12 użytkowników online: 4614

Forum Ginekologia dla pacjenta i rodziny - komentarze do tekstów

[pomoc] Zobacz wszystkie fora
  O grupie   Forum   Wiadomości   Artykuły   Porady   Ludzie  

KOMENTARZE / dla pacjentów
Ginekologia dla pacjenta i rodziny - komentarze do tekstów
  • Założyciel: Kontakt MEDFORUM
  •  
  • Data powstania: 21-10-2009
  •  
  • Ostatni post: 28-07-2010, 11:39
  • Ilość członków 155
  •  
  • Tematów na forum: 111
  •  
  • Artykuły: 114
  •  
  •  
  • Porady: 85
Oceń grupę: 
1 2 3 4 5
 (1.0)
Ginekologia - komentarze do tekstów dodane przez pacjenta i rodzinę

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach

Niepłodność kobieca. Interpretacja wyników badań hormonalnych. Część 4. Estradiol i progesteron. [17]
Oceń wątek: 
1 2 3 4 5
 (0.0)

• Ostatni post w tym wątku
  •  
  • Data dodania: 28-07-2010, 11:39
  •  
  •  
  •  
  •  

A co jeśli estradiol w 4 dniu cyklu (w 3 nie miałam jak) wyniósł 10,94?
Co to może oznaczac? Nie staram się o dziecko na razie, ale martwią mnie moje objawy, dlatego zrobiłam badania. Reszta wyników mieści się w normie, tylko ten estradiol....
POMOCY

• Data dodania: 03-01-2006, 21:30
  •  
  •  
  •  
  •  
ARTYKUŁ: Niepłodność kobieca. Interpretacja wyników badań hormonalnych. Część 4. Estradiol i progesteron.

kliknij tutaj, aby przeczytać komentowany artykuł
Anula
  • Data dodania: 03-01-2006, 21:30
  •  
  •  
  •  
  •  

Witam Pani Doktor,

staramy się z mężem o dzidziusia. Przechodzimy kolejne etapy. Teraz moja Pani doktor zaleciła mi "używanie" plastów Oesclin 25, następnie od 15 dc Luteinę dopochowowo... czy te leki mogą wpłynąć na pęknięcie pęcherzyka i możliwość zajścia w ciążę?

Liczę na Pani odpowiedz.

Pozdrawiam,

Anula biggrin

Anula
  • Data dodania: 04-01-2006, 11:24
  •  
  •  
  •  
  •  

Pani doktor zwracam sie do Pani jako do specjalisty i mam nadzieje ze moze Pani mi udzieli odpowiedzi na frustrujace mnie pytanie.

Otóż ponad pół roku temu poroniłam i od jakis 3 m-cy staramy sie z mezem ponownie o dzidzię i jak na razie nic... cry

Zrobilam sobie juz dosc spora ilosc badan i zastanawia mnie jeden wynik. W 3 dniu cyklu Estradiol (E2) wynosił 34.2 pg/ml .

Wiem ze mieszcze sie w normie,ale czy nie wydaje sie pani ze ten dosc niski poziom estradiolu moze utrudniac mi zajscie w ciaze? O czym swiadczyc moze niski poziom estradiolu?

Miluś
  • Data dodania: 17-04-2007, 19:25
  •  
  •  
  •  
  •  

Mam problem dotyczący wyniku e2 u 3 letniej dziewczynki.Wynik to 107,98p mol \ l.Na jajnikach ma pęcherzyki 8 mm.Czy ktoś wie o przyczynach i skutkach tego wyniku.Proszę o odpowiedz .

magdar
  • Data dodania: 08-11-2007, 14:36
  •  
  •  
  •  
  •  

Witam!

Od roku staram się z mężem o dzidziusia bezskutecznie.

Przez 3 m-ce brałam Closterbegyt i duphaston. Miałam monitorowane cykle i wszystko jest dobrze.

Chciałabym zrobić badania na poziom progesteronu, tym bardziej że w 4 m-ce temu miałam test + ale niestety dostałam okres.

Mam pytanie, w jakim okersie powinnam wykonać to badanie? W jakim dniu cyklu. Czy to nie istotne.

i kolejne pytanie. Jakie powinnam zrobić jeszcze badania? Lekarz nic nie mówi, a ja chciałabym się upewnić czy wszystko dobrze

• Data dodania: 27-11-2007, 03:36
  •  
  •  
  •  
  •  

witam cie ja tez mialam test, badanie tsh, testosteron, 17 Oh i te badania z tego co mi wiadomo najlepiej jest wykonac miedzy 4 a 8 dniem cyklu (1 dzien cyklu=1 dzien miesiaczki).bardzo wazne jest aby test wykonac po przespanej nocy.pozdrawiam

evelyn
  • Data dodania: 27-11-2007, 03:39
  •  
  •  
  •  
  •  

witam cie ja tez mialam test, badanie tsh, testosteron, 17 Oh i te badania z tego co mi wiadomo najlepiej jest wykonac miedzy 4 a 8 dniem cyklu (1 dzien cyklu=1 dzien miesiaczki).bardzo wazne jest aby test wykonac po przespanej nocy.pozdrawiam

evelyn
  • Data dodania: 16-05-2008, 17:54
  •  
  •  
  •  
  •  

Witam. Robiłam badania hormonalne. o to wyniki:

Estradiol - 71,40 pg/ml

FSH - 8,31 mlU/ml

Prolaktyna- 13,50 ng/ml

Proszę o interpretacje wyników. Dziękuję.

ewcia1983r
  • Data dodania: 29-01-2010, 09:40
  •  
  •  
  •  
  •  

zrobiłam badanie estradioli progesteron i nic z tego nie rozumie badania wyszły tak estradiol37,74 a progesteron0,88 czy jestem na cos chora czy jestem w ciaży prosze pomóżcie mi odczytac te wyniki

• Data dodania: 08-02-2010, 21:17
  •  
  •  
  •  
  •  

Witajcie weszłam na tę strone przypadkiem przeczytałam pare kometarzy ,wyglada na to ze ja to juz jestem stary weteran .Od siedmiu lat staram sie o ciaze bez rezultatow ,kiedy zaczynalismy z mezem bylismy pełen nadziei ze bedziemy rodzicami.Wychodzac z jednego gabinetu ,wchodzilismy do drugiego i tak az do dzis .jestem juz po 8inseminacjach ,ale zaden lekarz nie skierował mnie na zadne badania .Dzisiaj nie zostało mi juz nic ,nie mam juz marzen ,ani nadziei ze cos sie zmieni .nie oskarzam nikogo ale pragne ustrzec takich ludzi jak my,abyscie nie czuli sie oszukani przez życie i nie zostali sami kiedy pieniadze ,nadzieja i pomoc sie skonczyła,tak jak my .Czasem zadaje sobie pytanie kto zawinił;lekarze ktorzy nie zrobili nic ,nawet jednego badania ,czy my;nieswiadomi godzac sie na kolejne inseminacje ktore z gory były skazane na niepowodzenie.Do dzis nie wiemy co jest przyczyna ze nie mamy dzieci.Prosze was abyscie byli ostrozni i
dokładnie sprawdzcie klinike do ktorej macie zamiar sie udac

Reklama

Reklama