powiem tylko tyle: buahahahaha ![]()
![]()
![]()
dzieci..., a zabieraja sie za sex ![]()
powiem tylko tyle: buahahahaha ![]()
![]()
![]()
dzieci..., a zabieraja sie za sex ![]()
kup sobie pre-test... 99% pewności bedziesz miała, potrafi wykryc juz 6 dnia po zajściu, a ryzyko jest zawsze, najwieksze w okresie dni plodnych 12-16 dzien...
Witam,
mam pytanie do starszych i bardziej doświadczonych koleżanek.
Ja juz przeżywa czarną rozpacz
( Kochałam sie ze swoim chłopakiem pierwszy raz ale bez zabezpieczenia ale nie doszlo do wytrysku, sytuacja powtorzyla sie na drugi dzien, ale trwało to moze jakies 5 minut ale miałam dni płodne!!! Teraz(minęło 14 dni) mam tak jakby pierwsze objawy ciąży, czuje ból w podbrzuszu, mam rozstępy na piersiach i tak jakby bardziej wrażliwe piersi!!! Testu jeszcze nie robilam bo sie boje wyniku, mialam piękne plany na przyszłość a teraz szlak je trafi, czy to możliwe że jestem w ciaży??????
tak to jest jak się uprawia sex bez zabezpieczenia. ale wg mnie to ty masz objawy pms a nie ciąży. rozstępy na piersiach nie pojawiają się w 2 tyg po zapłodnieniu! tylko po kilkunastu tyg, gdy kobieta przybiera na wadze. bóle brzucha i wrażliwość piersi to objawy pms. a do tego mogłaś sobie wmówić że jesteś w ciąży i nagle zaczęłaś zauważać objawy ciąży, której nie ma. wiem coś o tym.
pms???ale ja nigdy wcześniej nie miałam czegos takiego
nie odczuwałam w żaden sposób napięcia przedmiesiączkowego . A co do tego sexu bez zabezpieczenia to masz całkowita racje, głupio zrobiliśmy i jeśli okarze się, że nie jestem w ciąży to napewno nastaną dłłłłługie lata celibatu ![]()
Dziękuje za słowa pocieszenia bo troche mnie to uspokoiło
nawet jeśli nie cierpisz na pms, to objawy ciąży mogłaś sobie wmówić. psychika kobieca potrafi takie "numery" robić. ale możesz zrobić test w dniu spodziewanego okresu jeśli się nie pojawi. ale może ci się opóźnić np ze stresu. a co do celibatu, to chyba zbyt drastyczne podejście
wybierz najlepszą dla siebie metodę antykoncepcji, jest ich dużo na rynku, na pewno coś dobierzesz. stosując antykoncepcję zmniejszasz ryzyko ciąży w duzym stopniu i nie będziesz panikować ani stresować się za każdym razem. ![]()
Do okresu mam jeszcze jakieś 2,5 tyg a nie wiem czy jak teraz zrobie test to wynik może byc wiarygodny bo chciałabym już wiedzieć. A co do antykoncepcji to mój partner powiedział, że nie pozwoli mi żadnych tabletek stosować gdyż to może miec jakieś poźniejsze konsekwencje...także sama nie wiem ale chyba najlepszym rozwiązaniem bedzie wizyta u ginekologa. ![]()
raczej nie będzie wiarygodny. nowoczesne pigułki anty nie wpływają na późniejszą płodność. co najwyżej mozesz się źle czuć po nich jesli są źle dobrane. ale są np plastry evra, krążki dopochwowe, zastrzyki, metoda naturalna-mierzenie ptc + obserwacja śluzu (to nie to samo co kalendarzyk który jest do kitu) porozmawiaj o tym z ginekologiem. no chyba że wolisz za każdym razem stresować się. dodam że np stosunek przerywany nie jest formą antykoncepcji bo w preejakulacie również są plemniki zdolne do zapłodnienia.
Mam pewien, dosyć poważny jak sądzę problem... moja dziewczyna ma teraz dni płodne i wczoraj niestety doszło między nami do zbliżenia, nie do pełnego stosunku - skończyło się na tym, że kilka razy byłem "w niej", nie doszło do wytrysku, a co do sprawy preejakulatu też nie jestem do końca pewien, bo raczej nigdy mi to nie towarzyszyło i nie wiem czy to nie był tylko jej śluz, poza tym do mojego wytrysku było z tego co czułem raczej daleko i żeby do niego doszło musiałoby to jeszcze chwilę trwać. Jakie jest prawdopodobieństwo tego, że ona mogła zajść w ciążę??!! BŁAGAM! niech ktoś mi odpowie, bo od wczoraj nie myślę cholera o niczym innym... Proszę, niech ktoś mi tylko oceni mniej więcej prawdopobieństwo... Proszę o pomoc, z góry dziękuję.