użytkowników online: 192

Kobieta i zdrowie

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (4.1)
      Zdrowa ciało i dusza to podstawa. Grupa dla wszystkich kobiet świadomych i dbających o zdrowie.
       O grupie Forum  Wiadomości (256) Artykuły (76) Porady (51) Społeczność (227) Szukaj  

Forum - Kobieta i zdrowie

Kondycja fizyczna na fitness [12]

• Najnowszy komentarz w tym wątku
      •  
      • Dodano: 31-03-2012, 15:40
      •  
      •  
      •  
      •  
      tak, ćwiczenia uzależniają.. widzę to sama po sobie. Rower, bieg, ćwiczenia na orbitreku.. Idealne rozluźnienia po pracy, zwłaszcza po ciężkim dniu, gdy nerwy już mocno zszargane. A w weekend można przynajmniej poczuć, że człowiek trochę żyje.

I to fakt, że czasem ogarnia człowieka leń, ale wtedy trzeba się odrobinkę zmobilizować.. Bo już jak się wejdzie na 5 minut na rowerek to jakoś pójdzie dalej. Trzeba tylko sobie wyznaczać krótkie dystanse i krótkie cele i w trakcie ćwiczeń je zwiększać.. ja przynajmniej tak robię. Myślę sobie, że jeszcze 5 minut wytrzymam... a jak nie to wtedy zrezygnuję. I takim sposobem dziś mam za sobą 10 km biegania.. jakoś tak wyszło. A samopoczucie.. absolutnie rewelacyjne wink .. A no i dzięki ćwiczeniom od września.. 10 kg mniej.. wink

Pozdrawiam,
      Uli

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 08-06-2011, 09:49
      •  
      •  
      •  
      •  
      Nie ma nic lepszego niż ćwiczenia fizyczne, sama od jakiegoś czasu preferuję ćwiczenia na zajęciach fitness i czuję się rewelacyjnie. Dziewczyny, a Wy jak na lato walczycie z kondycją ?

Katarzyna

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 3 głosy
      Oddano 3 głosy
      Zgadzam się z Tobą w 100%,odrobina wysiłku dobrze nam zrobi....maleńki spacerek w szybszym tempie na bieżni i od razu lepiej..... razz
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
      Oddano 2 głosy
      Po wysiłku uwalniają się endorfiny, więc od razu człowiek jest szczęśliwszy cheesygrin
      Ja również chodzę na zajęcia fitness, staram się ruszać 4-5 razy w tygodniu i czuję się rewelacyjnie. Wiem, że wiele pań wstydzi się chodzić na siłownie czy fitness, a naprawdę nie ma czego wink
      Do boju drogie panie!!! Ruch to zdrowie i lepsze samopoczucie. Ja szczerze zachęcam smile

Moja porada nie zastąpi porady lekarza bądź innego specjalisty. Nie posiadam wykształcenia medycznego, a moje porady mają jedynie charakter informacyjny (tabletki stosuję od 18. roku życia i stąd moja wiedza).

Oddano 3 głosy
      Dziewczyny widzę już efekty z ćwiczeń i się nie poddaję smile Przy okazji zapraszam Was na FOZIKA i odwiedźcie nas na facebooku smile Zapraszam

http://www.facebook.com/pages/Fozikpl/126997767315148

KI

Oddano 3 głosy
      Witam,

Więc ja staram się ćwiczyć minimum 3-4 razy w tygodniu, czasem więcej jak starczy czasu i sił. A rodzaj ćwiczeń - od tego lata preferuję basen, rower lub ćwiczenia na rowerze eliptycznym. Na razie jeśli chodzi o zrzucenie kg to nie widzę - tzn. spadł może 1-1,5 kg, ale zdecydowanie widzę poprawę kondycji, inne ukształtowanie ciała.
      No i ta energia .. super samopoczucie.

Pozdrawiam

Pozdrawiam,
      Uli

Oddano 3 głosy
      ja od czasu do czasu podrepczę sobie na steperze smile
      Image

Image
      Oddano 3 głosy
      ja bez cwiczen nie moge juz żyć smile pojawia sie bol kregoslupa, w lopatkach... czasem potrafie 2 h intensywnie cwiczyc na zajeciach (step, kick) a poznije jeszcze rowerek orbitrek, po zajeciach czesto stosuje veno spray do chlodzenia nóżek smile
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
      Oddano 2 głosy
      A ja ćwiczę nieregularnie, czasem biegam, dużo spaceruję, często jeżdżę na rowerze, ale jakoś brak mi systematyczności, nie jestem widocznie tak bardzo uzależniona od ruchu, jak niektóre z Was... smile
      Oddano 3 głosy
      Ech a ja kiedyś codziennie chodziłam na basen,jeździłam na rowerze,i siłownia,potem przestałam ćwiczyć z braku czasu....praca dom itd.potem ciąża przeleżana bo była problematyczna.. .A dziś rehabilitacja na kręgosłup.Ćwiczenia korekcyjne w domu i ćwiczenia izometryczne i mam czasami wrażenie że jeszcze gorzej jest cheesygrin
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 4 głosy
      Oddano 4 głosy
      ja codziennie wieczorem idę na szybki spacer 7km smile a jak nie to jade w domu na rowerku godzine przed tv smile
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź

Podobne dyskusje

Ankieta

Czerniak to?