w tym okresie
ciąży w którym obie jesteśmy macica zaczyna intensywnie rozrastać się bo maluch nabiera ciałka

wiązadła podtrzymujące macicę rozciągają się - stąd pobolewania z boku brzucha. ale oczywiście każda
ciąża jest inna i takie bóle mogą być związane z czymś innym dlatego wszystko należy konsultować z lekarzem prowadzącym. jeśli to twoja pierwsza
ciąża to wszystko ma prawo niepokoić cię - przecież zachodza teraz takie zmiany których jeszcze nigdy nie doświadczyłaś

a co do cierpienia... hmm... pierwszą ciążę miałam zdrową ale tym razem ciąża jest zagrożona. w 9 tygodniu - krwiak w macicy. w 14 tygodniu - poronienie zagrażające. od ponad 2 miesięcy leżę w łóżku i każdy dzień jest walką o utrzymanie ciąży - o życie mojego dzieciątka. codziennie bardziej boję się o maleństwo, biorę końską dawkę leków po których niekoniecznie czuję się najlepiej i nic mi nie wolno robić. nie mogę nawet opiekować się 1,5 rocznym synkiem. czym jest w porównaniu z tym wszystkim ból związany z rozciąganiem się wiązadeł

trzeba dzielnie znosić ciążę - i te cudowne momenty i te mniej komfortowe. przyjdzie taki dzień kiedy po kilkugodzinnym wysiłku ktoś położy nam na piersiach usmarowanego mazią i krwią ufoludka

i to jest moment który wynagradza wszystkie trudny i niedogodności ciążowe

trzymaj się.[addsig]
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź