Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.3)
      Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (370) Artykuły (147) Porady (104) Społeczność (5635) Szukaj  

Forum - Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta

guzek na wargach [5]

• Dodano: 06-08-2011, 09:28
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam,
      na wargach sromowych większych utworzyła mi sie taka gulka około 7na 5mm. Jest dośc twarda, raczej niebolesna. Bylam u ginekologa- powiedział, że o stan zapalny i przypisał flucinar N. Na razie mimo kilku dni sosowania nie widze żadnej poprawy. Czy powinnam sie niepokoic?
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 06-08-2011, 11:41
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witaj
      Jeżeli po leczeniu nie ma nawet najmniejszej poprawy to zgłoś sie ponownie do lekarza. Być może to torbiel gruczołu Bartholina wymagająca opróżnienia. Im wcześniej tym lepiej,gdyż może dojść do zropienia i wówczas może pojawić się ból, temperatura i inne objawy infekcji z czym już trudniej walczyć.
      • Dodano: 06-08-2011, 16:44
      •  
      •  
      •  
      •  
      nie bardzo sie orientuje tym gruczołem Bartholina, ale z tego co widzę jest on w okolicach pochwy? ja mam ten guzek właściwie obok łechtaczki? to może byc ten Bartholin?
      • Dodano: 06-08-2011, 18:01
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witaj
      Jeżeli guzek zlokalizowany jest przy łechtaczce to z pewnością nie jest to Bartholin. Wizyta u lekarza Cię nie ominie. Może to jakaś cystka lub włókniak. Trudno powiedzieć bez badania.
      • Dodano: 06-08-2011, 21:14
      •  
      •  
      •  
      •  
      no lekarz to badał...sam ordynator ginekologii wink Tylko ja sie pierwszy raz z czymś takim spotkalam i nie bardzo wiem czy smarowanie mascią pomoże na guzek...i pierwszy raz widze żeby stan zapalny objawiał sie guzkiem...stąd me niepokoje...

Podobne dyskusje

Ankieta

Tokoliza to?