Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.3)
      Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (370) Artykuły (147) Porady (104) Społeczność (5635) Szukaj  

Forum - Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta

zapalenie u mezczyzny? [6]

• Dodano: 02-02-2012, 11:14
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam. założyłem specjalnie konto, żeby móc zaczerpnąć jednej porady. Jestem mężczyzną, moja żona również ma cytologię III. Mam jakieś małe zmiany (delikatne, małe, białe wybroczyny przy żołędziu). Czasami kiedy oddaje mocz czuje lekkie później pieczenie, a czasami na koniec oddawania pojawia się jakiś biały kolor w moczu. Proszę powiedzieć co powinienem zrobić, jakie badania, czy to zlekceważyć czy nie? Do jakiego lekarza się zwrócić?
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      Twoja żona ma wynik cytologi III co oznacza bardzo ostry stan zapalny który należy leczyć. Razem z żoną powinieneś leczony być Ty. Lekarz ginekolog powinien przepisać leki dla Was obojga. Leczenie tylko jednego z partnerów powoduje na powrót zarażanie.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      chłopie masz grzybice kup sobie w aptece maść klotrimazol i smaruj się przez 7 dni 2x dziennie, a żonę wyślij jak najszybciej do lekarza bo III gr. w cytologii to już nie przelewki, grozi jej rak!!!!
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 02-02-2012, 23:22
      •  
      •  
      •  
      •  
      Muszę się zgodzić z dziewczynami. Masz niestety grzybicę, a z nią nie ma żartów. Żona musi skorzystać z wizyty lekarza.Wspólna kuracja dla Was obojga.
      • Dodano: 03-02-2012, 11:21
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam
      Przede wszystkim nie można mylić wymazu cytologicznego z wymazem czystościowym pochwy. III stopień w cytologii oznacza że pojawiają się nieprawidłowe komórki, które w przyszłości mogą przekształcić się w stan przednowotworowy bądź nowotworowy. Nie ma on nic wspólnego ze stanem zapalnym. Jeżeli istnieje stan zapalny uniemożliwiający prawidłowy odczyt wymazu cytologicznego jest to zaznaczone na wyniku.
      Zgadzam się, iż leczenie stanów zapalnych powinno odbywać się jednocześnie u obojga partnerów seksualnych w innym przypadku leczenie będzie błędnym kołem.
      Można również wykonać wymaz bakteriologiczny z antybiogramem z cewki moczowej i wówczas wprowadzić leczenie celowane. Proponuję zgłosić się do lekarza rodzinnego.
      • Dodano: 03-02-2012, 15:40
      •  
      •  
      •  
      •  
      dziewczyny dziękuję ale spokojnie... Mam wszystkiego swiadomość i nie boję się wizyty u lekarza. Nie jest to grzybica. Po diagnozie (wstępnej) na podstawie obserwacji, encyklopedii, i googla okazuje się, że są to prosaki. Żonę przy oddawaniu moczu pieką miejsca intymne. Dziękuję za poradę.

Podobne dyskusje

Ankieta

Tokoliza to?