Witam wszystkich mam problem od roku staram się z mężem o dziecko ale mam...
Forum: Infekcje intymne
Temat: E. Coli i paciorkowiec-przewlekłe zapalenie dróg moczowo-płciowych (1)
- https://www.forumginekologiczne.pl/forum/e-coli-i-paciorkowiec-przewlekle-zapalenie-drog-moczowo-plciowych/watek/1120781/1.html#p1120781https://www.forumginekologiczne.pl/forum/e-coli-i-paciorkowiec-przewlekle-zapalenie-drog-moczowo-plciowych/watek/1120781/1.html E. Coli i paciorkowiec-przewlekłe zapalenie dróg moczowo-płciowych
Witam serdecznie,
Od września 2014 r. zmagam się z infekcją pochwy oraz towarzyszącym jej zapaleniem pęcherza. Wszystko zaczęło się od nawracających infekcji intymnych, które zawsze jakoś zaleczyłam na jakiś czas, jednak wciąż wracały. We wrześniu dołączyło ostre zapalenie pecherza, ratowałam się furaginą i uroseptem. Pomogło na krótko, od tamtego czasu problem cały czas jest, bo nawet nie mogę tego nazwać problemem nawracającym, gdyż cały czas odczuwam pieczenie w cewce moczowej( czasem bardziej czasem mniej), czasami występuje razem z lekkim swędzeniem pochwy, jest to dyskomfort, który utrudnia mi normalne funkcjonowanie. Każdy ginekolog u którego byłam stwierdził, że wszystko jest w porządku, że jego okiem stanu zapalnego nie ma. Jeden z nich zlecił mi zrobienie wymazu na czystość pochwy- w badaniu nie wyrosły żadne patogenne bakterie, flora bakteryjna została jednak określona jako "mierna". Posiew moczu również wychodzi jałowy. Tułając się od lekarza do lekarza i słysząc, że "taka moja uroda" albo żebym brała probiotyki i żurawinę ( co oczywiście robię bez żadnych rad) nie poddałam się i postanowiłam na własną rękę zrobic tym razem wymaz bakteriologiczny z pochwy, a nie tylko badanie na czystość oraz wymaz z cewki moczowej oczywiście z antybiogramem. W wymazie z pochwy wyszła mi bakteria E.coli w ilości ( bardzo liczne) oraz Streptococcus agalactiae ( nieliczne), a w cewce moczowej sam Streptococcus agalactiae (liczne). Przed zrobieniem wymazu brałam na pęcherz takie antybiotyki jak zinnat, cipronex po 1 opakowaniu- kuracje te oczywiście problemu nie rozwiązały. Gdy miałam wynik wymazu z pochwy ginekolog wypisał mi globulki fluomizin- po jednym opakowaniu nie było żadnej poprawy-dyskomfort i czestomocz wciąż były. Wynik wymazu z cewki dostałam nieco później,gdy zobaczyłam że w cewce tez jest paciorkowiec postanowiłam tym razem udać się do urologa. Urolog stwierdzil przewlekla infekcje pecherza- dostałam 3 opakowania bactrim *** oraz 2op x12szt globulki macmiror complex oraz flukonazol, a więc dość długa kuracja. Oczywiście w czasie tym brałam lacibios femina, stosowałam żele z probiotykami, do mycia pliva fem, wycieranie po kąpieli wyłącznie ręcznikiem papierowym. Mój partner również dostał 3 opakowania bactrim i flukonazol. Objawy nieco osłabły, tak naprawde raz jest super a czasem znowu trace nadzieje, bo pieczenie i czestomocz wraca, z dyskom***m w pochwie jest lepiej, mozna powiedziec ze nawet rzdko wystepuje. Dostałam kolejne 2 opakowania bactrim aby pociagnac dluzsza terapie, poniewaz jest jakis krok do przodu-mała poprawa. Jestem w trakcie brania, antybiotyku, byłam zmuszona odstawic macmiror na czas okresu. Moja najwieksza zagadka jest to dlaczego w czasie miesiaczki objawy pecherza mijaja? zauwazylam to juz 2 razy. Mam bardzo nieregulrny okres, nawet co 3 miesiace, badania hormonalne mialam robione w tamtym roku, okazalo sie ze przyczyna zaburzen jest podwyzszony poziom prolaktyny, na wyniku wyczytalam ze mam tez dosc niski poziom FSH i LH. Mam 25 lat, czy moje zaburzenia hormonalne moga byc przyczyna moich problemow z pecherzem? i pojawiajacych sie infekcji pochwy? z jednej strony ewidentnie wyszly bakterie, ale zastanawia mnie dlaczego objawy nie mijaja, przeciez wzielam juz naprawde spora dawke antybiotyku. Wczesniej zdrzaly mi sie infekcje ale zawsze po wzieciu antybiotyku bylo dobrze. Bardzo prosze o pomoc, czy ktoś miał podobny problem?? jestem juz tym zmeczona i nikt nie potrafi mi pomoc.... - Gość
- Problemy z miesiączką
- Zmiana antykoncepcji hormonalnej
Witam. Przez okres 9 miesięcy zażywałam tabletki antykoncepcyjne Rigevidon,...
Forum: Antykoncepcja
- Tematy:
- infekcje pochwy