użytkowników online: 4384

Ginekologia dla pacjenta i rodziny - komentarze do tekstów

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.0)
      Ginekologia - komentarze do tekstów dodane przez pacjenta i rodzinę
       O grupie Forum  Wiadomości (412) Artykuły (121) Porady (86) Społeczność (214) Szukaj  

Forum - Ginekologia dla pacjenta i rodziny - komentarze do tekstów

Niepłodność kobieca. Interpretacja wyników badań hormonalnych. Część 1. Hormony przysadkowe. [33]

• Najnowszy komentarz w tym wątku
      •  
      • Dodano: 16-11-2011, 17:36
      •  
      •  
      •  
      •  
      Mam pewne wątpliwości co do dawki metoclopramidu w teście MTC. Wg mnie powinno być 10 a nie 100 mg.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 09-01-2006, 19:28
      •  
      •  
      •  
      •  
      ARTYKUŁ: Niepłodność kobieca. Interpretacja wyników badań hormonalnych. Część 1. Hormony przysadkowe.

kliknij tutaj, aby przeczytać komentowany artykuł
      • Dodano: 09-01-2006, 19:28
      •  
      •  
      •  
      •  
      odebralam dzisiaj wyniki badan hormonalnych i np. prolaktyna 29.41 ng/ml. czy to jest oznaka jakiejs choroby? pytam poniewaz wg tabelki zamieszczonej w pani artykule tak, natomiast na wynikach w wartosciach referencyjnych obok wyniku prolaktyny jest napisane : [6-29.9] nie bylam jeszcze u lekarza a chcialabym to juz wiedziec. prosze o odp
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 4 głosy
      Oddano 4 głosy
      • Dodano: 11-01-2006, 15:53
      •  
      •  
      •  
      •  
      witam. Odebrałam dziś wyniki badań, które zalecono wykonać (a mam podejrzenie o policystyczne jajniki PCO ). TSH 1,67 ulU/ml, i Prolaktyna 14,30 - z tym, że nie jest podana jednostka miary i nie wiem czy wynik mieści się w granicach normy???Bardzo proszę o odpowiedź i pozdrawiam. biggrin
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 27-01-2006, 10:02
      •  
      •  
      •  
      •  
      Pani Doktor. Od dwu lat staramy się o potomstwo, niestety, bezskutecznie. Kolejny prowadzący nas lekarz zaproponował badanie poziomu prolatyny. Poprzedni raczej wspominali o cudzie. W 20 dniu cyklu poziom był 23,41ng/ml. Czy mogę coś zasugerować obecnemu prowadzącemu? To są ostatnie badania przed planowanym in-vitro, na które chyba się zdecydujemy, gdyż mąż ma 8% żywych plemników.

Pozdrawiam
      • Dodano: 28-01-2006, 10:20
      •  
      •  
      •  
      •  
      Adelia: jesli są zaburzenia owulacji taki poziom prolaktyny kwalifikuje do leczenia. Osobiście jednak watpię żeby miał on wpływ na skutecznośc IVF. Zapraszam z pytaniami na forum specjalista radzi-dla pacjenta[addsig]

Ilona Królak

• Dodano: 30-01-2006, 20:42
      •  
      •  
      •  
      •  
      witam.moje wyniki badań to prolaktyna 600mlU/l i po leku 4300mlU/l.kiedyś tak miałam i po bromergonie się unormowało ale wróciło a ja od 2 lat nie mogę zajść w ciążę.co powinnam robić?czy te badania są złe?
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 4 głosy
      Oddano 4 głosy
      • Dodano: 06-02-2006, 13:52
      •  
      •  
      •  
      •  

Pani doktor zwracam się z pytaniem u mnie stwierdzono wyczerpaną rezerwę jajników mój FSH w 4 dniu cyklu wynosi 75mlU/ml, z mężem zdecydowaliśmy się na inVitro ale czy ciąża przy tak dużym FSH ma szansę utzymania się i prawidłowy rozwoj?

Agnieszka
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 6 głosów
      Oddano 6 głosów
      • Dodano: 14-02-2006, 18:44
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam.My staramy się o dziecko od roku.Niedawno zrobiłam badania hormonalne-prolaktyna 23ng/ml,po metaklopramidzie ponad 300ng/ml.Czy to może być przyczyną moich problemów z zajściem w ciążę?
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 07-03-2006, 10:03
      •  
      •  
      •  
      •  
      witam moj wynik prolaktyny 53 ng, czy moze to skutecznie utrudnic zajscie w ciąże?
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 3 głosy
      Oddano 3 głosy
      • Dodano: 16-03-2006, 22:02
      •  
      •  
      •  
      •  
      pomocy -prolaktyna frown

moje wyniki to

prl o min 162.1ulu/ml

60 min 1579 ulu/ml

120 min 5740

strasza mnie guzem przysadki .fakt,ze boli czesto mnie glowa i mam mroczki przed oczami,ale dlaczego ten pierwszy wynik jest prawidlowy??z ciza nie mialam problemow -zaszlam kiedy chcialam

miesiaczkuje regularnie.

blagam pomozcie

Pani Doktor prosze o odpowiedz

betibu

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 3 głosy
      Oddano 3 głosy

Podobne dyskusje

Ankieta

NFZ to: