Witam. Moja córka ma 11 lat. Niedawno zaczęłam z nią rozmawiać na...
Forum: Kobieta i zdrowie
Temat: Niezwykle bolesne miesiączki (1)
- https://www.forumginekologiczne.pl/forum/niezwykle-bolesne-miesiaczki/watek/959724/1.html#p959724https://www.forumginekologiczne.pl/forum/niezwykle-bolesne-miesiaczki/watek/959724/1.html Niezwykle bolesne miesiączki Gość
Witam,
Od kiedy pamiętam miałam problemy z miesiączkowaniem - w wieku lat 12 dostałam pierwszy okres i oczywistym było, że na poczatku nie będzie on regularny. Jednak to, że po 6 latach od pierwszego razu znikł on na prawie pół roku już dziwiło - w tym czasie nie miałąm problemów z odzywianiem, stresem... Wydawać by się mogło, że po prostu go straciłam. Później jednak było już lepiej - pojawiał się od czasu do czasu, a od jakiegoś roku, dwóch lat - regularnie co miesiąc, ewentualnie z kilkoma dniami opóźnienia. Kwestia regularności już mnie nie martwi, natomiast problemem jest silny ból w czasie comiesięcznej dolegliwości - zwykle mają umiarkowane nasilenie (wystarczy sen, termofor na brzuchu i tabletka co jakieś 4h) jednak co kilka ból jest tak silny, że nie jestem w stanie pamiętać co się w tym czasie ze mną dzieje i zwyczajnie płaczę i wymiotuję z bólu, kiedy znajomi wzywają karetkę. Mam 22 lata a od 15roku życia już pięciokrotnie doświadczyłam tak okropnego bólu, że bycie kobietą wcale mnie nie pociąga, kiedy zbliża się 'ten czas'. Domyślam się, że istnieje mnóstwo powodów, dla których dzieje się jak dzieje, ale w tym momencie mam jedno pytanie - mianowicie czy jest jakaś szansa by ginekolog przepisywał mi leki przeciwbólowe dożylnie? W szpitalu zwykle otrzymywała w ten sposób ketonal albo pyralginę i właśnie na tej drugiej by mi zależało, ponieważ w momencie podania ból przechodzi już po 10 minutach. - Gość
- Kiedy moja córka dostanie MNIEJ WIECEJ okres?Forum: Nastolatki
- Wydzielina z pochwy
Witam.Mam pytanie...Czy po usunięciu fragmentu macicy po 12 dniach od zabiegu, nadal...
- Tematy:
- zdrowie
- lifestyle
- kobieta
- zdrowe odżywianie