Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.3)
      Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (373) Artykuły (147) Porady (104) Społeczność (5646) Szukaj  

Forum - Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Bole podbrzusza w ciazy [9]

• Dodano: 18-08-2007, 21:49
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam serdecznie...Mam 25 lat i jestem w 17 tygodniu ciazy i od poczadku ciazy towarzysza mi bole podbrzusza.Czasem te bole sa silne,ale krotkotrwawe,a czasem np.przy kichaniu mam straszne rwania w okolicach jajnikow.Czy to jest normalne?.Moj lekarz w zasadzie na te bole nic nie powiedzial tylko tyle ze musze duzo wypoczywac.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 5 głosów
      Oddano 5 głosów
      • Dodano: 18-08-2007, 22:33
      •  
      •  
      •  
      •  
      witam radziła bym Ci skonsultować się z innym lekarzem, powinien Cie zbadać ew.wykonać usg . czasem dobrze zasięgnąc porady innego lekarze nawet tak dla własnego spokoju .bóle nie powinny Ci toważyszyć przez całą ciąże i nie powinny być silne,mogą być oznaką ciąży zagrożonej lub pużniej przedwczesnego porodu,tak więc radzę nie zwlekać z konsultacją u innego lekarza . napewno wszystko bedzie ok ale lepiej dmuchać na zimne .......... pozdrawiam

bubu

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 19-08-2007, 08:05
      •  
      •  
      •  
      •  
      Dziekuje ewa2 za rade...Co dwa tygodnie mam robione USG.Plod roswija sie prawidlowo i ogolnie jest wszystko w porzadku.Bylam tez raz u innego lekarza.Na bole nic nie powiedzial.Jedynie mnie uspokoil tym ze dziecko rozwija sie prawidlowo.Hmmm...wiec moze bedzie lepiej jak zasiegne rady trzeciego lekarza.

pozdrawiam
      • Dodano: 19-08-2007, 14:31
      •  
      •  
      •  
      •  
      ja jestem w 18 tygodniu. sporadycznie odczuwam takie same bóle po bokach brzucha. są one spowodowane rozciąganiem się wiązadeł. to zupełnie normalny objaw. w pierwszej ciąży też tak miałam i wszystko było oki. skoro lekarze mówią że jest ok to pewnie tak jest icon_smile.gif nie wiem czy jest sens żeby biegać od jednego gina do drugiego. zaufaj jednemu lekarzowi zamiast szukać takiego który wreszcie powie że coś jest nie tak icon_smile.gif pozdrawiam[addsig]

kaktusik79

• Dodano: 19-08-2007, 14:32
      •  
      •  
      •  
      •  
      ja jestem w 18 tygodniu. sporadycznie odczuwam takie same bóle po bokach brzucha. są one spowodowane rozciąganiem się wiązadeł. to zupełnie normalny objaw. w pierwszej ciąży też tak miałam i wszystko było oki. skoro lekarze mówią że jest ok to pewnie tak jest icon_smile.gif nie wiem czy jest sens żeby biegać od jednego gina do drugiego. zaufaj jednemu lekarzowi zamiast szukać takiego który wreszcie powie że coś jest nie tak icon_smile.gif pozdrawiam[addsig]

kaktusik79

• Dodano: 19-08-2007, 18:48
      •  
      •  
      •  
      •  
      Dzieki kaktusik79 za info..Troche mnie z tym uspokoilas...wiesz to moja pierwsza ciaza i boje sie ze moglo by sie cos stac mojemu dzidziusiowi.Moja siostra niedawno rodzila i przez cala ciaze nie miala takich problemow jak ja i jak sie wypytywalam to raczej nikt nie mial ze znajomych takich objawow jak ja wiec zaniepokoilam sie tym bo raczej w tym stadium ciazy takie bole podbrzusza powinny juz raczej minac,alel moze masz racje ze jak tam zachodza takie zmiany.Kazdy przechodzi ciaze inaczej wiec moze ja jestem jedna z tych pechowych i musze cierpiec przez cala ciaze icon_cry.gif

Pozdrawiam
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 20-08-2007, 09:41
      •  
      •  
      •  
      •  
      w tym okresie ciąży w którym obie jesteśmy macica zaczyna intensywnie rozrastać się bo maluch nabiera ciałka icon_smile.gif wiązadła podtrzymujące macicę rozciągają się - stąd pobolewania z boku brzucha. ale oczywiście każda ciąża jest inna i takie bóle mogą być związane z czymś innym dlatego wszystko należy konsultować z lekarzem prowadzącym. jeśli to twoja pierwsza ciąża to wszystko ma prawo niepokoić cię - przecież zachodza teraz takie zmiany których jeszcze nigdy nie doświadczyłaś icon_smile.gif

a co do cierpienia... hmm... pierwszą ciążę miałam zdrową ale tym razem ciąża jest zagrożona. w 9 tygodniu - krwiak w macicy. w 14 tygodniu - poronienie zagrażające. od ponad 2 miesięcy leżę w łóżku i każdy dzień jest walką o utrzymanie ciąży - o życie mojego dzieciątka. codziennie bardziej boję się o maleństwo, biorę końską dawkę leków po których niekoniecznie czuję się najlepiej i nic mi nie wolno robić. nie mogę nawet opiekować się 1,5 rocznym synkiem. czym jest w porównaniu z tym wszystkim ból związany z rozciąganiem się wiązadeł icon_smile.gif

trzeba dzielnie znosić ciążę - i te cudowne momenty i te mniej komfortowe. przyjdzie taki dzień kiedy po kilkugodzinnym wysiłku ktoś położy nam na piersiach usmarowanego mazią i krwią ufoludka icon_smile.gif i to jest moment który wynagradza wszystkie trudny i niedogodności ciążowe icon_smile.gif trzymaj się.[addsig]

kaktusik79

• Dodano: 25-03-2010, 14:04
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam jestem w 17tygniu ciazy i przez ostatnie dwa dni mam silne bóle podbrzusza podkresle ze jestem w Uk i jak rozmawiam z polozna czy z lekarzem oni mowia ze wszystko jest wporzadku macica sie rozciaga i takie bóle mogą wystąpic mowia ze jak boli to znaczy ze dziecko rosnie zbadaja mi mocz i posłuchaja serduszko dzidziusia i mówia ze jak boli zeby wziaśc paracetamol.Bardzo mnie nie pokoja te bóle poniewaz pierwszym razem poronilam i bardzo sie obawiam!!!za 2 tygodnie wracam do Polski wiec pojde do lekarza 3 miesiace temu jak bylam w Polsce dostalam od swojego lekarza Dufaston 2-1 i w razie czego przy bolach no-spe.Ale jak narazie co robic zeby bylo wszystko wporzadku oprocz tego ze biore Dufaston.Prosze o szybka odpowiedz Kinga
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 3 głosy
      Oddano 3 głosy
      • Dodano: 27-05-2010, 23:13
      •  
      •  
      •  
      •  
      Dzień dobry
      Mam problem uderzyłam się dziś przez przypadek w brzuch. Test ciążowy wyszedł pozytywny. Ale niestety mam bóle macicy i prawego jajnika. Na bieliźnie zauważyłam małe plamki krwi.Co to może znaczyć ? bardzo silnie się uderzyłam bo mam aż siniaka.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 4 głosy
      Oddano 4 głosy

Podobne dyskusje

Ankieta

Tokoliza to?