Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.3)
      Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (370) Artykuły (147) Porady (104) Społeczność (5635) Szukaj  

Forum - Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Bezpłodność [6]

• Dodano: 02-02-2012, 11:55
      •  
      •  
      •  
      •  
      Mam pytanie dotyczące płodności. Zaczynam zastanawiać się czy nie mam z nią problemu, zaraz opiszę dlaczego. Przez 4lata miałam jednego partnera i najczęściej stosowaną przez nas "antykoncepcją" był stosunek przerywany. Jednak w ciążę nie zaszłam. Teraz od dwóch lat jestem z kimś innym, zdarzyło nam się parę razy pójść na całość, ale bez żadnych konsekwencji. Zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne, zrobiłam cytologię (z której wynikało, że mam zapalenie i przepisano mi Betadine). Obecnie tabletek nie biorę już ponad dwa miesiące, kochamy się bez zabezpieczenia, a mimo to dalej nie mogę zajść w ciążę. Co jest ze mną nie tak? Powinnam zrobić jakieś badania?
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 02-02-2012, 13:18
      •  
      •  
      •  
      •  
      Hej smile
      Wiesz wbrew pozorom zrobić dziecko to nie takie proste smile W ciągu miesiąca jest tylko klika dni kiedy można zajść smile Jeśli chcesz sprawdzić czy masz owulację, możesz w aptece czy przez allegro zamówić paski owulacyjne i sprawdzić smile O bezpłodności mówi się dopiero gdy mija rok "starań" i nic nie wychodzi smile Wy tak naprawdę dopiero zaczynacie smile Także powodzenia wink
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      Dziękuję za odpowiedź. Po prostu wpadam w małe paranoje jak widzę i słyszę, że co druga znajoma w ciąży, mimo że nieplanowana, a ja próbuję, próbuję i nic.
      Ale będę dalej próbowała smile
      • Dodano: 02-02-2012, 13:37
      •  
      •  
      •  
      •  
      Wierz mi wiem co czujesz biggrin Mam dokładnie tak samo smile
      • Dodano: 02-02-2012, 22:35
      •  
      •  
      •  
      •  
      nie mylcie bezpłodności od niepłodności bo to dwie różne rzeczy
      poza tym zgadzam się z przedmówczynią że zrobienie dziecka wcale nie jest takie proste
      może powinnaś zrobić sobie badania hormonalne?a partner niech zrobi badanie nasienia
      Image

Image
      • Dodano: 03-02-2012, 11:31
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam
      Jeżeli posiadasz macicę oraz jajniki i jajowody to zawsze jest możliwość zajścia w ciążę. Musisz wiedzieć o tym, iż większość problemów z poczęciem związana jest z psychiką i zbyt dużym "chceniem" i "staraniem". Poczytaj o naprotechnologii.

Podobne dyskusje

Ankieta

Które kobiety objete są programem profilaktyki raka szyjki macicy?