Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.3)
      Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (370) Artykuły (147) Porady (104) Społeczność (5635) Szukaj  

Forum - Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta

hormony a okres [2]

• Dodano: 05-02-2012, 10:48
      •  
      •  
      •  
      •  
      Niecały tydzień temu wzięłam escapelle miałam wtedy teoretycznie dzień nie płodny. Dzisiaj natomiast wystąpiło u mnie krwawienie takie inne niż zwykle bordowo brązowe coś takiego ... czy to normalne ? Czy to znaczy że od tego czasu mogę zacząć liczyć następna miesiączkę ? Dzisiaj powinnam mieć 13 dzień cyklu. czy po tym krwawieniu wystąpi jeszcze normalny okres ?
      Pomóżcie bo już sie pogubiłam.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 05-02-2012, 13:19
      •  
      •  
      •  
      •  
      witaj,

escapelle to duża dawka hormonów. krwawienie,a raczej plamienie któe u ciebie wystąpiło w 13 dc mogło byc plamieniem okołoowulacyjnym i nie koniecznie było wiązane z escapelle. ale może to być skutek uboczny escapelle.

"escapelle pomex skutki uboczne tabletek po

Tabletki po są potężnymi dawkami hormonów, które niestety powodują liczne skutki uboczne w organizmie. Większość z nich podana jest poniżej, wraz z częstotliwościami występowania. Należy pamiętać, że brak skutków ubocznych – nie oznacza tego, że tabletki nie działają. Jest to jedynie oznaka, że kobieta dobrze znosi przyjęty preparat – w takim wypadku powinnyście się cieszyć – a nie czegokolwiek obawiać.

Objawy występujące bardzo często (więcej niż 1 kobieta na 10):

krwawienie niezwiązane z miesiączką (występuje w przeciągu kilku dni od zażycia tabletki),

nudności, bóle podbrzusza,

zmęczenie.

Objawy występujące często (mniej niż jedna kobieta na 10, ale więcej niż na 100):

zawroty głowy,

wrażliwość piersi,

opóźnienie miesiączki o ponad 7 dni,

nieregularne krwawienie lub plamienie,

biegunka, wymioty (jeśli wystąpiły – zajrzyj do artykułu).

Objawy występujące bardzo rzadko:

wysypka, problemy z cerą."

to samo masz pewnie na swojej ulotce. trzeba uważnie czytac a uniknie sie stresu

pozdrawiam

Image
      Image
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź

Podobne dyskusje

Ankieta

NFZ to: