6 użytkowników online: 3534
  O grupie   Forum   Wiadomości   Artykuły   Porady   Ludzie  

OTWARTA / dla pacjentów
Ciąża
  • Założyciel:
  •  
  • Data powstania: 01-06-2010
  •  
  • Ostatni post: 10-09-2010, 20:02
  • Ilość członków 182
  •  
  • Tematów na forum: 180
  •  
  • Artykuły: 138
  •  
  •  
  • Porady: 104
Oceń grupę: 
1 2 3 4 5
 (5.0)
Wszystko na temat wspaniałego czasu oczekiwania na nowe życie.

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach

Wczesne objawy Ciąży====Wasze doświadczenia i nie tylko==:-) [2221]
Oceń wątek: 
1 2 3 4 5
 (5.0)

• Data dodania: 06-02-2009, 12:21
  •  
  •  
  •  
  •  

Będę trzymać kciuki za Ciebie A ty za mnie

Ja jeszcze kilka razy powalcze.....zobaczymy[addsig]

• Data dodania: 06-02-2009, 12:30
  •  
  •  
  •  
  •  

Z tym zachodzeniem w ciążę to faktycznie masz racje...nie ma reguły, każda z nas jest inna i jak widać owulacja może sie maksymalnie przesunąć... Ja tez trzymam za nas kciuki...

Trzymaj się cieplutko i życzę owocnego przytulanka z mężem

Mam nadzieję, że będziemy w kontakcie ...

Dobrze się komuś wygadać, zwłaszcza że mamy taki sam "cel" drugiego dzidziusia ...

pozdrawiam Nina

• Data dodania: 06-02-2009, 12:39
  •  
  •  
  •  
  •  

Hej dziewczyny! 18 lutego minie rok jak dowiedziałam się że jestem w ciąży dziś mam śliczna córeczkęi Chcę wam tylko powiedzieć żebyście nie wyliczały kiedy macie sie kochać bo to jest bez sensu moja przyjaciólka zaszła w ciążę dzień przed okresem a miesiączki miała regularnie co 28 dni i też jak Wy wyliczała kiedy będą wspólżyć efekt był taki że dopiero 4 miesiące póżniej zaszła w ciążę. Ja natomiast luz - zero wyliczeń, mierzenia temperatury i przez cały miesiąc staranka i dwa dni po terminie miesiączki 2 krechy na teście. Moja rada odpuśćcie i kochajcie się nie tylko wtedy kiedy wam się wydaje że macie płodne dni ale częściej - przecież nie zaszkodzi spróbować. Życzę Wam wszystkim owocnych starań Pozdrawiam Marta

• Data dodania: 06-02-2009, 12:53
  •  
  •  
  •  
  •  

Dzięki radę... Ja doskonale wiem że za bardzo sie spinam...i tu leży mój problem...wiem także że trzeba się wyluzować, nie wyliczać ale jak sobie troszke pomarudzę i ponarzekam to może mi ulży

Kolejny miesiąc nadzieii bo staramy sie już (dopiero) od listopada...moze taraz się uda...taki walentynkowy prezent...

, jeśli nie to będziemy działać dalej...

Patrząc z drugiej strony staranie sie to przeciez sama przyjemność

Nina

• Data dodania: 06-02-2009, 16:50
  •  
  •  
  •  
  •  

Witajcie kochane!!

My staramy się od 17 miesięcy Od miesiąca jestem na stronie 28dni i mierze swoją temperature codziennie o tej samej porze, dzięki temu dowiedziałam się że moja owu występuje dopiero kolo 20dc dziś powinnam była dostać @ która się nie pojawiła

Po owulacji moja temperatura wzrasta...czysty objaw ciąży - podobno...... No nic nie chce się cieszyć żeby nie zapeszać.

Od 3 dni jestem bardzo senna i zmęczona......piersi mam troszke większe ale nie takie jak na @. Nie bolą mnie a rosną.....

Kobitki życze wam powodzenia i zafasolkowania [addsig]

Pozdrawiam cieplutko :*
  • Data dodania: 06-02-2009, 16:55
  •  
  •  
  •  
  •  

Byłam teraz na święta w Hiszpanii, spędziłam je z moim chłopakiem. Kochaliśmy się codziennie, pare dni pod rząd. Zużyliśmy z 20 prezerwatyw i byliśmy bardzo ostrożni. Nasz sex nie trwał dośc długo. Tam, zachorowałam na grypę i utrzymywała mi się temperatura przez 2 tyg. Po powrocie jeszcze złapałam zapalenie oskrzeli, więc brałam antybiotyk. Dostałam w między czasie okresu. Wczoraj myślałam, że też dostanę, ale była brązowa wydzielina, dopiero dzisiaj mam krwawienie. Tak czy siak, ta miesiączka wydaje mi się jakaś inna od poprzednich. Mija już 6 tyd od tamtego czasu i jedynie martwi mnie ta miesiączka. bo nie mam żadnych innych objaw. Mam 17 lat i moje cykle nie są regularne, ale gdy porównam sobie ostatnią miesiączkę, która była 4.01, to ta wyszła mi regularnie. Jak myślicie.. czy to ciąża? A może mój organizm działa inaczej po tym, jak straciłam dziewictwo i to może jakieś działania hormonalne i może będę miała regularne cykle? Jak myślicieeeeeee.... Nie sądzę (przynajmniej mam nadzieję, bo nasz sex był bezpieczny) żeby to była ciąża.. Błagam, wypowiedzcie się.

Pozdrawiam, IGA

• Data dodania: 06-02-2009, 17:44
  •  
  •  
  •  
  •  

Zmiana klimatu i stres ma duży wpływ na miesiączke... Skoro twierdzisz że się zabezpieczaliście i nie bylo wpadki typu pęknieta gumka to moim zdaniem nie masz powodu do niepokoju... dla pewności mozesz wykonac test..

Urszulka... gratuluję zafasolkowania

• Data dodania: 06-02-2009, 19:41
  •  
  •  
  •  
  •  

Kochany gościu nie gratuluj bo jeszcze się okaże że nic z tego...

Temp. wuższa od temp. owu. utrzymuje sie już 3 dni. Śpie ile tylko moge.

Boje się cieszyc bo w zeszłym miesiącu miałam niemiłą niespodzianke pod postacią @.....Kocham was za miłe słowa ale nie przestawajcie trzymac mocno kciuków [addsig]

Pozdrawiam cieplutko :*
  • Data dodania: 06-02-2009, 19:45
  •  
  •  
  •  
  •  

Nie przestaje trzymać kciuków... za siebie i za wszystkie staraczki!!!

• Data dodania: 06-02-2009, 20:02
  •  
  •  
  •  
  •  

Nina ja właściwie wczoraj sobie tak myślałam....Tak jak Ty napisałaś że fajny by był prezent na Walentynki...Jejku po prostu byłoby to coś wspaniałego dać mężowi taki prezent w Walentynki.......[addsig]

Reklama

Reklama