użytkowników online: 4384

Ginekologia dla pacjenta i rodziny - komentarze do tekstów

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.0)
      Ginekologia - komentarze do tekstów dodane przez pacjenta i rodzinę
       O grupie Forum  Wiadomości (412) Artykuły (121) Porady (86) Społeczność (214) Szukaj  

Forum - Ginekologia dla pacjenta i rodziny - komentarze do tekstów

Pierwsze symptomy wczesnej ciąży. [81]

• Najnowszy komentarz w tym wątku
      •  
      • Dodano: 13-01-2012, 14:23
      •  
      •  
      •  
      •  
      Szikitaa - Basiu - jak dziecko?
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 23-10-2006, 00:23
      •  
      •  
      •  
      •  
      ARTYKUŁ: Pierwsze symptomy wczesnej ciąży.

kliknij tutaj, aby przeczytać komentowany artykuł
      Hmm..w takim razie od dnia wystapienia objawow albo teoretycznego dnia zaplodnienia kiedy mozna wykonac test albo zglosic sie do lekarza?
      • Dodano: 14-01-2007, 17:48
      •  
      •  
      •  
      •  
      ja zrobiłam test po 6 dniach
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 07-02-2007, 11:45
      •  
      •  
      •  
      •  

14-01-2007 o 17:48, marta007 :

ja zrobiłam test po 6 dniach

po 6 dniach od zapłodnienia, czy wystąpnienia pierwszych objawów?? i wynik był zgodny z prawdą??
      • Dodano: 10-02-2007, 12:08
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam wszystkie Panie.Mam problem.Zrobiłam właśnie przed chwilą test ciążowy i wynik jest negatywny.Ostatnia miesiączka zaczęła mi się 15 stycznia,a cykl mam 26 dniowy więc wczoraj powinnam dostać okresu.Współżyłam bez zabezpieczenia 27 stycznia.Nie wiem czy jestem w ciąży czy nie.Nigdy nie przepadałam za słodyczami a ostatnio potrafię zjeść naraz 2 tabliczki czekolady i "poprawić"pączkami.Piersi mam bolesne i lekko krwawe upławy jednak nie jest to okres.Proszę poradźcie czy test zrobiony dzisiaj może jeszcze nie dawać wyniku? icon_cry.gif
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 10-02-2007, 20:06
      •  
      •  
      •  
      •  
      @ aania29

teoretycznie powinno się test robić od dnia kiedy nie pojawi się spodziewana miesiączka. wynik powinien być wiarygodny. ale jeśli masz jakieś wątpliwości, to może zrób badanie krwi na hCG- daje prawie 100% pewność???

a z upławami idź do ginekologa.
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 26-05-2007, 10:52
      •  
      •  
      •  
      •  
      witam jestem szczesliwa mama 2 mies dziewczynki. mam pytanie czy mozliwe jest bym znow była w ciazy po stosunku zabezpieczonym prezerwatywa? PYTAM BO SłYSZAłAM,o podobnych przypadkach. Pozatym jak mam oceniac swoja płodnosc niemając miesiaczki. Ponoc laktacja nie jest zadnym zabezpieczeniem. a i jeszcze jedno czy test ciazowy w moim przypadku był by wiarygodny? Pozdrawiam i prosze o odpowiec.
      • Dodano: 04-06-2007, 00:02
      •  
      •  
      •  
      •  
      witam podejrzewam ze moge byc w ciazy minelo 5 mc od poronienia.Poronilam w 2 mc odbylam trzy prawidlowe cykle i teraz najprawdopodobniej jestem w ciazy?Za 2 tygodnie powinnam dostac @ mam nadzieje ze nie dostane icon_smile.gif . Nie mam co prawda zadnych niepokojacych objawow jednak wole juz wiedziec!!!Mam nadzerke i pale papierosy zastanawiam sie czy i tym razem nie poronie???pozdrawiam icon_wink.gif [addsig]

andzik

• Dodano: 05-06-2007, 10:34
      •  
      •  
      •  
      •  
      ja juz nie wierze testom, zrobiłam jednym i wyszedł pozytywny a potem dwa nastepne i wyszły negatywnie. a przed okresem ja np. zawsze mam obolałe piersi i napad na słodkie icon_smile.gif

Nikola82

Oddano 1 głos
      • Dodano: 16-06-2007, 21:01
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam jestem mama 2 letniego łobuziaka i w 16 tyg ciąży.Nie wiem jak jest z innymi kobietami i jakie maja symptomy ale myślę ze podobne do mnie więc sie je postaram szybko opisać.Po pierwsze bolące piersi ale inaczej niż przed okresem.Lepiej wyczuwam a zwłaszcza na początku ciąży zapachy potrafiłam wsiąść do autobusu i powiedzieć kto jakiego mydła używa icon_razz.gif i czesterze oddawanie moczu pod koniec ciąży to masakra ze wstawaniem w nocy na początku częstsze.Jeśli chodzi o test ciążowy to nie robi sie go odrazu po stosunku ani dwa czy sześć dni bo 80% to naturalne poronienia tak że jeśli zrobisz test 2 dni po stosunku to może sie okazać że jesteś w ciąży a potem dostaniesz okres.Najlepiej robić go w dniu spodziewanej miesiączki rano!Jeśli chodzi o smaki to w pierwszej ciąży nie miałam na nic ochoty wszystko mi śmierdziało najchętniej nic bym nie jadła a teraz w drugiej jest odwrotnie mogę jeść śledzie zagryzając poczkiem.Pozdrawiam

izik

• Dodano: 10-03-2008, 17:04
      •  
      •  
      •  
      •  
      WITAM MAM 19 LAT I OKRES MI SIEC SPóZNIA ZROBILAM TEST WYNIK NEGATYWNY.. ALE SIE BOJE CO ROBIC CZY KONICZNA JEST WIZYTA U GINA

icon_eek.gif
      Oddano 1 głos

Podobne dyskusje

Ankieta

NFZ to: