Forum: Antykoncepcja
Temat: Antykoncepcja hormonalna-czy mialyscie taki problem? (1)
- https://www.forumginekologiczne.pl/forum/antykoncepcja-hormonalna-czy-mialyscie-taki-problem/watek/70824/1.html#p70824https://www.forumginekologiczne.pl/forum/antykoncepcja-hormonalna-czy-mialyscie-taki-problem/watek/70824/1.html Antykoncepcja hormonalna-czy mialyscie taki problem? Gość
Mam zamiar stosowac antykoncepcje hormonalna, najchetniej tabletki. Wybralam sie do ginekologa, wyslal mnie na badanie krwi-INR i APTT. INR mam w normie, ale APTT lekko podwyzsozne poza norme. Lekarz stwierdzil, ze tzn ze mam zbyt gesta krew i absolutnie nie moge stosowac zadnej aktykoncepcji hormonalnej, bo to moze sie skonczyc nawet na wozku. Kazal mi jeszcze raz zrobic badania i wtedy przyjsc, bo ten poziom moze sie wachac. Spytalam czy nie mozna sobie jakos poradzic z ta zbyt gesta krwia np poprzed leki, bo bardzo zalezy mi na braniu tabletek antykoncepcyjnych, ale rozlozyl rece... Spytal o tego typu problemy w rodzinie, gdy powiedzialam, ze mama miala zawal, stwierdzil, ze wszystko jasne, ze to dziedziczne i jakby zasugerowal tym ze sprawa jest raczej przegrana. Nie potrafil okreslic cyz bede miec taki problem tylko czasowo, czy na cale zycie i wtedy nigdy nie bede mogla brac takiej antykoncepcji. Wpadlam troche w panike, bo od ponad pol roku biore *** 5 mg i nie moge absolutnie zajsc w ciazy bo to grozi pwoaznym uskzodzeniem plodu. Jestem studentka i nie chce miec jeszcze dzieci. od kilku miesiecy mam cudownego mezczyzne i chcialabym z nim rozpoczac wspolzycie, bo bardzos ie kochamy. Co zrobic? Nadmienie ejszcze, ze nie mam zbytnio zaufania do tego lekarza, podpadl mi kilka rayz i bede to konsultowac z innymi. Chcialabym jednak poznac Wasze zdanie, opinie i doswiadczenia. Mialyscie takie problemy? Czy faktycznie moge sie pozegnac z antykoncepcja hormonalna? Czy jest jaks rada na to?
Ostatnia edycja: - Gość
- Ciąża
Witam, stosunek 8 i 13 grudnia, skąpy okres 17 grudnia, beta 23 stycznia
- Przeżywalność plemników
Witam. Zakładając, że partner miał wytrysk w bieliźnie, a na niej...
- Białe plamki w pochwie
Hej, ostatnio zauważyłam u siebie białe plamki przy wejściu do pochwy,...
Forum: Infekcje intymne
- Tematy:
- ciąża
- dziecko
- aborcja
- antykoncepcja