Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.3)
      Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (370) Artykuły (147) Porady (104) Społeczność (5635) Szukaj  

Forum - Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta

PCOS [5]

• Dodano: 03-02-2012, 11:38
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam, stwierdzono u mnie PCOS na podstawie usg, lekarz spytał więc kiedy zamierzam mieć dzieci, nie wiedząc nic o tym schorzeniu powiedziałam, że za rok, więc dostałam hormony na wyregulowanie miesiączki, a jak będę chciała rozpocząć starania o dziecko to dopiero podejmę leczenie( tabletkami, które przyśpieszają owulację), moje pytanie brzmi, czy jeśli będę zwlekać ze staraniami o dziecko to czy to zmniejsza moje szanse? czy im wcześniej tym lepiej? Mam 25 lat i jeśli zwlekania miałoby zwiększać prawdopodobieństwo bezpłodności to z mężem zaczniemy już dziś smile No chyba, że nawet jeśli tak postanowimy to może nie powinno się od razu? To moje kolejne pytanie, co powinnam teraz zrobić? poza wizytą u ginekologa. Od kiedy można się starać?
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 03-02-2012, 11:44
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam
      PCOS może powodować problemy z zajściem w ciążę więc na Twoim miejscu rozpoczęłabym starania od zaraz.
      • Dodano: 03-02-2012, 12:14
      •  
      •  
      •  
      •  
      Dziękuję, ale czy nie powinnam rozpocząć jakiegoś leczenia bo boję się, że nawet jeśli się uda to, że ryzyko poronienia jest bardzo duże. Może najpierw powinnam leczyć się hormonami, żeby zmniejszyć te pęcherzyki na jajniku> proszę o odp.
      • Dodano: 05-02-2012, 22:58
      •  
      •  
      •  
      •  
      Gosiak

zzapraszam Cię na wątek o PCOS

http://www.forumginekologiczne.pl/forum/vt,0,326,70875,0,pco-a-proby-zajscia-w-ciaze

PCOS to nie wyrok. Mozna miec dzieci, jest ciezko, ale nie jest to niemożliwe. Sama mam schrzenie LUF, ktore jest bardzo spokrewnione z pcos a jestem w drugiej ciazy.
      Na tym wątku sporkach kobiety, które leczą sie z pcos i mają dzieci smile
      Image
      Image
      • Dodano: 06-02-2012, 12:16
      •  
      •  
      •  
      •  
      Dziękuję

Podobne dyskusje