użytkowników online: 4381

Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.3)
      Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (370) Artykuły (147) Porady (104) Społeczność (5635) Szukaj  

Forum - Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Swędzenie okolic łechtaczki [2]

• Dodano: 06-07-2011, 08:15
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam. Jestem w 38 tygodniu ciąży. Od około 2 tygodni męczy mnie specyficzne swędzenie. Swędzi jedynie łechtaczka i wargi sromowe większe zaraz obok niej. Nie swędzi nigdzie indziej, w okolicach pochwy, tylko tam. Nie mam też żadnych innych dolegliwości ani upławów, tylko to swędzenie. I swędzenie też jest specyficzne, bo nie swędzi cały czas tylko czasami (nie wiem od czego jest to zależne) po około 5-10 minut i jest bardzo intensywne, po czym ustaje i wszystko jakby wraca do normy oprócz tego, że skóra w tamtym miejscu jest jakby podrażniona przez kilka minut i odczuwam dyskomfort gdy dotyka do wkładki higienicznej. Dodam również, że nie dostrzegłam żadnych większych zmian, być może tamto miejsce jest odrobinę bardziej zaczerwienione niż zwykle, ale ciężko mi również to stwierdzić. Bardzo proszę o pomoc, bo mieszkam w UK, a tu bardzo ciężko o fachowca, na wszystko przepisują antybiotyki i obawiam się, że dostanę po raz kolejny antybiotyk na przypadłość, która tego nie wymaga (zdarzało się to już niejednokrotnie).
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 06-07-2011, 11:11
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witaj
      Być może przyczyną Twoich dolegliwości jest po prostu alergia. Może to właśnie wkładki higieniczne wywołują reakcję alergiczną i świąd. Zwróć również uwagę na to w czym pierzesz bieliznę i czym się podmywasz. Może to wina jakiegoś detergentu.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź

Podobne dyskusje

Ankieta

Tokoliza to?