użytkowników online: 4429

Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.3)
      Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (370) Artykuły (147) Porady (104) Społeczność (5635) Szukaj  

Forum - Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Plamienie międzymiesiączkowe [5]

• Dodano: 06-02-2012, 11:04
      •  
      •  
      •  
      •  
      Mam 45 lat i do tej pory nie miałam problemów z miesiączką. Od 2lat pojawia mi się problem z plamieniem między miesiączkami nie zawsze ale często. Badania cytologiczne sa dobre.Mam łuszczycę i bedąc w szpitalu byłam naświetlana i własnie wtedy pojawił się problem. Mam pytanie czy naswietlanie może być tego powodem czy to jest związane z wiekiem i hormonami ? Zaznaczam że w czasie kontaktów nie odczuwam bólu. Bardzo proszę o radę, z góry dziękuję i pozdrawiam.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 07-02-2012, 08:39
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam
      Układ hormonalny jest bardzo czuły i może reagować zaburzeniami na wiele najróżniejszych czynników. W Twoim przypadku obydwa czynniki mogły się nałożyć i spowodować plamienia międzymiesiączkowe. Obawiam się, że takie problemy z miesiączką mogą się teraz powtarzac.
      • Dodano: 07-02-2012, 13:12
      •  
      •  
      •  
      •  
      Dziękuję za wyjasnienie mojego problemu, ale nie wiem czy mam się bać, czy to jest proces postępujacy na który ne mam wpływu, pozdrawiam.
      • Dodano: 07-02-2012, 14:07
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam
      Uważam, że to nic złego, ale mimo wszystko powinnaś się przebadać, aby niczego nie przeoczyć. Warto wykonać badanie usg, aby sprawdzić grubość śluzówki macicy oraz prawidłowość jajników.
      • Dodano: 08-02-2012, 18:00
      •  
      •  
      •  
      •  
      Jeszcze raz dziękuję, naprawdę ulżyło mi.A przebadam się napewno by uspokoić się do końca pozdrawiam smile

Podobne dyskusje

Ankieta

Czy stosujesz antykoncepcję?