użytkowników online: 169

Ginekologia dla pacjenta i rodziny - komentarze do tekstów

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.0)
      Ginekologia - komentarze do tekstów dodane przez pacjenta i rodzinę
       O grupie Forum  Wiadomości (413) Artykuły (121) Porady (86) Społeczność (215) Szukaj  

Forum - Ginekologia dla pacjenta i rodziny - komentarze do tekstów

Zespół Mayer – Rokitansky – Küster – Hauser [40]

• Najnowszy komentarz w tym wątku
      •  
      • Dodano: 04-02-2012, 22:36
      •  
      •  
      •  
      •  
      hmmm syndrom MRKH przez 13 lat o tym nie myślałam, wyparłam ze świadomości jego istnienie, ale czas coś z TYM zrobić, czy ktoś może polecić lekarza z pomorskiego który się na tym zna? bo ci co się mną zajmowali kiedyś już na pewno są na emeryturze, pozdrawiam smile
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 27-09-2004, 12:50
      •  
      •  
      •  
      •  
      ARTYKUŁ: Zespół Mayer – Rokitansky – Küster – Hauser

kliknij tutaj, aby przeczytać komentowany artykuł
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 27-09-2004, 12:50
      •  
      •  
      •  
      •  
      Cieszę się,że ten problem zaczyna być dostrzegany przez lekarzy.Zgadzam się z tym,że podejście lekarza do pacjentki z MRKH powinno być życzliwe i subtelne gdyż jest to wielka trauma psychiczna.Ja niestety przez 4 lata moich poszukiwań lekarza spotkałam się wsród lekarzy(!!!!!)z bardzo bolesnymi dla mnie komentarzami.Mianowicie,że nie jestem 100%kobietą,ciekawym przypadkiem itd.Nie poinformowano mnie także o innych metodach operacyjnych.Również nie znalazłam pomocy psychologicznej.Na szczęście moja operacja wypadła pomyślnie i jestem zadowolona z efektów smile )Powinno się na ten temat duzo mówićaby takie przypadki jak mój nie miały miejsca w gabinetach lekarskich
      • Dodano: 28-09-2004, 11:01
      •  
      •  
      •  
      •  
      Dobry artykuł-takich artykułow powinno być jak najwiecej. Jestem po zabiegu Vechhietti i choć bolesny zabieg to efekty są zadawalające smile .
      • Dodano: 15-10-2004, 19:20
      •  
      •  
      •  
      •  
      czyżby nowe światło na wyjaśnienie przyczyny wystąpienia MRKH ??

http://www.forumginekologiczne.pl/md.php?name=mtxt&file=article&sid=499&m=2
      • Dodano: 16-10-2004, 21:07
      •  
      •  
      •  
      •  
      Jestem właśnie przed taką operacją, jeśli możecie mi pomóc i udzielić paru informacji bedę bardzo wdzięczna mój mail to: ewa1239@wp.pl. Proszę napiszcie dziewczyny do mnie!!!
      • Dodano: 16-10-2004, 22:15
      •  
      •  
      •  
      •  
      Odpowiedz wysłałem mailem. Pozdrawiam serdecznie.

----------

Dr n. med. Piotr Bodzek

Redaktor Naczelny Forum Ginekologicznego

http://www.bodzek.pl

• Dodano: 18-10-2004, 11:17
      •  
      •  
      •  
      •  
      Chciałabym podziękować lekarzom z MED FORUM za zainteresowanie tematem MRKH i za pojawiające się artykułyicon_smile.gif Jak widać informacje na temat tego zespołu są potrzebne...
      • Dodano: 10-12-2004, 23:28
      •  
      •  
      •  
      •  
      biggrin I już po wszystkim! Zabieg metodą Vecchietti'ego miałam przeprowadzony 23 list. w Klinice w Bytomiu. Zgodnie z obietnicą zamieszczam ogólne informacje o zabiegu a o szczególy możecie pytać na gg lub mailem. Zostałam skierowana na zabieg przez dr P.Bodzka. Gorąco polecam tego lekarza, jest delikatny, przesympatyczny i naprawdę możecie na niego liczyć w ciężkich chwilach. Przy operacji uczestniczy również dr Blecharz. I to On będzie później waszym głównym "oprawcą " smile przy naciąganiu, ale to świetny specjalista od tej metody. Zabieg jest bolesny, ale w zasadzie jak przeżyjecie pierwsze naciąganie to reszta jest do zniesienia dzięki zastrzykom p/bólowym. U mnie naciąganie trwało 7 dni, efekt to 12 cm..ale żeby to osiągnąć musicie troszkę same poćwiczyć (jak: mailem) W klinice spędziłam 2 tyg. Teraz jestem już w domu i normalnie chodzę do pracy, jeżdżę samochodem i w zasadnie nie odczuwam żadnych dolegliwości bólowych a jedynie dyskomfort związany z noszeniem protezy. Ogólnie polecam Wam zabieg tą metodą bo efekty są zadowalające, najbardziej zbliżone do naturalnych no i nie ma żadnych blizn na brzuchu, oprócz dwóch zaledwie cm dziurek smile I to na tyle..resztę szczegółów podam bez problemu mailem.

Jeszcze raz wielkie podziękowania dla dr Bodzka, bez którego nic by mi się nie udało zrobić, dr Blecharza za przeprowadzenie zabiegu i dla siostry Justyny- to u niej znajdziecie zrozumienie, pomoc i wszelkie informacje na temat pielęgnacji już po wyjściu z Kliniki. DZIĘKUJĘ!!!!!!
      • Dodano: 23-12-2004, 14:09
      •  
      •  
      •  
      •  
      Też mam MRKH. Lekarka, która to zdiagnozowała nie miała zielonego pojęcia na temat tego zespołu. Diagnozę oparła na USG i badaniu podmiotowym. Proszę o kontakt i więcej informacji. Czy wszyscy ginekolodzy wiedzą niewiele o tym zespole? mój e-mail: karina.karina@neostrada.pl i gadu-gadu: 7684413. Pysiu, jakie miałaś myśli po postawieniu TEJ diagnozy?
      • Dodano: 23-12-2004, 14:13
      •  
      •  
      •  
      •  
      może ktoś mógłby mi podać jakichś lekarzy w Warszawie, którzy zajmują się pacjentkami z MRKH? icon_exclaim.gif

Podobne dyskusje

Ankieta

Tokoliza to?