Serwisy Medforum

Reklama

Forum: Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta

(3)

Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Temat: zbyt duża dawka leku w ciąży? (1)

  • Początkująca
    Zalogowani użytkownicy mają możliwość budowania własnego statusu na forach grupy Medforum.
    Po napisaniu odpowiedniej ilości postów przy avatarze pojawi się odpowiedni status.
      Początkujący/ca - mniej niż 100 postów
      Wtajemniczony/na - pomiędzy 101 a 300 postów
      Forumowicz/ka - pomiędzy 301 a 1200 postów
      Komentator/ka - pomiędzy 1201 a 3600 postów
      Lider/ka opinii - pomiędzy 3601 a 6000 postów
      VIP - więcej niż 6001 postów
    20.10.2008 12:43:00

    Witam,


    Od półtora roku choruję na niedoczynność tarczycy-haschimoto i biorę Letrox. Teraz jestem w piątym miesiącu ciąży, od początku ciąży sama kontroluję swoje hormony: TSH, FT3 i FT4 co miesiąc robiąc badania. Przed ciążą brałam letrox 50, potem 75, w drugim MC TSH lekko się podniosło i mój endokrynolog przepisał mi Letrox 100. I do tej pory było wszystko ok. Miesiąc temu (ok. 4MC), TSH znowu mi się podniosło tj. 5.12 (0.27-4.20) i ft3 3.84 (3.95-6.80). Endokrynolog przepisał mi wówczas Letrox 125 i Letrox 150 (mam brać na przemian co drugi dzień), do tego jeszcze Jodid i wit, D3! Czy to nie jest zbyt duża dawka leków??Nie wystarczyłby sam letrox 125?Moje obawy są również związane z tym, że przez ostatni tydzień brania samego Letroxu 125 i 150 zaczęłam czuć dziwne duszenie w gardle a nawet objawy podobne do przeziębienia (a jestem zdrowa i nic mi nie dolega). Dodam jeszcze, że też od tygodnia biorę nowy zestaw leków.


    Bardzo proszę o poradę.

    Ostatnia edycja: 20.10.2008 12:43:00

    jagoda26

  • Zaloguj się , aby dodać odpowiedź

Zobacz inne dyskusje

  • hotlipi
    Wątek: Miesiączka
    Witam. Mam 19 lat i od poprzedniej miesiączki bolą mnie plecy. Plecy zawsze bolą...
  • Blondie334
    Wątek: Ciąża?
    Powinnam dostać okres między 18.07 a 22.07 czyli dziś. Cykle mam co 27-31 dni...
  • Każdy lekarz mówi inaczej i się pogubiłam. Kiedy już można...
  • aleksaaa
    Witajcie,Czy możliwe jest (przy nieregularnych cyklach od 27 do 44 dni), aby w 31 dniu...
  • Polecamy

    http://static2.medforum.pl/cache/logos/070214f0400_dlonie_test_ciazowy_ojoimages_cr-W300H200.jpgFot. ojoimagesPrawdopodobne objawy ciąży
    Objawy ciąży pojawiające się w I trymestrze ciąży
    Twoja sugestia