użytkowników online: 2884

Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.3)
      Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (373) Artykuły (147) Porady (104) Społeczność (5646) Szukaj  

Forum - Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Ból przy oddawaniu moczu . [10]

• Dodano: 30-12-2007, 01:00
      •  
      •  
      •  
      •  
      Od trzech dni pojawił sie problem zawarty w temacie . Pierwsze objawy były następujące : Obudziłam sie w nocy z chęcią pójścia do ubikacji, ku mojemu zdziwieniu pęcherz był całkowicie pusty ale organizm mi mowil ze naprawdę chce oddać mocz . Bol byl przeraźliwy, przeczekalam i poszłam spać . Po paru minutach bol wrocil ..myslalam ze serio chce isc do ubikacji ale znowu to samo .......Pęcherz dalej calkowicie pusty a uczucie nadal takie same ......

To uczucie jest bardzo podobne jak to zanim mocz znajdzie sie w cewce moczowej tylko ze nagle wzrasta do stopnia takiego ze nie można sie powstrzymać od jakiej kolwiek reakcji... Od trzech dni, probuje sie z tym uporać . Wczoraj w nocy przy kolejnej wizycie w ubikacji nie moglam już wytrzymać i sie popłakałam .. Nie byłam jeszcze u ginekologa i nigdy nie chciałam iść ...ale jestem tak zdesperowana ze przy każdej wizycie w ubikacji poprostu chce biec do lekarza .Ale nie wem co oznaczają te objawy ....

Możliwe ze spowodowało to to ze dzień przed objawami przy myciu sie zadrapałam niechcaco część pochwy . Pojawiło sie małe zaczerwienienie małego skrawka skory znajdującego sie wewnątrz pochwy . Jest w kształcie płatka orzecha migdałowego,i według mnie to jego sprawa ...

Moze pisałam nie typowo ..ale nie wiedziałam jak inaczej opisać ten dziwny problem ..Naprawdę proszę was o pomoc ...!!!!!!!
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 4 głosy
      Oddano 4 głosy
      • Dodano: 30-12-2007, 09:34
      •  
      •  
      •  
      •  
      może to być zapalenie pęcherza :weż Urosept do kupienia w aptece bez recepty i przydała by się wizyta u lekarza nawet rodzinnego po antybiotyk (Furagin) a wizyta u ginekologa też by nie zaszkodziła . zbagatelizowanie zapalenia pęcherza może skutkować zapaleniem nerek i częstymi nawrotami choroby . Tak że biegni szybciutko do lekarza .

bubu

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 30-12-2007, 09:35
      •  
      •  
      •  
      •  
      Polecam: http://www.forumginekologiczne.pl/specjalista/ep,17

Barbara Nowok

Położna Dyplomowana

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 30-12-2007, 10:33
      •  
      •  
      •  
      •  
      Bardzo dziekuje. icon_wink.gif
      • Dodano: 05-01-2008, 15:54
      •  
      •  
      •  
      •  
      ja czesto mam tak samo bo mam problemy z pecherzem...i w tym przypadku nie jest potrzebny ginekolog tylko idz do lekarza rodzinnrgo powiedz ze cie boli i on powinien ci przepisac Furargin...i juz po 2-3 dni powinno ci calkiem ustapic tylko lekarz powie ci jak masz stosowac ten lek
      • Dodano: 05-01-2008, 15:55
      •  
      •  
      •  
      •  
      ja czesto mam tak samo bo mam problemy z pecherzem...i w tym przypadku nie jest potrzebny ginekolog tylko idz do lekarza rodzinnrgo powiedz ze cie boli i on powinien ci przepisac Furargin...i juz po 2-3 dni powinno ci calkiem ustapic tylko lekarz powie ci jak masz stosowac ten lek
      • Dodano: 06-01-2008, 21:42
      •  
      •  
      •  
      •  
      Pij dużo płynów, Urosept sobie kup icon_smile.gif, jak już ktoś pisał - on jest bez recepty. Dbaj o to, aby zawsze miec zasłonietą dobrze pupe i plecki. Nie marznij.

KoRnishonka

• Dodano: 19-03-2011, 16:49
      •  
      •  
      •  
      •  
      Moi poprzednicy mają rację!
      Jeżeli poczujecie dziewczyny ból przy oddawaniu moczu, a w dodatku wydalacie go niewiele, to jest to oznaka infekcji.
      Nalezy wtedy kupić wspomniany "UROSEPT" (bez recepty) - skuteczny, mi przeszło w drugim dniu stosowania. Teraz tylko odwiedzę lekarza i sprawdzę czy wszystko wporządku.
      A infekcji nabawiłam sie prawdopodobnie przez pieszczoty ręką partnera (2 dni wcześniej byliśmy ze sobą w łóżku).

Pozdrawiam i dziękuję poprzednikom!
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
      Oddano 2 głosy
      • Dodano: 21-03-2011, 10:46
      •  
      •  
      •  
      •  
      trzeba dbać o higienę w seksie wink urosept jest ok tylko trzeba uważać, bo w ciąży nie jest zbyt wskazany. trzeba też często i dużo brać (bodajże 3 razy dziennie po 2 tabletki). raz dziennie za to warto stosować prouro, pomaga przy lekkich stanach zapalnych, no i profilaktycznie smile
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 3 głosy
      Oddano 3 głosy
      • Dodano: 17-03-2012, 16:02
      •  
      •  
      •  
      •  
      o proszę, ja właśnie niedawno nabyłam drogą kupna te kapsułki Prouro i teraz czekam na efekty smile

Podobne dyskusje

Ankieta

NFZ to: