użytkowników online: 4503

Ginekologia dla pacjenta i rodziny - komentarze do tekstów

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.0)
      Ginekologia - komentarze do tekstów dodane przez pacjenta i rodzinę
       O grupie Forum  Wiadomości (412) Artykuły (121) Porady (86) Społeczność (214) Szukaj  

Forum - Ginekologia dla pacjenta i rodziny - komentarze do tekstów

Zespół policystycznych jajników – informacje dla pacjentek. [25]

• Najnowszy komentarz w tym wątku
      •  
      • Dodano: 14-04-2012, 12:47
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam piszę żeby Was pocieszyć bo kiedy ja się dowiedziałam o chorobie to mi tego brakowało. Myślałam że nie będę mieć dzieci dwa lata przepłakałam z tego powodu,mężowi kazałam szukać dziewczyny z którą będzie mógł mieć dzieci.Objawy typowe- brak okresu,tłusta skóra i włosy,wypadanie włosów,tycie, wąsik itd. Chodzenie od lekarza do lekarza. Po tabletkach anty było jeszcze gorzej bo straszne humory miałam nie do wytrzymania-tu to akurat każdy organizm jest inny i moje koleżanki dobrze je znosiły,mnie to jednak nie odpowiadało i rzuciłam je w diabły . Udało mi się schudnąć parę kg i zajść w ciąże. Moja Karinka wczoraj skończyła dwa tygodnie. I powiem Wam - nie wiedziałam że wstawanie w nocy co 2,5-3 godz jest takie przyjemne (karmię butelką).Warto wierzyć. Muszę jeszcze zareklamować moją Panią doktor która prowadziła moją ciąże jest rewelacyjna dzięki Niej udało mi się utrzymać ciąże bo przy PCOS jest dużo poronień i ja też miałam problemy ale udało się. A Karinka dostała drugie imię po Pani doktor Katarzynka smile . Szkoda że tak późno do Niej trafiłam. Jak ktoś szuka w Łodzi lekarza to Pani doktor nazywa się Katarzyna Kowalczyk Amico przyjmuje prywatnie na Zielonej w Centrum Ginekologi i Położnictwa telefon można znaleźć w internecie wizyta 100 zł,nie żałuje nawet złotówki. Ma bardzo dobre opinię co można sprawdzić.Przyjmuje też w Madurowiczu jak ktoś nie chce płacić.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 28-04-2005, 16:28
      •  
      •  
      •  
      •  
      lekarz po badaniu USG stwierdził iz prawdopodobnie mam PCO, poszłam do drugiego i powiedział mi że to przez Testosteron... 1,27 ng/ml i przypisał mi diane 35 (po której przytyłam 10 kg) stosuję ją już 6 miesięcy i ... nie wiem co robić? frown czy przestać brać te tabletki? i zgłosić się do innego ginekologa?

Co jeśli faktycznie mam PCO? Objawy: nadmierne owłosienie,

testosteron 1,27 ng/ml,

FSH 9,14mlU/ml. LH 10,1(w 3 dniu cyklu)

Progesteron 0,80 ng/ml w 17 dniu cyklu...

TSH 2,35

co robić?
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 7 głosów
      Oddano 7 głosów
      • Dodano: 28-04-2005, 16:28
      •  
      •  
      •  
      •  
      ARTYKUŁ: Zespół policystycznych jajników – informacje dla pacjentek.

kliknij tutaj, aby przeczytać komentowany artykuł
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      jedz tabletki a pytanie zadaj na forum specjalista radzi. powodzenia.

dagps

Oddano 1 głos
      • Dodano: 30-11-2005, 20:41
      •  
      •  
      •  
      •  
      mam pytanie do specjalisty

mam zespol policystycznych jajnikow

w lipcu tego roku mialam wykonywany zabieg laparoskopowy-elkauteryzacje jajnikow obecnie jestem na terapii 1 raz dziennie tabletka clostibegyt

lekarz nie zlecil mi monitorowania cyklu badaniem usg

co powinnam zrobic czy zmienic lekarza

reisner

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
      Oddano 2 głosy
      • Dodano: 25-12-2005, 10:46
      •  
      •  
      •  
      •  
      Potrzebuje porady specjalisty mam 23 lata i od 8 lat mam zdiagnozowany zespół PCO. Co chwile mam robione badania hormonalne USG jajników. Ale lekarze jedyne co robią to zapisują mi tabletki antykoncepcyjne które podtrzymują moją miesiączkę, kiedy odstawie leki przestaje miesiączkować. Mam dość brania hormonów, chciałabym mieć normalnie miesiączki czy jest to w ogóle możliwe?

bardzo proszę o odpowiedź.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 4 głosy
      Oddano 4 głosy
      • Dodano: 29-09-2006, 12:29
      •  
      •  
      •  
      •  
      po wielu badaniach stwierdzono PCO.podałam się zabiegowi laparoskopi po trzech miesiącach zaszłam w ciąże i poroniłam.lekarz mówi żeby się nie załamywać dalej prubować
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 22-02-2007, 13:57
      •  
      •  
      •  
      •  
      bardzo dobry artykuł!!w końcu jakiś lekarz rozwiał moje wątpliwości.dziękuje Pani z całego serca! cheesygrincheesygrincheesygrin

martama7

Oddano 1 głos
      • Dodano: 08-03-2011, 16:59
      •  
      •  
      •  
      •  
      Zespół PCO zdiagnozowano u mnie kiedy mialam 16 lat i juz 4 lata nieregularnych miesiaczek (badz ich brak). Od tamtej pory "faszerowano" mnie tabletkami antykonc., ktore byly przepisywane na podstawie jednego badania hormonalnego!! Teraz mam 25 lat i moj organizm sie sam zbuntowal i podpowiedzial co mam robic. Poczulam potrzebe ograniczenia weglowodanow!!! Przeszlam na diete proteinowa dzieki ktorej chudne. Od 4ech miesiecy miesiaczkuje prawie regularnie, co bylo wczesniej nierealne!!! Kiedy odpuscilam sobie diete na chwile, okres spoznil sie tydzien., natychmiast wrocilam "na proteiny" i po 3ech dniach dostalam miesiaczke. Jaki jest wplyw weglowodanow na organizm kobiety z PCO? Nie wiem. Ale mam wrazenie, ze moglam uniknac wielu lat meki psychicznej, fizycznej i lykania tabletek.
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 20-07-2011, 12:20
      •  
      •  
      •  
      •  
      Mam 27 lat i też choruję na brak miesiączki,od 8 lat biorę tabletki i czasami mam ochotę wyrzucić je do kosza ale niestety muszę je dalej łykać. Co znaczy (DIETA PROTEINOWA?) Z wielką ochotą spróbuję diety i jeśli pomoże pożegnam się z tabletkami. cry
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 25-07-2011, 15:51
      •  
      •  
      •  
      •  
      hej ja tez mam pco zdiagnozowali to u mnie niedawno chodz od dawna miałam problemy z okresem
      Oddano 1 głos

Podobne dyskusje

Ankieta

Czy stosujesz antykoncepcję?