Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.3)
      Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (370) Artykuły (147) Porady (104) Społeczność (5635) Szukaj  

Forum - Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Ciąża czy infekcja ? [6]

• Dodano: 07-02-2012, 21:30
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam.

Od paru dni (3-4 ) zauwazylam, ze scianka mojej pochwy jest bardzo pogrubiona, do tego stopnia, ze nie mieści sie nawet palec. Towarzyszy temu gesty, bialy sluz z domieszka krwi i swędzenie z pieczeniem. Sperme mogl wprowadzic moj chlopak na palcu, ale byla to bardzo znikoma ilosc, a sperma na jego palcu wyschnela zanim wlozyl go we mnie. Od paru dni czekam na okres, czy zaszlam w ciaze, czy jest to nietypowa reakcja na nadchodzaca miesiaczke a moze infekcja ? Czy takie zwężenie pochwy i biały śluz jest normalne ? Zawsze przed okresem czułam, że pochwa jest węższa, ale nigdy nie aż tak, i nigdy nie bylo tego śluzu. A poprzez zaschnięta sperme mozna zajsc w ciaze ? Dodam, że nie uprawiałam jeszcze seksu. Bardzo sie marwie, prosze o odpowiedz.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 08-02-2012, 09:31
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam
      Obawiam się, że to jednak stan zapalny. Białe gęste upławy sugerują zakażenie grzybicze. Proponuję zastosować clotrimazol w kremie oraz jakiś doustny probiotyk ginekologiczny. Jeżeli to nie pomoże trzeba bedzie zgłosić się do lekarza.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      I ten stan zapalny i to zwężenie pochwy mogą być przyczyna braku miesiączki ?
      • Dodano: 08-02-2012, 09:40
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam
      Jeżeli nie współżyłaś to nie ma możliwości byś była w ciąży. Z zaschniętego nasienia ciąży nie będzie.
      • Dodano: 08-02-2012, 12:44
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witaj,najprwdopodobniej masz zakażenie pochwy,zwane grzybicą,przy tej infekcji swędzi i piecze a okres potrafi sie rozregulować :/ ...ja tak miałam ale bez gin sie nie obędzie niestety,sam clorimazol nie wystarczy.musisz mieć jeszcze dopochwowe tabletki również clotrimazolum albo pimafucin ale to juz zalezy od twojego gin co ci przepisze . Myśle że nie powinnaś pozwalac na wkłądnie palcy do pochwy gdyż jest na nich najwiecej bakterii a efekty sa takie jak sama widzisz frown no ale to nie moja sprawa,tylko sugeruję wink
      • Dodano: 11-02-2012, 00:16
      •  
      •  
      •  
      •  
      ja tez sadze ze to moze byc infekcja, najlepiej zglosic sie do lekarze, a poki co kupic dobre probiotyki ginekologiczne, zeby wzmocnic naturalna bariere ochronna pochwy i stworzyc odpowiednie pH do rozwoju korzystnych bakterii, ja uzywam profilaktycznie provag, wiem ze jest dobry na infekcje

Podobne dyskusje

Ankieta

Co znaczy słowo amenorrhoea primaria?