Moze ktoś jeszcze ma jakieś metody łagodzenia bolu miesiaczkowego??
| O grupie | Forum | Wiadomości | Artykuły | Ludzie | ||||||
Moze ktoś jeszcze ma jakieś metody łagodzenia bolu miesiaczkowego??
1 |
Jakie macie rady na zmniejszenie bólu, ale bez tabletki przeciwbólowej ?
Hej Kasiu sama mam ten problem ale ostatnio uczac sie na egamin z farmakologii wyczytalam ,ze pomocny jest rumianek. Wg. mnie łagodzi ale nie usuwa bolu tak jak tabletka. Innym sposobem jest masaz np. rozcierasz pepek dłonia ,mozesz takze ugniatac boki brzucha po obu stronach na wysokosci pępka nalezy mocno ujac faldy na brzuchu ,a potem zwalniac i tak powtorzyć 3 razy. cwiczenia rozluzniajace są takze pomocne ,a takze cieply prysznic.. ![]()
nagietek ma jeszcze działanie rozkurczowe, ale nie każdemu pomaga ale warto spróbować
o nagietku nie slyszalam ale postaram sie zapatrzyc na przyszyszy miesiac :d:d:
Staram sie rowniez nie korzystac z tabletek przeciwbolowych, ale juz bez rozkurczowych by sie nie obeszlo, tutaj kroluje u mnie buscopan, cieple oklady, cieply prysznic, do tego herbatka z cytrynka i miodem - to chyba na poprawe nastoju
,tak sie zastanawiam, czy jest mozliwosc zastosowania na te dolegliwosci akupunktury
, moze to byloby rozwiazanie?
jesli chodzi o akupunktore to ja bym sie nie dala sie nakłuwac chociaz świat nalezy do odważnych ale jesli ktos by mial jakies informacje o tej metodzie lagodzneia bolu chetnie poczytam ![]()
Jak przeczytalam tytul tego watku to bylo pierwsze co mi przyszlo do glowy ![]()
Co myślicie o masażu jako metodzie zmniejszania bólu? Masaż punktowy lub relaksacyjny myślę, że może działać. Rozluźnienie napiętych mięśni i kojące działanie na układ nerwowy to całkiem niezłe połączenie. Akupunkturze raczej bym się nie poddała. Buscopan??? Coś w pracy o tym słyszałam? To tylko na "kobiece dolegliwości" czy ma większy zakres działania?
Pustułka
Buscopan działa na bole żoladka i nie musza to byc tylko bole menstruacyjne. Moze to byc problem drazliwego jelita. Jest bezpieczny i bez recepty
Buscopan ma wiekszy zakres dzialania: lagodzi stany skurczowe przewodu pokarmowego, dróg żółciowych, stany skurczowe w obrębie układu moczowo-płciowego. Jednak ja stosuje tego tylko na bolesne miesiaczki ![]()
1 |