Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.3)
      Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (370) Artykuły (147) Porady (104) Społeczność (5635) Szukaj  

Forum - Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Arytmia a antykoncepcja [5]

• Dodano: 01-02-2012, 12:46
      •  
      •  
      •  
      •  
      Mam arytmię, lekarz przepisał mi pigułki daylette, jeszcze nie zaczęłam ich brać, podobno maja taki sam skład jak yaz. Nie pytał się mnie o arytmię, nie wspominał o badaniach na czas krzepnięcia krwi...Teraz dopiero wyczytałam, że jeżeli ktoś ma arytmię to niebezpieczna jest antykoncepcja doustna, czy to prawda? Co mam zrobić, jakie badania, jak sie upewnić czy mogę brać te tabletki...oprócz badania na krzepnięcie. Kompletnie zwariowałam już proszę o pomoc. Jak sam człowiek nie drąży to niestety od lekarza nie zawsze się dowie wszystkiego frown

Bardzo prosze o pomoc! powiedziałam o tym mojemu ginekologowi, ale on powiedział że to nic takiego..no nie wiem...
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      edytowano: 01-02-2012, 15:31
      • Dodano: 02-02-2012, 10:05
      •  
      •  
      •  
      •  
      Wiesz co poczytałam sobie ulotkę i jeśli chodzi o serduszko to pisze, że nie powinno się stosować jeżeli pacjentka choruje na chorobą serca która może skutkować zawałem serca. Nie wiem jak to jest z arytmią. Mimo wszystko chyba dla własnego spokoju, przeszła bym się na konsultację do innego lekarza, bo to nic nie kosztuje a zawsze uzyskasz pewność. Tym bardziej, ze z całą pewnością w Twoim przypadku powinny być przeprowadzone badania. Tak myślę przynajmniej.
      • Dodano: 02-02-2012, 11:59
      •  
      •  
      •  
      •  
      no własnie tam pisze ze powinno się stosowac ze szczególna ostroznoscia u kobiet z zaburzeniami rytmu serca...ale kiedy zadzwonilam do mojego gin on powiedział ze przesadzam, ze te ulotki sa pisane tragicznie i ze moge spokojnie brac... mialam wrazenie ze w ogóle nie obchodzi go to zbytnio, że mam niepewność, powiedział ze nie musze robić dodatkowych badań...cos mi sie nie wydaje i tak wiem swoje razz więc zadzwoniłam do innego a ten był bardzo zdziwiony że lekarz nie wypytał mnie w ogóle o choroby serca...to moje pierwsze tabletki anty nie wiedziałam że mam o tym wspomnieć przy wizycie to lekarz powinien o to zadbać... no ale niestety,
      robie badania na czas krzepnięcia i na czas kefalinowo kaolinowy czy cos takiego, morfologię.
      • Dodano: 02-02-2012, 12:43
      •  
      •  
      •  
      •  
      To dobrze smile Napisz jakie wyniki i co Ci zalecił smile
      • Dodano: 03-02-2012, 11:48
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam
      Uważam, że powinnaś przed rozpoczęciem stosowania hormonów skonsultować się z Twoim lekarzem prowadzącym u którego leczysz się kardiologicznie.

Podobne dyskusje

Ankieta

Czy stosujesz antykoncepcję?