Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.3)
      Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (370) Artykuły (147) Porady (104) Społeczność (5635) Szukaj  

Forum - Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta

:) [10]

• Dodano: 28-01-2012, 18:33
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witajcie dawno zagladalam drogie panie, ale chciala sie podzielic pewnymi spostrzezeniami, pierwsza ciaza przeszla bez zarzutow porod tak samo, zatem druga ciaza byla na poczatku oki ale od 7 miesiaca to sie umeczylam straszne bole krzyza podbrzusza,kurcze łydek i tak sie meczylam do 36 tygodnia ciazy az doszly skurcze polezalam tydzien w szpitalu skurcze przeszly dostalam kroplowki ale rozwarcie bylo male - tak mnie bolalo ze sie tazalam z bolu po dwoch dniach od wyjscia ze szpitala mialam kontrole i jak milo bylo gdy po nastepnych 2 dniach stala sie piekna rzecz porod -moj cudownych chlopczylk pojawil sie na swiecie, i coz teraz jestem w 3 ciazy (32) tydzieni zaczyna sie podobnie jak w poprzedniej ciazy dodam ze lekkie skurcze juz sie zaczely -powiedzcie mi panie bardziej doswiadczone he czy jest mozliwe ze dziudzius moze szybciej chciec przyjsc na świat ?
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 29-01-2012, 14:05
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witaj
      Zawsze może się zdarzyć, że z powodu różnych czynników poród rozpoczyna się wcześniej niż powinien. Należy pamiętać o ty, iż w ostatnich tygodniach ciąży kobieta może odczuwać delikatne stawiania (twardnienia) macicy. W ten sposób macica "trenuje" czyli przygotowuje się do porodu. Jeżeli jednak te skurcze zaczną być regularne jest to sygnał by niezwłocznie udać się do lekarza lub szpitala.
      • Dodano: 07-02-2012, 15:42
      •  
      •  
      •  
      •  
      jest juz to 33 tydzien i dokladnie od niedzieli wieczora mecza mnie okropnie skurcze w podbrzuszu przedewszystkim po bokach nie mowiac jak krocze jest obolałe
      niechce zbyt panikowac i jechac na pogotowie pomysla ze jestem jakas histeryczka rodzaca 3 dziecko w czwartek mam wizyte i mam nadzieje ze cos mi powie lekarz

Matko Boska te bole -skurcze wykoncza mnie. Moze ktoras z pan doradzi mi co mam zrobic jechac czy czekac do czwartku
      • Dodano: 07-02-2012, 16:40
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam
      Jeżeli odczuwasz aż tak mocno skurcze, brzuch robi się twardy a skurcze pojawiają się regularnie proponuję zgłosić się jak najszybciej do szpitala.
      • Dodano: 09-02-2012, 21:52
      •  
      •  
      •  
      •  
      I coz jestem po wizycie u gin ale niestety nic nowego sie nie dowiedzialam, mam odpoczywac oszczedzac sie a i diete wprowadzic, tylko jak tu sie oszczedzac przy dwojce dzieci a maz cale dnie w pracy a niestety dziadkowie daleko ehhh confusedconfused mowiac lekarzowi o bolach to mi odpowiedzial ze to normalne dodajac widzimy sie za miesiac na ostatniej wizycie ciekawe czy zdaze na ta wizyte -taka ta nasza służba zdrowia zadnej pomocy
      • Dodano: 14-02-2012, 13:38
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam
      Jeżeli lekarz stwierdził po badaniu, że wszystko jest w porządku to się nie martw. Jestem pewna, że jeżeli cokolwiek by się lekarzowi nie podobało to wysłałby Cię do szpitala.
      • Dodano: 27-02-2012, 21:55
      •  
      •  
      •  
      •  
      co do tego badania to oprocz obmacania brzucha to niczego wiecej nie bylo, za to teraz od dobrych paru dni bole kregoslupa i skurcze przechodzace z plecow nasiliły sie strasznie nawet teraz siedzac boli okopnie. Bol jest stasznie podobny do boli miesiaczkowych normalnie jakby parło ciaglo cos od srodka plus do tego wszystkiego zgaga wykancza, biegunka, i te bieganie co 5 min siusiu wrecz tragedia a i przy kazdym mocniejszym skurczu czuje jakby cos wyciekało ze mnie jak patrze na bielizne to widac biała galaretke czyli zapewne ten caly czop sluzowy, a tu jeszcze troche czasu do porodu zostało no chyba ze te skurcze i inne dolegliwosci sa objawem zblizajacego sie porodu sama juz sie w tym gubie jak tu kazda ciaza inna ehhh
      • Dodano: 28-02-2012, 11:48
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam
      Na Twoim miejscu zgłosiłabym się na izbę przyjęć do szpitala. Regularne mocne skurcze mogą być objawem rozpoczynającej się akcji porodowej. Powinnaś prócz badania wewnętrznego w trakcie którego lekarz powinien ocenić szyjkę macicy (czy nie jest skrócona, rozpulchniona, rozwarta), mieć również wykonane KTG (zapis skurczów macicy i skurczów macicy). Takie podstawowe badania pozwolą ocenić Twój stan.

BEATA

• Dodano: 02-03-2012, 15:47
      •  
      •  
      •  
      •  
      prosze o szybka pomoc odpowiedz - wczoraj wieczorkiem podczas kapiel depilowalam sie....a ze ciezko mi sie schylac oparlamjedna noge o wanne a druga na podlodze zaczelam depilacje a tu nagle chlupneło ze mnie cos myslalam w pierwszej chwili ze nie utrzymalam moczu w koncu tak sie zdaza w ciazy ale probujac zatrzymac chlupanie nie dalo rady bylo to przezroczyste i zapach dziwny jakby sperma - 3 ciaza ale jeszcze cos takiego mi sie nie zdazylo moze ktos mial podobny przypadek i podpowie co to bylo wody czy mocz i oczywiscie podpowie co robic ?
      • Dodano: 03-03-2012, 17:44
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam
      Natychmiast zgłoś się na izbę przyjęć, bo odeszły Ci wody.

BEATA

Podobne dyskusje

Ankieta

Które kobiety objete są programem profilaktyki raka szyjki macicy?