użytkowników online: 4384

Ginekologia dla pacjenta i rodziny - komentarze do tekstów

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.0)
      Ginekologia - komentarze do tekstów dodane przez pacjenta i rodzinę
       O grupie Forum  Wiadomości (412) Artykuły (121) Porady (86) Społeczność (214) Szukaj  

Forum - Ginekologia dla pacjenta i rodziny - komentarze do tekstów

Zespół Mayer – Rokitansky – Küster – Hauser [14]

• Najnowszy komentarz w tym wątku
      •  
      • Dodano: 25-11-2011, 19:26
      •  
      •  
      •  
      •  
      zapomniałam się zalogować ......... powyższy tekst jest mój

Iwona

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      edytowano: 25-11-2011, 19:27
      • Dodano: 11-06-2006, 18:32
      •  
      •  
      •  
      •  
      ARTYKUŁ: Zespół Mayer – Rokitansky – Küster – Hauser

kliknij tutaj, aby przeczytać komentowany artykuł

km

• Dodano: 11-06-2006, 18:32
      •  
      •  
      •  
      •  
      Dowiedziałam się, że mam MRKH kilka lat temu. Zabolało. Miałam 19 lat, marzyłam o kochającym mężu i gromadce dzieci. A tu niespodzianka. Lekarz, który mnie zdiagnozował powiedział: "ludzie mają większe problemy". Rozumiem go. Wieloletnia praktyka, różne doświadczenia i różne przypadki sprawiają, że troche inaczej patrzy się na świat. Dla mnie to jednak była katastrofa. Dlaczego ja? Do dziś nie znam odpowiedzi. Jestem tą jedną na 5000. Czy o jest wyróżnienie? To był trudny okres w moim życiu: matura, wybór kierunku studiów i jeszcze to. Przestałam czuć się wtedy kobietą. Nigdy nie byłam zbyt pewna siebie, ale od tamtego dnia czuje się jak manekin. Można mnie ubrać, uczesać, umalować, ale w środku jestem pusta. Długo trwało zanim mogłam znieść widok ciężarnej kobiety lub matki z małym dzieckiem. Poradziłam sobie. Raczej sama, bo brak mi oparcia w rodzinie. Poza rodzicami i siostrą nikt nie wie. Mama jak zwykle nic nie mówi. Ojciec czeka na cud, jak by Bóg miał mi w cudowny sposób dać to czego od niego wcześniej nie dostałam. Dopiero dziś trafiłam na tę stronę. Przeczytałam komentarze i pierwszy raz poczułam, że nie jestem sama. Wiem od lekarza o możliwości operacji, ale się waham. Z każdym rokiem jest coraz trudniej. Podobno najlepiej przeprowadzić zabieg u kobiety, która chce rozpocząć współżycie. Ja przez moją "zaletę" odrzucam wszystkich zainteresowanych facetów, a do tych, którzy mnie interesują nawet nie startuję, bo nie mam im wiele do zaoferowania. Może jednak spróbuję? Pozdrawiam wszystkie towarzyszki zjednoczenia mrkh

[ ta wiadomość była poprawiana przez: ciasteczko dnia: 11-06-2006 18:35 ]

km

• Dodano: 17-06-2006, 21:48
      •  
      •  
      •  
      •  
      CZesc Ciasteczko smile

JA tez mam MRKH. Jesli chcesz to mozemy porozmawiac. Masz moze gg albo maila?

pozdrawiam
      • Dodano: 17-06-2006, 21:51
      •  
      •  
      •  
      •  
      Albo jesli chcesz to sama napisz do mnie maila ona_czyli_ja1@gazeta.pl smile
      • Dodano: 17-07-2006, 23:56
      •  
      •  
      •  
      •  
      Słuchajcie, altualny adres email, pod który można pisać z problemami MRKH to: SYNDROM.MRKH@GMAIL.COM

Dodatkowo uruchomiłam komercyjne forum dla dziewczyn z MRKH pod adresem:

WWW.MRKH.FORA.PL

Jeśli macie potrzebę pogadać, wymienić się informacjami, poradzić, itp. to piszcie.
      • Dodano: 12-02-2007, 17:36
      •  
      •  
      •  
      •  
      czesc! mam 19 lat i kilka dni temu dowiedzialam sie ze mam mrkh. poczulam sie jakby mi cos odebrano, a miamowicie marzeniaicon_frown.gif.

zawsze chcialam miec duzo dzieci a tu nic ztego nie bedzie. ale nie zalamalam sie bo pomyslalam sobie ze jest duzo porzuconych maluszkow ktore potrzebuja milosci. obawiam sie tylko o moje relacje z facetami. mam nadzieje ze i to sie jakos ulozy.

chcialabym pogadac z dziewczynami ktore maja mrkh. moj numer gg to 10028972 icon_smile.gif
      • Dodano: 17-02-2007, 19:39
      •  
      •  
      •  
      •  
      dziewczyny błagam was nikt mi nie chce powiedziec jak wygląda dokładnie leczenie mrkh...bardzo mi ciężko z tym;( byłabym wdzięczna za info dotyczące tego zabiegu;( wiem tylko tyle ze mam sie zgłosic w wakacje do szpitala ale nikt mnie nie uprzedził jak to bedzie wyglądac.....

Proszę was o pomoc!!! piszcie na email: Niki1818@interia.pl albo na gg 5526181
      • Dodano: 08-10-2008, 15:46
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam... Mam 20 lat i dowiedziałam się nie dawano że mam MRKH... Szczerze mówiąc to mało wiem na ten temat. Wiem tylko tyle co mówił mi lekarz i co wyczytałam w różnych artykułach. Lekarz mówił mi również o zabiegu wprowadzenia protezy pochwy. Dziewczyny może wy coś wiecie na ten temat, jeśli tak to bardzo proszę o kontakt... Będę wdzięczna- mój nr gg 7423968. pozdrawiam icon_wink.gif

Karolka:)

• Dodano: 01-08-2009, 23:47
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam...ja mam 22 lata i też mam MRKH.Może dziwne ale całkiem nie dawno sie o tym dowiedziałąm.Nie zdawałam sobie sprawy ze to moze byc cos tak powaznego.Jesli ktos tu jeszcze zagląda niech sie odezwie,potrzebuje konsultacji gdzie najlepiej to leczyc icon_biggrin.gif [addsig]

jowita

• Dodano: 30-10-2009, 15:45
      •  
      •  
      •  
      •  
      Mam 15 lat i o zespole MRKH dowiedziałam się dość nie dawno( jakieś dwa tygodnie temu). Zgłosiłam się do lekarza z pierwotnym brakiem miesiączki. Niestety zostałam poinformowana o mojej wadzie genetycznej dość brutalnie. Uderzyło to we mnie jak grom z jasnego nieba i potrzebuję porozmawiać o tym z kimś kto ma to samo co ja. Piszcie na moje gg: 3323708
      Z góry dziękuje
      Agnieszka
      edytowano: 30-10-2009, 15:48

Podobne dyskusje

Ankieta

Która z chorób NIE jest przenoszona jest drogą płciową?