam jutro dostać @ ale nic na to nie wskazuje poprzedni cykl mi się wydłużył i nie wiem jak to jutro będzie, zwykle tydz. przed bolą mnie piersi ale narazie cisza....zero bólu, zero bólu w podbrzuszu na @.

Wiecie czasami lepiej poczekać na termin @ i po jej opóżnieniu się zastanawiać, jak w zeszłym miesiącu @ nie miałam tydz. byłam baardzo szczęśliwa.....niestety po tyg. przyszła

Ale trzymam za was mocno kciuki [addsig]

Pozdrawiam cieplutko :*
  • Data dodania: 05-02-2009, 10:41
  •  
  •  
  •  
  •  

ja akurat mialam objawy boli jak przy okresie, ale bole klujace tez mialam, tylko ze pozniej i nie caly dzien tylko momentami. bolaly mnie piersi, tez tak jak przed okresem tylko przy okresie po kilku dniach przestawaly, a tu bolaly caly czas. Jak sie potem okazalo byl to 5 tydzien ciazy. Jesli na test jest za wczesnie (najczulsze wykrywaja chyba 7 dniowa ciaze, przynajmniej tak sie chwala , to raczej wydaje mi sie, ze ciaza jest bardzo wczesna i wowczas zaplodnione jajeczko dopiero wedruje, wiec nie ma zadnych objawow, dopiero przy zagniezdzaniu cos sie pojawia.

• Data dodania: 05-02-2009, 10:43
  •  
  •  
  •  
  •  

Co miesiąc sobie mówię: "nie nakręcaj się", "poczekaj" ale gdzie tam... jestem w gorącej wodzie kąpana i test zawsze robię wczęśniej... i ciągle to samo: jedna kreska, za chwile @ , następny mięsiąc i kolejna nadzieja... Trzymam za Was wszystkie kciuki . Jeszcze będziemy miąły te swoje dwie kreseczki

Nina

• Data dodania: 05-02-2009, 17:44
  •  
  •  
  •  
  •  

.....Dzisiaj pobiegłam po test...Zonk negatywny ,być może jeszcze jest za wcześnie...;-(.

Nina no co ty ...no zobacz ciekawe czy Nam się uda...Mnie kurcze jeszcze coś mdli tak jakoś dziwnie już sama nie wiem naprawdę albo sobie już sama robie jakieś wkrętki.I tak jakoś ciepło mi się wydaje że mam w brzuchu .......

Przy pierwszym dziecku ( mam 28 lat ) - obecnie córka ma 8 lat nie miałam ŻADNYCH objaw ciąży---a dowiedziałam się że jestem w ciąży na początku 2-miesiąca.[addsig]

• Data dodania: 05-02-2009, 20:18
  •  
  •  
  •  
  •  

Czytając Twoje wypowiedzi mam wrażenie jabym je sama pisała .

Na test napewno jest jeszcze za wcześnie, przecież to dopiero 20 dzień cyklu (tak sobie to tłumacze bo sama wczoraj rano robiłam i oczywiście wyszedł negatywny , ale i tak pewnie za parę dni zrobie kolejny) ... Ja mam 29 wiosenek i moja córcia chodzi do pierwszej klasy (tyle że wtedy to był strzalm w 10 bo udało sie za pierwszym razem)... Trzymam za Ciebie kciuki, musimy wierzyć, że nam sie uda...

Pozdrawiam Nina

• Data dodania: 05-02-2009, 20:28
  •  
  •  
  •  
  •  

poza tym ze zamiast okresu pojawiła sie lekka plamka to nie miałam zadnych objawów ciązy ale ze ja nerwus jestem, kupiłam test i jak byk dwie czerwone krechy... zrobilam test w dniu tej plamki, czyli w 1 dniu spodziewanego okresu, poszlam do lekarza na nast dzień, dał mi skierowanie na beta hcg i hop bedę mamą zdrowego bobasa mam nadzieje

• Data dodania: 05-02-2009, 20:35
  •  
  •  
  •  
  •  

Wielkie gratulacje... teraz tylko życzyć szcześliwego rozwiązania

Nina

Reklama

Reklama