Dzień dobry, od 2 tygodni walczę z nieprawidłowym pH pochwy. Lekarze...
Forum: Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta
Temat: zespół PCO,a notoryczne infekcje (1)
- http://www.forumginekologiczne.pl/forum/zespol-pco-a-notoryczne-infekcje/watek/447180/1.html#p447180http://www.forumginekologiczne.pl/forum/zespol-pco-a-notoryczne-infekcje/watek/447180/1.html zespół PCO,a notoryczne infekcje
Dzień dobry!
Od kiedy rozpoczęłam współżycie, mnie i mojego partnera nękają notoryczne infekcje dróg moczowych. W czasie wakacji miałam zapalenie otrzewnej, dróg moczowych i dróg rodnych. Oboje dostaliśmy antybiotyk, a współżyć zaczęliśmy dopiero po badaniach kontrolnych. W ostatnich miesiącach objawy się powtarzały,ale w mniejszym stopniu, mi towarzyszył do tego ból podbrzusza i bóle podczas stosunku. W grudniu zgłosiłam się do lekarza rodzinnego i odesłał mnie do szpitala z opuchniętym obszarem otrzewnowym. Objawy wszystkie takie same, jak w wakacje. Podczas badania ginekologicznego okazało się,że mam też płyn za macicą. Znowu leczyliśmy się antybiotykiem, a od mojej ginekolog dostałam jeszcze diclac,distreptaze i flumycon.
Leczenie skończyliśmy tydzień temu, badania moczu były normalne, a po wczorajszym stosunku oboje dostaliśmy nawrotu objawów.
Dodam,że 2 lata temu wykryto u mnie zespół PCO(mam 19 lat), rok brałam Diane 35, w kwietniu 2009r., po zmianie ginekologa odstawiłam tabletki, a od 15.01.10r. biorę Yasmin.
Prawdopodobnie przyczyną moich dolegliwości jest pękanie torbieli na jajnikach(są prawie porcelanowe),ale czy może to wpływać na infekcje po stosunku?
Oboje z partnerem bardzo dbamy o higienę przed i po stosunku, a ona robił wszystkie badania, był też u kardiologa i to nie on jest przyczyną naszych problemów.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź... - Gość
- Biocenoza pochwy w ciąży
- Usg
Witam,Ma 41 lat jestem po 5 operacjach ginekologicznych. Od kilku miesięcy boli mnie...
- Brak okresu - ciąży brak?
Witam, chciałabym zaisęgnąć rady, być może jest tutaj ktoś z...
- Brak miesiączki
Miesiączka spóźnia się około miesiąc. Moje cykle bywaja...