Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.3)
      Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (373) Artykuły (147) Porady (104) Społeczność (5644) Szukaj  

Forum - Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta

rak szyjki macicy [4]

• Dodano: 02-06-2010, 20:51
      •  
      •  
      •  
      •  
      witsam, duzo o tym czytalam ale mam pewno pytanie. czy cos moze sie stac jezeli straci sie dziewictwo w trakcie przyjmowania szczepionki, czy zmniejszy to skutecznosc szczepionki?
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 04-06-2010, 20:52
      •  
      •  
      •  
      •  
      właśnie, też jestem bardzo ciekawa i proszę o dopowiedź, z góry dzięki. smile
      • Dodano: 05-06-2010, 20:59
      •  
      •  
      •  
      •  
      Najwyższa skuteczność szczepionki jest wtedy, gdy wszystkie dawki są przyjęte kiedy nie było jeszcze kontaktu z wirusem. Jeśli jednak nie możesz się powstrzymać ze współżyciem, to proponuję zaszczepić się przynajmniej dwoma dawkami. Ja polecam 4-walentną szczepionke- Silgard- nie tylko chroni przed typami 16 i 18, ale również przed paskudnymi i trudnymi w leczeniu, brodawkami narządów płciowych.
      • Dodano: 16-06-2010, 21:29
      •  
      •  
      •  
      •  
      witam szukam odpowiedzi na pytanie jestem w trakcie cyklu przyjmowania szczepionki silgard po 2 dawce co by się stało gdybym zaszła w ciąze (mam 26 lat tak dla jasności ) rozumiem że 3 dawka nie została by podana ale czy miałabym już ochronę i czy ta 3 dawka byłaby podana juz po porodzie ?i jeszcze jak długo trzeba odczekać po cyklu szczepien by starac się o dziecko jeśli ktoś zna odpowiedz to bardzo proszę o informacje, zawsze lepiej być do-informowanym smile

Podobne dyskusje

Ankieta

Czerniak to?