dziewczyny jestem tydzień po zakończonej miesiączce strasznie mnie brzuch boli...
Forum: Infekcje intymne
Temat: czy brać nowy antybiotyk, poprzedni wyleczył mi ostry stan zapalny (1)
- https://www.forumginekologiczne.pl/forum/czy-brac-nowy-antybiotyk-poprzedni-wyleczyl-mi-ostry-stan-zapalny/watek/972085/1.html#p972085https://www.forumginekologiczne.pl/forum/czy-brac-nowy-antybiotyk-poprzedni-wyleczyl-mi-ostry-stan-zapalny/watek/972085/1.html czy brać nowy antybiotyk, poprzedni wyleczył mi ostry stan zapalny Gość
Pomocy!!!
Objawy: obrzęk warg większych, zaczerwienienie, początkowo podskórne następnie widoczne "kulki" z płynem na wargach większych, powiększone i bolesne węzły chłonne pachwinowe, gorączka, brązowy mocz oraz bol nóg i pośladków.
Z takimi objawami meczylam się przez 2 tygodnie.
Aktualnie jestem po tygodniowym leczeniu: żel Pliva fem- do mycia, Tantum Rosa - do płukania zewnętrznego po kąpieli, Baneocin- maść, Multilac-oslona do antybiotyku, Unidox doustny antybiotyk -8dni, Macmiror kompleks- dopochwowy -6dni.
Po tej tygodniowej kuracji objawy się stanowczo zalagodzily, aczkolwiek nie całkowicie.
Nadal mam powiększone węzły chłonne pachwinowe, kilka krostek(zanikające wiec nie budzą obaw) dodatkowo ból gardła i kilka krostek w tylnej części języka.
Podczas kolejnej wizyty u Pani ginekolog dostalam nowe leki: roztwór Betadine do obmywania po kąpieli, osłonę Flumycon 100mg oraz to co przeraża mnie najbardziej Clindamycin MIP 300 2x dziennie 1 tab.
Proszę mi powiedzieć czy Clindamycin jest tutaj wskazany? Slyszalam ze nie cieszy sie dobra opinia, ponoć występują po nim obrzęki i zapalenie pochwy.
Przepraszam za tak banalne pytanie ale jestem potwornie przewrazliwiona i zaczynam popadać w depresje.
Szczególnie ze dostalam skierowanie na WR, CRP i HIV.
Czy infekcja pochwy która juz prawie wyleczylam moze ponownie wrócić po tym antybiotyku? Jest jakaś szansa na to ze pozbede się tego problemu raz na zawsze. To moja pierwsza infekcja. W poniedziałek odbieram badania krwi i strasznie się boje.
Mam jednego stałego partnera, który jest zdrowy, jestem sportowcem zawodowym, często chodze na basen - Gość
- Boze co to?
- Późna owulacja
Hej dziewczynyBrałam clo 1x1 5-10 DC.Wszystkie moje ciążę były z clo,...
- Co to takiego jest.
Witam. Ostatnio zauważyłam takie coś. I nie mam pojęcia co to jest. Czy...
Forum: Infekcje intymne - Pieczenie w pochwie
Od ponad tygodnia odczuwam pieczenie w pochwie plus mam dość obfitą...
Forum: Infekcje intymne
- Tematy:
- infekcje pochwy