Witam, w załączniku zdjęcie testu. Zrobiłam w dniu spodziewanego okresu ale...
Forum: Kobieta i zdrowie
Temat: Rak szyjki macicy po ospie? (1)
- https://www.forumginekologiczne.pl/forum/rak-szyjki-macicy-po-ospie/watek/1349877/1.html#p1349877https://www.forumginekologiczne.pl/forum/rak-szyjki-macicy-po-ospie/watek/1349877/1.html Rak szyjki macicy po ospie?
Mam pytanko...
Otóż ostatnie 2 tygodnie grudnia 2016 i pierwsze 2 tygodnie stycznia 2017 przechodziłam przez ospę, po raz pierwszy w wiekiu 18 lat. Od lutego zaczęły sie krwawienia między miesiączkowe, z początku jednodniowe. W maju okres spóźnił sie 5 dni i od tamtego czasu zaczęły sie regularne krwawienia bez znaczenia jaki dzień cyklu był. Następnie w lipcu zauważyłam, że krwawię przy wysiłku tzn. 30min biegania i po chwili, czuję jak ze mnie spływa. W sierpniu po przeniesieniu ok. 4 skrzynek z piwem - krwawienie.
Mój okres zawsze był obfity i bolesny, z tego powodu od 1,5 roku w najgorszych momentach, czyli przez 3 dni 3x po 2 tabletki dziennie biorę Exacyl + coś przeciwbólowego. W momencie "plamienia" wygląda ono przeważnie jak normalny okres - występuje jak wcześniej mówiłam przeważnie po wysiłku do tego dochodzą bóle jajników (z reguły prawy) i podbrzusza.
23 sierpnia poszłam do pani ginekolog, po USG i podwójnym oglądaniu prawego jajnika stwierdziła, że żadnych torbieli nie ma. Po pytaniu skąd w takim razie te krwawienia usłyszałam odpowiedź: "to jest prawdopodobnie hormonalne"
Dziś przypadkiem natrafiłam na artykuł o raku szyjki macicy. Plamienia, krwawienia i bóle między miesiączkowe + ospa w wieku 18 lat. Z niedoczekaniem czekam na wyniki cytologii, ale czy jest to możliwe? Mam sie czym martwić? Po przeczytaniu nie jednego artykułu ręce same mi sie trzęsą.
Proszę o jakąkolwiek odpowiedź - Gość
- Cienka kreska test ciążowy
- Otarcia czy kłykciny? Co robić?
Witam. Od jakiegoś czasu spóźnia mi się miesiączka przez co odczuwam...
Forum: Wstydliwe dolegliwości - Wyniki badan
Witam. Serdecznie mam pytanie odnośnie badan od jakiegoś czasu nie mam miesiączki...
- Czy jest szansa że jestem w ciąży ?
Błagam pomocy panicznie boję się że mogę być w ciąży....
Forum: Nastolatki
- Tematy:
- zdrowie
- lifestyle
- kobieta
- zdrowe odżywianie